Čoskoro ma čaká pôrod. A mám z neho veľký strach. Vlastne odkedy som sá o tom dozvedela som verila tomu, že budem mať cisársky. Ale v žiadnej nemocnici mi ho nechcú urobiť. Som v stave že sa chcem kvôli tomu strachu radšej zabiť ako rodiť
Vieme. Pises tu uz asi 15ty raz. Zvladnes to. Ked to maria terezia dokazala 16x preco by si ty nie? Nezabudaj ze najvacsou prekazkou pre telo je jeho mysel. Dokazes to.
Pôrod je to najmenej z toho celého 😂 potom to začne neboj sa. Zabiť sa pre pôrod? Co mam hovoriť ja keď moje dieta bolo 3 týždne choré dnes sme boli na kontrole a od poobedia vraca. Neboj sa toto z čoho sa budeš mat chuť zabiť ešte len príde ale pôrod to určite nebude 🤭
Všetko je ozaj v hlave, myslíš, ze iné prvorodicky sa neboja? Ja som sa tiež bala, neskutočne 🙂 je to normlane lebo nevieš do čoho ideš. Tiez tie pôrody sú demonizovane s každej strany. Nájdi si dobrého pôrodnila, ktorý bude chápať aj tvoj strach, ktorému sa budeš môcť zdôveriť a ktorý ti všetko pekne vysvetli. Báť sa budeš, to je jasné. Ale ver, ze v tom návale hormónov, adrenalínu a všetkého to nebudeš ani vnímať. Áno, kontrakcie bolia, boli aj pôrod... Ale boli aj sekcia. Bezbolestný pôrod ešte žiaľ nevymysleli. Treba myslieť pozitívne a tešiť sa na ten koniec... Pri bábätku si na to ani ne spomenieš. 🙂
@ariannazara presne 🤣... Pôrod je ešte len začiatok všetkého...
@lienka_anulienka viem do čoho idem a čo ma čaká, už som raz tehotná bola, preto ten strach
...ja sa nechcem nikoho dotknúť, ale niektoré ženy by asi fakt nemali mať deti. Cukrové bábiky, čo sa všetkého boja, zo všetkého sa psychicky rúcajú, majú depky, úzkosti, blbé reči o zabití. No predstav si, že v Tvojom živote môžu prísť (bodaj by nie) aj horšie veci, ako je pôrod. Injekcia, choroba, problémy v práci, vo vzťahu, s deťmi...Urob si poriadok v hlave, pôrod zvládne každá, začni myslieť ako žena, budúca matka. Ja byť lekár a počúvať reči o ,,zabití sa,, normálne Ťa šupnem na psychiatriu pre Tvoje dobro 🤨
Tak potom vieš, co nechceš a co chceš zmeniť. Musíš sa ozvať, a jasne povedať ak sa ti niečo nepáči. Dobrý porodnik robí veľa.
@danyelia pises to ako keby kazda zena ktora prirodzene porodila bola dobra matka. Som si ista, ze fetacky a alkoholicky si cisarsky rez nevybavuju 🙄 porod nerovna sa dobra matka. By som ta chcela vidiet byt taka hrdinka v situaciach kde sa bojis ty. A nezabudni mi napisat ze sa nicoho nebojis
Pozri, ja som mala prvy porod kafastrofalny. Porod dlhy, dieta sa narodilo pridusene, ja sita od vrchu po spodok, este dva mesiace som poriadne chodit nemohla... pri dalsom tehitenstve sa male dlho neotacalo, tak som sa aj celkom tesila, ze pojdem na sekciu, lebo ked som si predstavila, ze mam tu hrozu zazit znovu, tak ehm. Ale dieta sa nakoniec otocilo a ziadna dalsia indikacia na sekciu sa nenasla, tak som musela prirodzene. A poviem ti, ze super. Porod lahky, rychly... keby mal byt kazdy porod ako tento a ma sa mi kto starat o deti, tak kludne rodim kazdy rok jak jablon 🙂
Skúsila si si nájsť dulu, tá pripravuje ženu na všetko ašte pred pôrodom. Viem dať kontakt na skvelú babu ale je z Prahy, možno by s tebou vedela riešiť potrebné aj online, neviem, nikdy som sa o to nezaujímala. Ak máš záujem skúsim sa jej ozvať a nakontaktovať vás.
@danyelia ja normalne verím tomu, že to iba hrajú na "sibnute", aby im dali papier na cisárak a tak dosiahnu co chcú. Btw, prečo ich potom ďalej nesleduje psychiater, keď predtým im dal papier? Ci po porode sú už zázračné psychicky "zdrave"?
Keby ich za takéto reči normalne zavreli na psychiatriu, bez dietata, som zvedavá, či by aj ďalej takto vymýšľali.
Rieš to s odborníkmi, keď niekomu povieš, že sa chceš zabiť určite ťa nebudú tlačiť do pôrodu.
@kittykat22 Ja nepíšem, že tá ktorá zvládne pôrod je automaticky dobrá matka. Ja sa skôr čudujem, ako chcú také ženy zvládať bežný život, keď si v hlave vytvárajú strach zo všetkého. A áno, sú situácie, z ktorých som mala mierny a prirodzený strach, ale nie taký, aby som sa mala chuť ,,zabiť,,. Preboha, veď sme hádam dospelé a rozumné ženy, nie bojazlivé 15-stky 🙄
@lienka.7 vies o com vobec tocis? Zjavne nejaka, co ma odrodene za dve hodiny bez nasledkov. Ked ma nejaka zena psychicky blok a suvisi to priamo s porodom, tak asi sa nebude bat deti a ich vychovy. Vela zien ma realne obavy a tazko im to niekto vyhovori. Ja som mala depresiu v tehu a porod bol jej urcita cast a ano po porode to ako zazrakom preslo. Porodila som nakoniec prirodzene, velmi mi psychicky pomohlo cvicenie s epinom. Ale su zeny, co im ani taketo veci nepomozu. Ja toto viem pochopit, mna mrzi, ze ine zeny rozpravaju roky ako ich pri porode zmarovali an Ale to bolo zle a potom cakaju, ze ostatne budu v pohode rodit ako jablone.
@danyelia Ludia citia obrovsky strach. Pre mnoho ludi je iracionalny, ale pre nich nie. Je ozajstny a uplne ich paralizuje. Mas mnoho fobii, a ano ludia kvoli nim uvazuju aj o smrti lebo sa im neda existovat. Je to strach, ktory si ty alebo ja nevieme predstavit. Oni nedokazu normalne fungovat.
Koľko ti chýba do pôrodu? Chodíš aspoň na nejaké terapie? Máš vybavenú pôrodnú asistentku? Nejakú dulu? Ak si tá kočka z Košíc, napísala si do Prešova Šimovi? On sa mi javil ako naozaj, naozaj veľmi ľudský lekár.
@beata_k presne, mna keby zavriete s nejakymi motylmi do miestnosti, radsej rodim trojicky prirodzene. Fobie su iracionalne vacsinou. To je ako hovorit niekomu, ze co tu robis sceny, ved je to len pavuk na stene. Len je to proste spolocensky akceptovana fobia. Porod je to iste, mame tokofobiu myslim, tak sa vola tento typ fobie.
@dota6 nie, nevybavovala som si nakoniec nikoho. Písala som prednostovi do Šace, ale nakoniec nemôžem ísť do tej nemocnice.
@dota6 a už na druhý týždeň mám termín
Myslím na teba veľmi silno a budem ti posielať toľko energie pozitívnej, koľko zvládnem. Prosím, zver sa doma niekomu o svojich pocitoch. Nenechávaj si to pre seba.
@dota6 nemám sa komu zveriť, preto píšem tu
Ani partner? Aspoň jemu to povedz, potrebuješ teraz naozajstnú podporu.
@dota6 d ďakujem ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
🙄🤦♀️