Dobre ráno, určite ste sa s tým mamičky stretli že už tesne pred pôrodom prišiel ten strach z pôrodu, ja ho zažívam momentálne. Máme už syna, a nemala som zlý prvý pôrod všetko prebehlo v pohode su určite oveľa horšie scenáre pôrodov s prvorodičkami, ale aj cez to všetko ako som začala 38. týždeň prišiel na mňa obrovský strach. Najhoršie je že som nevyspaná nonstop unavená, nakoľko už mi tehotenstvo v takomto vysokom štádiu nedovolí si nejak pospať, a tie pocity strachu sa potom ešte zhoršujú keď ste unavená a máte zlý deň. Hrozne sa bojím ako prebehne tento druhý pôrod, či nezažijem niečo horšie mám obavy aby všetko bolo v poriadku, hrozne sa bojím aj toho šestonedelia pri prvom som ho mala fakt zlé, viete mi trošku poradiť ako ste sa zo strachom popasovali vy ? Niečo čo by mi trochu mohlo pomôcť sa zrelaxovať a pozerať sa na to pozitívne, kúpila som si sviečku ktorá by mala pomáhať pri relaxácii a zbavení stresu uvoľnenia. Tak rozmýšľam že by som si dala sprchu, zapálila si túto sviečku ľahla pustila si nejaký prijemny film, lebo fakt tie pocity strachu su veľmi silné 😪
ja mám 6 pôrodov za sebou , z toho jednu sekciu . Chápem ťa, do každého jedného konca tehotenstva som vstupovala s miernymi obavami . Ja som knižný maniak , čítam hlavne kriminálky , drámy , faktografickú literatúru , ale v tom období som čítala fakt romantické gýče z červenej knižnice , čo normálne by som do ruky nikdy nevzala 🙂
Ozaj je to normálne. 4 a 5 pôrod som mala väčší strach ako pri prvých…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Všetky ženy, sa boja aj ja a to som bola 3 rodička. Ale šestonedelie bolo pri druhom a treťom lepšie už vieš čo a ako.