Chcem sa opýtať či niektorá z Vás malá štvrtý cisársky rez,a kde ste boli rodiť.Ďakujem za každú odpoveď.
@vianneya "Rodičia by mali vedieť, že každý jeden deň dieťaťa v tele matky, kedy sa môže vyvíjať a samé sa pripraviť na príchod na svet, ho chráni pred množstvom prípadných fyzických, ale i psychických, ochorení. A ten správny deň nedokáže vypočítať žiadny lekár".
"Jazva na maternici po pôrode cisárskym rezom predstavuje riziko nielen pre ďalšie tehotenstvá, ale aj pre samotný ďalší pôrod.
Ak lekár už prvý krát urobí bez závažných indikácií prvý pôrod sekciou, prakticky odsúdi ženu na ďalšie pôrody operáciou.."
...ak nie je vážny dôvod na pôrod sekciou, nemal by sa robiť ani za úplatok...
....moja otázka na záver - ten Tvoj prvý pôrod, musel byť cisárskym rezom ?
@libawet a co ked ano? Rodicka sa nepytala na rizika CS, tie pravdepodobne pozna.
Su zeny, ktore zial musia porodit sekciou, napr akutnou .
Je to aj moj pripad a mrzi ma ze som tak dopadla, lebo som si vedoma ze nemozeme bez rizika mat viac deti ako 3..
Okrem toho, ak si aj nahodou (pochybujem, inak by neplanovala 4deti, ale zoberme aj tuto moznost do uvahy) @vianneya sama vybrala prvy porod sekciou,nieje dovod na odsudenie, kedze nevieme dovod a nevieme , preco sa tak rozhodla..mozne riziko prirod.porodu? Psychicke bloky, trauma?
Prispejemdo tejto diskusie lebo ma nebavi pocuvat podobne vyhlasenia a otazky. Zial naozaj su pripady ked prvasekcia je potrebna. Mojmu synovi sa tak zachranil zivot.
ona sa pýta či má niekto skúsenosti, nepýta sa názor na sekciu😠
@vianneya ďakujem za odpoveď. No, je to aj tak smutné, lebo kedysi lekári dokázali odrodiť dieťa aj koncom panvovým, dnes okamžite volia sekciu ( aj pre svoje pohodlie, bohužiaľ ) a ženu tak odsúdia na už ďalšie cisárske rezy . Koľko ich dnes môže byť? Kedysi myslím, že len tri a ženu sterilizovali. 4 a viac sekcií - sa mi zdá voči žene nehumánne, pretože ide o hrubý zásah do maternice, z čoho môžu samozrejme byť ďalšie a ďalšie problémy. Nuž ale, žena asi vydrží všetko, ak si nechá.
@vianneya poznam vela zien co mali tri sekcie bez problemov ale styri s tym som sa nestretla prepac. ale neda mi nereagovat na @libawet ktora asi ma skusenosti s porodnictvom a porodmi KP. A urcite vie ze existuju guidelines na to kedy sa da KP porodit prirodzene ( ovsem u skuseneho porodnika ktory to vie) a kedy nie...
Ahoj,ja poznam jednu,co ma 4 sekcie a v pohode.Poznam aj taku,co ma 9 a to je asi rekord,ale je z ciech a musela si hladat porodnika,ktory ju odrodi.A zas ja mam 2 za sebou a tretiu mi nik neodporuca,lebo pri druhej dcerke som mala komplikacie.Je to velmi individualne,kazde telo inak znesie....
A zeny ,diskutujte o tom,co sa autorka pyta.Ak nemate co napisat k jej otazke,diskutujte o sekcii inde.
@orsi_h nemyslim, ze je to o tom, ci si trufnu, ak je to tak, ze KP ide sekciou automaticky, nie? Znama musela kvoli tomu, aby porodila prirodzene KP rodit mimo Slovenska, lebo tu ju kazdy chcel hned rezat. A porodila uplne ukazkovo krasneho chlapceka, bez najmensieho problemu. Tak si priznajme, ze to tu tak proste je.
@lauricka lebo v zahranici je kp u dievcat mozne porodit. Ale u nas nie. A ked sa to gynekolog porodnik nema ako naucit, nema sa to kde naucit, nema ho to kto naucit, tak si jednoducho netrufne. Lebo bezpecnost je dolezitejsia. Ja nehovorim ze stav u nas je idealny. Su trendy pre zlepsovanie, napr v trencine rodia aj KP ak je to moNe. A u nad bolo prilis vela porodnic na prilis malo zien, tak doktory sa nemali kde ucit "finty" ine je ked do porodnice denne prichadza niekolko mamiciek a ine ked 2 tyzdenne. Ta prax potom nepribuda tak rychlo, lekari nemaju to vsetko "v rukach"... uz sa to vsetko zlepsuje. Musime byt trpezlivi vsetci. Tak ako mnohe ine oblasti, je tu v gynekologii obrovsky priestor na zlepsenie tak uz len aby sme namiesto frflania hladali pozitiva a podporovali ludi ktori to robia dobre.
@libawet ak prva bola sekcia, druha nemusi byt , da sa rodit potom aj normalne- co sa vacsine aj podari, vzdy zalezi z akeho dovodu bola prva sekcia - a roztrhat sa na mraky a ohrozit zivot dietata kvoli kp je tiez fasa...
@vianneya poznam zenu, ktora ma 6 cisarskych a v inych krajinach , nie je problem 4+cisarskych, len na sk uz po druhom cs zenu sterilizuju😠🙄
Victoria Beckham má štyri sekcie :D... ale tá mala tím lekárov, čo jej fúkali holandské kakao do zadku :D
Osobne si myslím, že otehotnieť po tretej sekcii je maximálne nezodpovedné jednak voči sebe samej a jednak voči už jestvujúcim deťom...
Ja som mala prvu sekciu, neplanovanu, ale nakoniec dobre, ze bola. Syn by nebol byval v poriadku, keby som ho bola prirodzene rodila. Nakolko som si prezila pri prvom porode toho dost, aj po nom, chcela som dobrovolne druhy krat rodit sekciou, to len pre info, ze tu s tym ma niekto problem.
Ja som mala dve sekcie, viem, ze tretia je uz rizikova, ale poznam 2 zeny ktore mali 3 cisarske a v pohode. Iba z pocutia poznam pripad, ze zena mala 4 sekcie.
@vevesh ja som mala dve sekcie prvu akutnu a druhu už som si vyziadala, ani len ma nenapadlo po prvej rodit prirodzene a obe sekcie som prezila uplne bez problemov aj zotavenie bolo u mna jednoduche a rychlo , do tretej sekcie by som sa bála ale moj gynekolog povedal ze tri su ok, a ani len sa ma nespytali po druhej ci chcem podviazat vajcovody.. a gynekolog spomenul že má pacientku ktorá mala 5 sekcii 🙂 riziko je vzdy aj pri druhej
@rica1 kazdy ako sa citi😉ja som naopak rodila po cs a vsetci pohode, len na slovensku sa z toho skladali " ako mi to mohli dovolit" , v zahranici su podla pripadu aj 7-8 cs v pohode, na sk si po 3 cs uz nezodpovedna- a v rodine boli vsetky zeny hned po 2 cs sterilizovane, takze az take scifi to nie je...
@vevesh dodala by som len tolko ze bez suhladu pacientky sa nestreilizuje.. vela zenam to vyhovuje,cely zivot uz bez antikoncepcie a bez neistoty ze mozu otehotniet.. tiez to neplati plosne ale aj toto treba brat do uvahy. Ten lekar to ponukne, lebo ponukne, ked uz je operacia.. a niektore zeny suhlasia.
Baby ja mám tri sekcie a vďaka nim živé a zdravé deti mám velmi úzku panvu a moje deti velké hlávky. Len vďaka vami tak zavrhovanej sekcii som matkou. Ohanate sa tu hrdinky, ked vam niekedy sekcia bude mat zachranit dieta odmietnete ju??? Tie vaše prirodzené pôrody aj mi sme MAMY!!! A sekciu som nemala zaplatenú ani jednu. A či štyri zaleži od stavu jazvy na maternici určite by som to konzultovala s lekarom. Riziko je vždy ani o sekcie nemusí ist.
@vevesh ako aj odomna chceli aby som rodila prirodzene pritom otehotnela som 9mesiacov po prvej sekcii a planovane 😀 ale ja som odmietla , bala som sa, a viem a poznam aj osobne zeny co rodili po sekciach npr moja spoluziacka po dvoch sekciach rodila prirodzene, ale ja som sa na to necitila už , a tak ano je to riziko tie sekcie , nie je to sranda rezat stale, ale tak vedia odkontrolovat podla mna
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ma-niektora-z-vas-za-sebou-4-cisarsky-rez/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/mate-za-sebou-styri-cisarske-rezy/
Zeny a teraz k veci,ktora ste mali tie 4 sekcie a kde ste rodili?😂😂😂ved k veci zas....a nie cela strana mimo temu.Mimochodom ,ja tiez by som inak ako sekciou neporodila,vdakabohu za nu.Inak by som uz bola tam aj s oboma detmi.A moj gyn je kamos ,je aj porodnik a sam mi povedal,ze KP by nenechal rodit ani svoju zenu...takze asi na tom KP nieco bude,nie je to len tak.Ale asi vsetky mate vystudovanu medicinu.
@vianneya a stvrte uz cakas,alebo chces?
@carmenuska sestria sloluzcka rodila 5 deti cisarskym,vsetky v Trstenej.Sestra ma 3cisarskea tiez Trstena.
@rica1 ja som mala normalny porod ale na kontrole mi ziatili.ze v maternici ostal kusok placenty,tak mi robili kyret a pri kyrete prepichli maternicu.tak ma rezali ako pri CS..no co ti poviem v zibote by som nechcela dibrovolne cisarak...porod bol super.v porovnani s tymti ak este budem mat dieta tak zasa prirodzeny.i ked mam ajzvu amo po CS ale cisarak nikdy.bolest poriadna.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Sestrina spoluzcka zo ZS maa az 5cisarakych,rodila v Trstenej.