Ahojte.. zajtra ma čaká sekcia v spinali.. veľmi sa bojím, hlavou mi behajú myšlienky čo ak budem niečo cítiť, čo ak mi príde zle alebo odpadnem na sále pri vedomí.. viete mi dať vaše rady, skúsenosti čomu sa vyvarovať a ako to čo najlepšie zvládnuť ? 🙏🙏
Bolest necitit, len tlak a tah. Cize ked tahali maleho von, citila som to ako tahanie. Ale nebolo to nejake neprijemne, len nieco, co som nepoznala.
Inak u mna vsetko prebehlo hladko, ziadne vracanie, zavraty ani nic podobne. Vobec nic ti nemusi byt.
Co bolo jedine naozaj divne a "nic moc", bolo necitit si nohy a nevediet s nimi pohnut. Ale to bolo samozrejme len docasne.
Ja len ze držím palce, tiež ma to čaká a mam hrozný strach. Veľa zdravia a co najľahší pôrod
Dáš to. Najhoršie boli sekundy pred injekciou do chrbátu. Potom som ešte zachvátila paniku, že na mňa to isto nezaberie a zrazu bolo po všetkom. Tretí raz som si na stôl doskackala a úsmevom. 😂
@tehotna40 ďakujem, podobne držte sa 🙂
No zeny ja chcem tiez sekciu. Teda, mam odporucanie na sekciu ale na konzultacii v nemocnici mi povedali, ze moja diagnoza nie je dovod na sekciu.....ja neviem, jeden doktor tak a druhy onak.
V celkovej narkoze som bola.uz.2x, zvladla.som ju v pohode. Segra mala.spinal.a nakoniec jej museli dat krvnu zatku koli neprestavajucim bolestiam hlavy...
..
Jedine, na co som myslela bolo, ze uvidim vytuzene babatko. A jedine, co ma trapilo bolo, ze nieco s nim nebude v poriadku. Vsetko ostatne je irelevantne. Boliet ta to nebude, bolest po zakroku prezijes. Ani vpich do chrbta vobec nebolel, doslova som nevedela kedy ma pichla, len som ucitila jemny tlak. Pocas porodu pocitis tahy, tlaky, pozor, mna celkom prekvapila intenzita pohybov, ktore so mnou robili, ked sa snazili maleho vytiahnut, (doslova som mala pocit, ze ma snad zhodia z postele), malemu sa akosi nechcelo, a to som sa ozaj bala - a to je vlastne na celej sekcii pri vedomi najhorsie - ten neskutocny strach o babo, ked sa nieco skomplikuje a babatko ti vytrhnu a beru prec. (ale vsetko dobre dopadlo 😊) Priprav sa este na nasledne vrecko s pieskom na brucho, aby ta to nezaskocilo, to je celkom neprijemne, ale da sa vydrzat. A pocit, ze neovladas nohy je tiez celkom zvlastny, ale nic hrozne, len moze trochu zaskocit. Drzim palce 😉
Och ja som sa bala hrozne, neodpadnes bude to hrozne rychle...nestihnes 😊 prajem vela sil
Skus sa predtym postipat. Ale to by ta predtym mali oni ze ci uz mozu ist “na to”.
Mna stipali a kedze epi mu nezabrala tak ma uspali nakoniec. Neboj. “Nenamyslaj” si co moze byt alebo co ked… budes v nemocnici. Bude tam personal ktory toto robi kazdy den.
Ja som mala akutnu a dali mi na vyber. Od nervov som pytala celkovu, ale anesteziolog na mna kukol a reku ci by nestacilo len lepsi " koktejl" 😄
Necitila som nic a ani sa ma nepytali, len viem ze ked zacali rezat na mna kukali cez plachtu ci mam nejaku reakciu na bolest. Bolo to rychle a ja na oblaciku 😂
A hadam, ze tam bydes s muzom? Moj dosiel az ako bola mala vonku. Za ruku pri napichovani som drzala nrjakejo brata 🤭
Ja som necitila NIC, naozaj nic. Oni to vyskusaju, neboj 🙂 spinal je lepsi, mozes hned vidiet babatko, rychlejsia rekonvalescencia
Nic nebudes citit...skontroluju ta, ci necitis nic. Ja mam 3 za sebou, budes pod kontrolou, nic sa nestane.
Mne bolo zle pri oboch sekciách - zle na odpadnutie, všetko sa mi točilo, čierno pred očami. Ale hneď ako vybrali malu/malého zo mňa prešlo do toho najkrajšieho pocitu na svete.
Píšem to nie preto, aby som ťa vystrašila. Ale preto, aby si bola nachystana možno aj na niečo takéto. Pri prvom pôrode som nevedela čo sa deje, hovorila som im na sále, že asi umieram 😂 ale pri druhom som to čakala a vedela som, že to je len chvíľka a potom bude dobre.
Hlavne sa zbytočne nestresuj a teš sa na bábätko (viem, že sa to ľahko hovorí, tiež som bola v strese oba razy ale aspoň sa o to pokúsiť).
Prajem nech to dobre dopadne a ste zdraví
Ja som po sekcii dvojičiek v spinale. Bol to najväčší zážitok môjho života, (pozitívny).. necítila som nič, keď ma pichali som sa triasla ako osika a ked som si ľahla a chystali tie plachty a všetko , chytila som si stehno a strašne zvláštny pocit to bol ako chytat prasa za chrbat 🤣🤣🤣 .. ale tiež mi ostalo zle, anestéziologička so mnou celý čas hovorila na rôzne témy, strašne bola zlatá ale potom ked mi ich vyberali, tak sa mi znížil tlak a začalo ma napínať . Ale prešlo to za takych 20sekund, videla som na monitore ako stúpa.
Nebudeš nič cítiť. Ja som necítila ani ten tlak a ešte mi aj dali dáky oblbovak lebo som sa veľmi bála a mala som vysoký tlak tak sa asi báli, ale to mi dali bez môjho vedomia
A bolesti hlavy po spinali ste nemali ziadna? Toho sa najviac bojim. Sestru tyzden hlava bolela, az omdlievala od bolesti. Nakonciec jej museli davat krvnu zatku....
@snowflakenel Nie nemala som bolesť hlavy ani raz. A to som teda náchylná na migrény. Dôležité po SC keď si na JISke je, nezdvíhať hlavu. Na to nás sestričky dookola upozorňovali. Preto si vezmi fľašku na pitie so "sosáčikom". Kto nemal takú fľašku, tak sestričky dávali vodu do poháru a dávali slamku.
@snowflakenel tak ja som bolest hlavy mala postspinalnu a je to uplne ina bolest ako migrena. A vobec to nesuvisi s tym kto kolko vypije vody!!. Bud mas stastie alebo nemas stastie. A este som mala sproste sestricky, ktore mi neverili, ze ma hlava boli a ze sa vsetky len stazujeme. Lezala som 24 hodin a napriek tomu som tu bolest hlavy dostala
A vobec ta spinalka nie je nieco uzasne, ja som sa chcela dat uspat ale ma prehovorili. Po prvej spinalke mi bolo zle a tu druhu som uz nechcela, chcela som spat. Kazda je ina, ja mam z lekarov strach a tak to aj dopadlo a nemali by nahovarat kazdu na spinalku. Ja uz nikdy viac
@ysseba dakujem,,o tom dvidani hlavy som aj ja pocula. No veru ,aj ja mavam migreny, sice sa po prvom porode velmi zmiernili, no ocakavam ,,ze sa zas vratia v plnej,sile. ...
Kazdopadne, bude to ,, sranda,, ten cisarksy. Ja ho mam,indikovany koli praaknutej platnicke od neurologa. No v nemocnici primar vravel , ze to noe je,indikacia........tak,som,zvedava, ako dopadnem. No prirodzene rodit uz nechcem.
@snowflakenel ja mam 4 sekcie, bolest hlavy po prvych 2..ziadnu zatku mi nerobili, teraz sa to uz ani neodporuca..brala som panadol migrena, preslo po par dnoch..pri 3. sekcii som isla kvoli tomu s epiduralom, hlava nebolela..pri 4. lekar nebol opravneny pichat “sekciovy” epidural, tak som sa musela zmierit so spinalom a cuduj sa svete, ziadne bolesti hlavy..celkovu by som si nikdy nezvolila, uz len kvoli babatku, radsej pretrpim tie bolesti hlavy..
@snowflakenel vidis, u mna opacne. Ja som pred porodom netusila co su to migreny, mne sa objavili az po porode. Zo zaciatku som netusila co sa deje, ze ma boli hlava a je mi nevoľno a po tabletke ked ma prestala boliet hlava, tak ani zle mi zrazu nebolo. To bol este krasny svet ze mi zaberala tabletka na migreny. Teraz uz vobec 😖 tak drzim palce aby si bola ten opacny pripad ako ja, ze mne sa po porode objavili migreny a tebe sa trvalo stratia 🙏 a drzim ti aj palce nech porod dopadne tak ako si zelas. A myslim, ze raz ked mas odporucanie na SC, tak porodnik ju aj vykona. Lebo keby sa daco skomplikovalo pocas prirodzeneho porodu a ty si mala odporucanie na SC, tak by mohol mat problem a do takeho rizika podla mna nepojde.
Tak už máš po😀mala som jednu sekciu radšej prirodzený, ale tak nedalo sa
Pri dcére som mala sekciu a spinal a všetko bolo v pohode, teraz čakáme druhé a ak bude sekcia tak určite spinal ak to bude možné...
Ja som bola prvykrat v pohode,lebo porod trval extremne dlho a bolo mi uz jedno,co so mnou budu robit. 2.sekciu som isla planovane a kedze som vedela,ze mi jazva ide cez placentu a budem krvacat viac ako pri 1. kedy mali problem so zastavenim krvacania,tak som sa triasla a pulz som mala 150. Vsetko to monitorovali, vedeli o tom a ked babo vybrali aj s placentou,mi daco pichli,ze nech si oddychnem. Raz sa mi zatocila hlava a ani neviem ako, uz ma viezli na izbu. Muz hovoril,ze som tam bola asi 3/4 hodinu a mne sa ani nezdalo,kedze som si dobre pospala😁 Nebudes citit nic, od brucha dole budes ochrnuta na niekolko hodin. Za mna bolelo viac cievkovanie este predtym.
@snowflakenel netreba dvíhať hlavu po sekcii pri spinale a piť veľa vody
Fľašu na ten cucaci vrchnák
Ja mám tak dve sekcie a všetko v poriadku
@tehotna40 neboj sa, ja som mala tak akútnu sekciu v 35.týždni. A všetko o.k.
Vôbec mi zle nebolo, a i počas sekcie ani potom.
Synčeka mi hneď priložili k tvári, som si ho pritúlila. Krasny bol hneď . Taký neuveriteľný pocit. Ze toto to čo ma kopalo tak silno... 😉
@ysseba nedvihat hlavu? Mam za sebou sekciu v spinali, 1,5 hodiny po operacii som sedela a ranajkovala. Nik mi nevravel, ze nemam dvihat hlavu, prave naopak, povzbudzovali ma, aby som vstala co najskor. A bola to dobra rada, 6 hodin po op som vstala a kazdym dnom to bolo lepsie. Nemala som ziadne bolesti hlavy, ani nic podobne.
Cítiť určite nebudete nič. Mne zostávalo zle, začal klesať tlak. Treba hneď povedať a oni vedia čo robiť 😉 Všetko bolo nakoniec v poriadku a to som mala obrovské vonkajšie a vnútorné varixy.
Varovala som anesteziologa ze mam stavy na odpadnutie ked sa mi znizi tlak a aj sa tak stalo. Hned som na neho kricala ze idem odpadnut a nieco mi dal a preslo to. Treba byt asertivny. Kludne im povedz ze sa bojis ze budes nieco citit a tak nech ti urobia test a opytaju sa ta ci to citis. To je najmenej co mozu pre teba urobit.
Bolesti hlavy ani zvracanie po som nemala, ale bola som neskutocne dehydrovana. Dobre ze tam bol muz, nosil mi flase s vodou.
Bolest po operacii bola ovela vacsia ako som cakala. Prekvapilo ma to. Skutocne to bolo tazke sa postavit na druhy den a chodit.
Dietatko bude krasne nebude mat stlacenu hlavicku, podla mna najlepsi porod je takto
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Cítiť určite nebudete nič, oni budú skúšať a pýtať sa vás a začnú až keď bude všetko v poriadku.
Mne napríklad pri poslednej sekcii v októbri taktiež prišlo zle, trošku som sa vyvracala a bolo dobre. Dôležité je všetko hlásiť anestéziológovi, keď sa vám niečo nebude zdať. Či sa vám točiť hlava, alebo zle, alebo ťažšie dýchať, ono sa to dá všetko veľmi rýchlo poriešiť.