Bože baby mám 2 TT pred cisárskym a strašný strach má chytá :( strašne sny sa mi snívajú , čo keď sa čosi posere a ja tu nechám staršieho a muža samých ako to mám prekonať :(
Plánovaná sekcia je bezpečnejšia ako neistý prirodzený porod 🙂 nemysli negatívne. Nič sa nestane. Akurát vás bude o jedného viac
mam za sebou dve sekcie a vo vyssom veku ,ale vobec ma nenapadlo mysliet na zle...ba som sa tesila,ze viem,kedy si drobci narodia(celkovo mam rada,ked si mozem veci naplanovat dopredu) a nemusim stresovat doma,ked ma porod chyti...
Ak máš plánovaný cisársky tak je to lepšie ako akútny...
Neboj...dobre bude. Ja som mala pred rokom a čoskoro som bola.fit. Hlavne po pôrode co najviac sa mojkat s bábätkom, vynahradit mu ak nebude riadny bonding (to mne hrozne chýbalo)
Mimochodom....tiež som sa strašne bála....
Potom.som sa rozprávala s kamarátom anesteziologom...A on mi vraví že - tak mi povedz ČOHO KONKRÉTNE sa bojíš a poďme si to.rozobrat na drobné. Rozprávali sme sa o.priebehu, čo sa bude diať, čo budem cítiť...maximálne ma to upokojilo...asi hodinu mi to vysvetľoval.
Áno...keď ustupuje anesteza boli to ako sviňa. Netreba sa hanbiť a treba si hneď pýtať od bolesti infuzku/injekciu...A veľmi rýchlo sa to zlepšuje. Keď dostaneš bábätko, tak.ti bude všetko jedno
Ja som skoncila na akutnej sekcii. V tej rychlosti mi nic nenapadlo. Vsetci tam boli mili a pokojní. Sekcia je rutinny jednoduchy zakrok. A hlavne sa na nu urcite nezomiera. Tes sa na babo
ja som nebola,ani pri jednej v celkovej anestezii...a prvy porod som mala v zahranici,kde bol syn a aj manzel cely cas so mnou...naj"jiske"(neviem,ako sa to tam presne volalo)som bola,len nejaku hodinku a hned ma previezli na izbu...citila som sa velmi dobre a uz na druhy den som sama chcela vstat z postele a ist sa sprchovat a na wc,co mi poobede aj povolili...na 3.den som isla domov...u nas som rodila dceru...uz som sa necitila,tak komfortne,ale asi aj celou tou starostlivostou tu...a aj tym,ze som malu nemohla mat pri sebe...bolest nebola ziadna hroza a hned som sa snazila,co najnormalnejsie fungovat...ale manzel mi pomahal...bol vtedy mesiac doma s nami...
V máji ma čaká druhý pôrod a chcem aj druhý sekciou.
Jednu už mám za sebou, tiež som mala obrovský strach, ale všetko prebehlo bez problémov.
Skôr je pravdepodobnejšie, že ťa zrazí na chodníku auto. Snaž sa aby prevládol zdravý rozum, nie strach. Ale viem o čom hovoríš, tiež som išla na sekciu a doma som mala malého syna a napadali ma rovnaké myšlienky, človek sa tomu neubráni. Keď ťa to zase bude zožierat, naozaj si povedz, že je to veľmi nepravdepodobné a všetko dobre dopadne. Nemysli na to, zažen také myšlienky.
Ďakujem baby 🧡 musím sa nejako na to nastaviť
vsetko bude v poriadku🍀nemysli na nic zle a tes sa nato male stvorenie👶❤😉
Ja mam o 3 tyzdne, viem ako sa citis. (moja druha) Este som nepocula aby niekto na sekciu zomrel. Drzim prst 😉
Ved si daj lokalku, budes pri vedomi.
Ahoj,,,ja som do poslednej chvíle nevedela ako budem rodiť mala som indikaciu k cisaru ale na pôrodnici ju primár nejak nechcel akceptovať, tak ale nakoniec sa mi pôrod nespustil tak aj tak bola sekcia...Vieš ako som sa bála?Tiež také hlúpe myšlienky som mala , nakoniec som šla spinalom, o všetkom som vedela bola som pri zmysloch...troška omamena vraj som doktorke rozprávala ako veľmi mám rada kakavko 🤗😄😄👍
Nebojkaj sa, aj sny sa ti hlúpe snívajú preto lebo myslíš vkuse nato... nemyslí ,choď nakupovať pre bábätko...nákup veeela obliečka, mne to pomáha 😄 Ale miňaj prosím ťa manželove peniaze nie svoje 😄👍👍👍
Je normálne mat strach. Každý ho má. Ja som mala neskutočný strach z prirodzeného pôrodu. A keď mi skoro po dvoch dňoch úplne odzneli kontrakcie a dr. zahlásila, že ukončíme to sekciou, dakovala som bohu aj všetkým svätým a to som neveriaca 😀 Zotavovanie potom bolo v pohode. Aspoň u mňa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Strach je zly radca aj spolocnik. Mam za sebou dva cisarske a jasne, vzdy je tam nejake riziko, ale to aj pri prirodzenom porode. Fakt skus mysliet pozitivne a radsej na porod ani nemysli, ked si z toho vystresovana. Pusti sa napr. do strikovania alebo inej cinnosti, aby si taketo myslienka zahnala.