Strach z pôrodu

carolinaherr
11. sep 2024

Ženy veľmi sa bojím pôrodu do budúcnosti pustila som sú aj tie videá ako ženy rodia , naozaj je to tak veľmi bolestivé ? Čo je viac bolestivejšie kontrakcie alebo to ako dieťa už vychádza vonku ?

t1nusa
11. sep 2024

@carolinaherr poradím ti - nepozeraj videá, nečítaj recenzie (hlavne tie zlé) a nerozmýšľaj nad tým… namiesto toho sa nauč ako si počas porodu pomôcť - nauč sa dýchať, sústreď sa na bábätko a všetko bude v poriadku 🥰 za mňa bolo horšie to pred samotným tlačením, počas tlačenia už ti to bude jedno, resp. ja tým že som sa sústredila na dýchanie a správnu techniku tlačenia som bolesť už potom nevnímala a myslela som len na to, aby som dostala zo seba dcérku von

mamamasama
11. sep 2024

@carolinaherr za mňa sú kontrakcie horšie, ale fakt to nie je nič hrozné. Radšej by som rodila, ako bola tehotná.

luccija
11. sep 2024

@carolinaherr nepozeraj to a nestras sa tým.
Kontrakcie sú horšie...daj si epidural

carolinaherr
autor
11. sep 2024

@t1nusa sú počas rodenia aj nevoľnosti z tej bolesti? Počula som že niektoré ženy aj zvracaju

maryetta
11. sep 2024

Kazda zena je ina. Kazdy porod je iny.
Rodila som 4x a vzdy to bolo ine 😉
Kazdopdne u mna plati-radsej rodit ako zubar 😂😂😂

A este si sa pytala. Kontrakcie bolia viac aj vlastne su dlhsie(niekolko hodin)
Tlacenie aspon u mna to bolo neviem co vobec 5 minut (i ked odhadujem skor 2-3) a som to ani necitila. Len akoby tlak a “teplo”.

carolinaherr
autor
11. sep 2024

@maryetta a zašívanie zo spodu je to bolestivé ?

kiki68
11. sep 2024

@carolinaherr Ano ja som zvracala, ale nepoznam vela zien, co by zvracali pri tom. Zas kazda ma inak tie kontrakcie a vsetko. Tie videa su na dve veci. Akurat sa vystrasis. Hlavne mozes mat do hodiny odrodene. Rucenie obmedzene na toto cele 😂

klaridka
11. sep 2024

Ty si aká odvážna…ja som rodila 4x, ale pôrod na internete som si ešte nepozrela a ani nikdy nepozriem..nemám na to žalúdok… snáď si nevidela len nejaké afekťáčky, čo musia dať zo seba von každú emóciu…🫣

carolinaherr
autor
11. sep 2024

@klaridka nepozerala som tie extrémne ale napríklad ako tá relácia čo išla malé lásky na nove to nebolo až také strašne 🤣

carolinaherr
autor
11. sep 2024

@kiki68 tak ja zvraciam aj pri menstruacii keď mám bolesti 😄

nika511
11. sep 2024

Kontrakcie su horšie podľa mňa 🥰 ale stojí to za to 🥹❤️

maryetta
11. sep 2024

@carolinaherr zasivanie? Mala som to umrtvene takze az take hrozne to nebolo. Skor neprijemne.

nika511
11. sep 2024

Ja inakšie mávam tiež silne bolesti pri MS, a som mala vyvolaný pôrod🥲

cimage
11. sep 2024

Pozri si videa z hypnoporodu a tam uvidis ako to ma byt. Snaz sa na porod co najlepsie pripravit. Ak pre to nic neurobis, tak porod moze dopadnut nie najlepsie Hlavne si neopakuj stale, ze porod boli a ake to bude strasne. Ja mam za sebou 3porody, kazdy iny a kazdy na inom mieste, ale ani jeden nebol strasny.

candii
11. sep 2024

2 x som rodila a nie je to nič hrozne. V podstate kontrakcie sú ako menstruacne bolesti ktoré silnejú. Najhoršie je to pár minút pred samotným pôrodom.. dá sa to predýchať. Samotný pôrod nebolí.

3petka
11. sep 2024

@carolinaherr určite nepozeraj videá. Ani nič podobne. Treba sa nastaviť že je to ok. Ja osobne som mala kontrakcie celkom mierne najsilnejšie boli až keď už maly začal tlačiť hlavičkou tesne pred samotným pôrodom. Počas tlačenia som vnímala len to aby som to robila správne ako mi sestričky vraveli a keď maly šiel von necítila som absolútne nič.

janababana
11. sep 2024

@carolinaherr teraz to absolutne neries - ver mi, bola som ako ty. Odkedy si pamatam porod ma desil. V tehotenstve sa ti zmenia hormony, a pocas porodu uz totalne inak funguje telo aj tvoja hlava.

t1nusa
11. sep 2024

@carolinaherr ja som mala dobrý a rýchly pôrod, nezvracala som a nemám naň zlé spomienky

marusia674
12. sep 2024

Ja som porodila, aj bola zasivana, bolo to fajn, da sa to zniest. Tiez som sa bala, plakala, cvicila s aniballom kolko sa dalo. Vacsia bolest ako porod boli pre mna vnutorne hemeroidy ktore sa mi urobili po porode, to bola bolest akoby zo mna sli ziletky a kopec krvi.. Takze porod je fajn :D vies ze ked zacne, tak rychlo skonci ale bolava rit kedy ti skonci, to netusis 😂

ki__
13. sep 2024

@carolinaherr každý pôrod je iný.
Ja som sa tak bála, že pri myšlienke na pôrod mi bolo fyzicky zle. Plakala som, že ja nechcem rodiť!
Ale zvládla som to. Najhoršie boli kontrakcie po vypustení plodovej vody. To som musela sedieť na hajzli lebo mi bolo na odpadnutie, hnevala som sa na celý svet, a len som si priala nech to už mám konečne za sebou. Samotný pôrod už na koze bol raz dva. Zatlačila som 2-3 krat a zrazu bol malý vonku. Ešte by som povedala že to bolo aj príjemné. Ten pocit napnutia a uvoľnenia. 🙈 Ani nástrih ani šitie som necítila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre