Strach z cisárskeho rezu

mon1806
26. dec 2021

Baby mam plánovaný cisársky už teraz mam strach co to bude aby sa niečo nestalo, mali ste niektorá komplikácie pri nom? Vďaka

juliasb
26. dec 2021

@mon1806 komplikácie môžeš mať aj pri normálnom pôrode. Aj pri ceste autom. Aj pri lyžovaní, aj pri kúpaní v mori, a aj v spánku sa ti môže dačo stat. Co ti pomôže čítať, aké mal kto komplikácie? Radšej si pusti seriál

romanapb
26. dec 2021

@mon1806 strach je prirodzený, ja som sa tiež bála, ale všetko dopadlo super, počúvala som čo mi hovorí personál. Samotný cisársky aj zotavenie bolo rýchle ,držím palce to zvládneš 🙂

mon1806
autor
26. dec 2021

Ja verím ze to zvládneme obidve, prvý som mala prirodzený a veru tam boli riadne komplikácie tak verím ze cisársky bude lepší ale aj tak ma asi každý strach z pôrodu

biem22
26. dec 2021

@mon1806 Ja som síce nemala komplikácie a nechcem ti nejak radiť čo máš robiť, ale teda úprimne, čítať si to či sa iným ženám niečo stálo, by som povedala, že nie je vhodné, keď sa bojíš už aj bez toho . Ja som mala cisársky pár mesiacov do zadu a ja som si to užila, hoci sa má ešte len vo dverách pýtali, či chcem spinal alebo celkovú narkózu 😅 z toho som bola taká, že fúha, to musím ja rozhodnúť, že 🤣. Vybrala som si spinal a skvelý personál ma na sále zabával, fakt to bol príjemný čas s tým najkrajším koncom aký mohol byť - konečne vidieť svoje bábätko. Treba myslieť len to, že už konečne budeš mať pri sebe svoje bábätko. Neboj sa, zvládneš to 🙂

biem22
26. dec 2021

@mon1806 ja som strach z pôrodu vôbec nemala, nejak som na to ani nemyslela, teda hodinu pred cisárskym áno, pretože sa nevedelo či môžem kvôli zdravotným veciam ísť rodiť prirodzene a doktori si tesne pred tým cisárskym sadli k mojim záznamom 😶🤦🏼‍♀️ a mna nechali čakať, nevedela som čo bude a oni to narýchlo riešili fakt tesne predtým ako mi mali buď vyvolať pôrod alebo poslať na cisarsky....

kiki68
26. dec 2021

Stat sa vzdy moze, ale je to oproti prirodzene mu porodu velmi vec pod kontrolou,planovany a rutinny ukon pre tych lekarov. Robia to denne ako pasovu linku. Aspon tak to sami volaju. Jedna zena ide s babom na izbu a uz moze ist dalsia. Doveruj lekarom, tomu personalu a budes v poho

petkasaurus
26. dec 2021

Ja sa skor bojim prirodzeneho nez cisarskeho..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mon1806
autor
26. dec 2021

Vďaka baby 🙂

tosomja
26. dec 2021

@mon1806 všetko bude ok. Stať sa môže čokoľvek aj počas cesty. To sú také náhody...ja som mala jedine problém s tým, že mi nevedeli pichnúť epiduralku, pichli asi na 15x. Už ma chceli uspavat a nakoniec sa podarilo. Ináč všetko bolo ok. 3 sekcie, jedna krajšia ako druhá. 😊

gabika128
26. dec 2021

@mon1806 určite všetko dopadne, myslí pozitívne. Hlavné je, aby si ty a bábätko boli v poriadku. Ja som mala prvý prirodzený a druhy SC a bolo to pre mňa hrozne, lebo prirodzený pôrod bol fajn, mohla som hneď chodiť a starať sa o dieťa. Po cisárskom som sa nemohla hýbať tak ako by som chcela ani sediet ani stať, bolesti sú veľké a trvajú dlho... Veľmi ťažké to bolo. Prajem skoré zotavenie.
Inak kľudne si kúp wobenzym, mne dosť pomohol.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tara42
26. dec 2021

@mon1806 ani sa nenazdas a bude po ňom. Drzim palce. 🙂

betulinka1
26. dec 2021

@mon1806 cisarsky je uplne v pohode a inak by som ani nerodila. Moje telo bolo skor fit ako tie co tazko rodili a museli ich sit zo spodu. Jasne prve dva dni su narocne ale potom pohodicka. Vydrzis, prespis, potom ti donesu babo a uz aj zabudnem na bolest. Cisarsky je bezpečnejší ako normál pre deti. Ked vidim u kamosiek ako este v tejto dobe ťahajú deti zvonom alebo kliešťami, tak sa mi dviha tlak.

laska86
26. dec 2021

@mon1806 jasom mala najprv normalne a po 5tich hodinach na poslednu chvilu cisarsky..vsetko dopadlo dobre az nato ze som dosla o jeden vajecnik..a bolesti po tom este dobre 3mesiace..inak vsetko v pohode..neboj dobre to dopadne doktori vedia co robia😊

didi2102
26. dec 2021

@mon1806 ja mám dve sekcie s rozdielom 1r9m necelým, v 2nemocniciach ,cca priebeh rovnaký hoci maličkosti odlišné,oba v spinaly, samotný priebeh je ok, prebieha to rýchlo že nevieš ani ako,mne druhý krát dokonca opravovali po prvom neake veci čiže som to bola 40min a prešlo mi to raz dva, pri hlave máš anesteziologa tak s nim kecas o čom chces,po prvej sekcii som sa zotavovala pomalšie no ja som skoro celých 9m prelezala doslova ,čiže telo oslabené,po druhom som sa postavila ako panička a hneď kráčala až má sprdla doktorka,prvý krát som mala vip,druhý normálnu izbu oba pohodka

fleur1111
26. dec 2021

@mon1806 mala som cisarsky pár dni dozadu, zvládla som to v pohode. Nie je sa čoho báť, je to plánovaný zákrok, tam je riziko komplikácií minimálne.

henrieta2022
26. dec 2021

@mon1806 ahoj, ja som musela ist na akutnu sekciu pred par dnami, babatko muselo ist von v 31tt. Nemala som cas rozmyslat nad tym, lebo som si nemyslela, ze pojdem rodit tak skoro. Vsetko islo velmi rychlo, akurat mam zlu chrbticu tak to dlhsie trvalo kym mi pichli spinal. Spinal je lepsi ako celkova anesteza.
Doktori si pri cisarskom spievali, anesteziologicku som mala pri hlave a rozpravala sa so mnou.
Na druhy den som uz chodila, isla som za malinkou, kedze nemohla byt pri mne.
Rana boli, ale porod som si predstavovala hrozostrasne, toto nebolo nic☺️ Kazda to preziva inak, u mna to prebehlo ok ☺️

mon1806
autor
26. dec 2021

@henrieta2022 prečo ste musela tak skoro?
Ďakujem vám baby všetkým ja som. Pri cisárskych robila lebo som sestra ale aj tak mam z toho strach ale teším sa a dúfam ze to dobojujeme stastlivo dokonca 🧡

henrieta2022
26. dec 2021

@mon1806 7.12. som isla do klasickej poradne a hned ma hospitovalizovali z hroziaceho predcasneho porodu, krcok skrateny na 0,5cm a otvorena na jeden prst, nemala som ziadne tazkosti takze sok. Nasadili mi infuzky a spravili vysetrenia, podali kortikoidy. Zo steru mi zistili bakteriu, tak mi nasadili antibiotika a chceli ma pustit domov. Zacala mi vsak po kvapkách odtekat plodova voda a 17.12.to uz nebola len kvapka ci dve, ale vlozka sa sfarbila cela cize ma dali na ultrazvuk. Tam zistili, ze tej vody je uz malo a musim ist na sekciu. Nemala som ziadne bolesti, ziadne tazkosti, vobec nic. No monitore som mala kontrakcie ale necitila som ich. Poloha KP. Bala som sa, ale nie o seba, ale o to dietatko. Nastastie to bol 7.den od podania kortikoidov, mala hned zacala plakat🙏 Na Vianoce ju prelozili z vysokospecializovanej jis na klasicku jis, od 25.12.ju uz prebalujem a prikladam si ju. Zatial ma hadicku na prijem mliecka, ale chvalabohu je zdrava🍀☺️🙏 Neboj sa toho porodu, je to nic v porovnani s tym stastim, ktore budes pocitovat, ked ti daju babatko🥰 Drzim vam palce, nech to potiahnete do uspesneho konca🍀🍀🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre