Ahojte, chystam sa rodit v Trnave a mam indikovany cisarsky rez. Ale dopocula som sa o nedavnom umrti mamicky pri cisarskom reze v TT. Odvtedy mam velke obavy, ze to nedopadne dobre ☹ . Prosim vas mohli by ste napisat svoje skusenosti s cisarskym v TT? Da sa to zvladnut? Je sa coho bat? Pripadne, ktori lekari vas rodili a ake mate s nimi skusenosti?
Ahoj, ja som tiez rodila v tt cisarakom v januari 2014. Lekari i sestricky boli mega milí a ochotní. Odpovedali na vsetky otazky co som mala. Mena lekarov ti neviem uz teraz povedat
ja mam za sebou dva CR-1. -2012 dr.stefanikova (akutny a neplanovany+celkova narkoza) a 2.-2014 dr,lahky.(
ten uz bol planovany+spinalka )pri CR su pritomnny dvaja lekari a este anesteziol.nemala som ziadne poblemy ani pri porode a ani na izbe.bola som celkom spokojna,po druhom CR som sa zotavila lepsia a rychlejsie lebo uz som vedela co robit-ako vstat z postele,chodit,osetrit ranu.....natrafila som aj na dobre sestricky.akurat tam bola len jedna sestra ktora pomaha mamickam so starostlivostou o babo, co sa tykalo aj kojenia,kupania a prebalovania.co je malo ak maju plny stav,lebo ked som nieco potrebovala poradit ,tak kym prisla ku mne uz som si nejako poradila aj sama.
Takze obavy treba hodit za hlavu 🙂 dakujem baby
Och ja ked som si precitala ten clanok o tej mamicke az mi zle ostalo :((( ja som nastastie prezila to co zial tato msmicka nie :( o moj zivot bojovali 10 dni z toho 4 som bola v reanimacii.A vsak musim povedat ze toto sa moze stat hociktorej zene a hocikde nielen v Trnave.Ja som mala ukazkove tehotenstvo a rodila v Bulharsku a aj tak som som o chlp skoro zomrela na vykrvacanie.
A ano netreba na taketo vobec mysliet len sa zbytocne stresujete 🙂
Keby sa tak dalo na nic zle nemysliet... Ale fakt sa treba o to snazit. Po tom, co som si vsetko precitala k tomuto konkretnemu pripadu, tak asi naozaj nemohli lekari urobit viac. Snad bude uz vsetko u vsetkych mamiciek len a len pozitivne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som mala síce nie cisárskym ale normálny pôrod rodila som október 2014a veľmi som bola spokojná, až nato ze my zmizlo 10e ktoré si zobrala sanitarka