Ahojte mamičky mam termín na sekciu o par dni. Povedali mi ze nemozem jest 6 hodin pred operáciou. Som trochu vystresovana z toho ze co ak by ma chytil porod teraz a ja som nájdená? 🙈 Operujú aj napriek tomu? Zaujima ma ešte ci ste niektorá mamička mali vzdialenú porodnicu 116km lebo cestujem z jedného štátu do druhého a a cesta trvá vzdy 1hod 40min ci ste to v pohode zvládli. Ďakujem za názory rady upokojenie. 🙈💜
Ahoj , ja som mala akútnu sekciu ale naozaj taku akútnu že mi nestihli podať ani klystir jednoducho okamžite na sálu najedena nenajedena . Je to lepšie však byt pripravená a naozaj dodržať nejaké tie odporúčania lekárov pre to, aby ti neprišlo zle alebo neprišlo k nejakej “nehode”. Ja som bola paradoxne najviav z toho v strese že idem bez klistyru nech sa im tam nepotototo … ale najdôležitejšie je samozrejme zdravie mamičky a bábätka tak držím palce nech to máte čoskoro za sebou ❤️
Ahoj,mala som plánovanú sekciu,naposledy som jedla večeru, od polnoci som nemala ani nič piť, operácia bola ráno o 8:00. Bála som sa hlavne toho smädu, ale tým,že som v noci spala mi to neprišlo nezvládnuteľné. Keďže som mala 3 sekcie, (prvé 2 neplánované), môj trik bol: keď nemôžem piť, aspoň som si vyplachovala ústa vodou a dosť mi to pomohlo. Hlad sa dá zvládnuť bez problémov. Fakt som mala iné starosti...
Na tvojom mieste by som jedla asi najviac do "polosýta" a ak sa začneš cítiť nejako inak ako zvyčajne, radšej už nejedz. Držím ti palce, nech všetko dobre dopadne 🍀 hlavne cesty bez poľadovice 🙏
Cielom nejedenia je, aby v pripade nutnosti celkovej anestezy nenastali komplikacie, napr. zvracanie zaludocneho obsahu s jeho naslednou aspiraciou do pluc...a pausalne podavanie klystiru je uz obsolentne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Pri akútnej operácii to neriešia, ale lepšie je ak pacient na plánovanú operáciu ide pripravený, teda aj s prázdnym žalúdkom.