Strach a úzkosť z blížiaceho sa pôrodu

24. sep 2024

Mam pár týždňov do pôrodu a začínam byť stále v strese bojim sa ako pôrod dopadne, celkovo mam strach z nemocníc, strašne sa bojím. Ako ste zvládli porod ?

mikitilik29
24. sep 2024

Strach je normálna vec pri pôrode. Určite to dáš ako všetky zeny😊 pred pôrodom som menštruáciu neprežila bez ibalginu každý deň. Strašne som sa bála pôrodu a tej bolesti. A už mám dve krásne dcéry 😊 len hlavne treba správne dychat pri kontrakciach a počúvať sestričky a doktorov co ti radia😊 držím palce dáš to.

54tinka54
24. sep 2024

Prvorodička? Ja myslím že to je normálna reakcia, strach z neznámeho. Ja som mala tiež obavy. A povedzme si, ktorá žena nie?
Ale aj pred druhým pôrodom som mala obavy, ale pár dní pred termínom sa už budeš tešiť, kedy už konečne to budeš mať za sebou 😅 ja som sa cítila ako taký nemožný hroch. Fakt to bolo pre mňa vykúpenie, pretože už som nevedela ani normálne spať (synovia mali obaja cez 4kg).
Zameraj sa hlavne na to, že po pôrode konečne uvidíš svojho drobca. Hneď potom všetky bolesti pominú, ver mi 🙂

mikitilik29
24. sep 2024

@54tinka54 vidíš 😃 na ten pocit pred pôrodom som aj zabudla😃 však to bolo niečo strašné 😃

lenka098123
24. sep 2024

Pre mňa bude po rizikovom tehotenstve a každodennom strachu pôrod vyslobodenie a nesmierne sa naň teším aj napriek všetkému 😀 zvládneš to!

ivka21
24. sep 2024

Je to normálne ja som sa bála aj pri 3 pôrode. Snažila som sa na to nemyslieť vytesnat to do poslednej chvíle.

andrejiik
24. sep 2024

Skus si pohladat nejaku dulu / porodnu asistenku. Alebo ist na pripravny kurz / hypnoporod. Pomoze ti to sa pripravit na porod, zistis co ta caka , ake mas moznosti. Chod si pozriet porodnicu, alebo viac porodnic, aby si si vybrala , ktora ta najviac oslovi. Pustaj si nejaku relaxacnu hudbu. Skus co najviac sa citit vpohode. Ja som sa skoro cele prve tehu pripravovala na porod a vobec som sa nebala. Je to podla tvojho nastavenia.

mata2202
24. sep 2024

Neboj moja už keď začnú kontrakcie už nebudeš myslieť na strach , ja som sa tiež tak stresovala a ja som strašný bojko všetko ho sa bojím ale dneska je to už 2roky a už ani si nepamätám až tak veľmi práve si to užívaj hlavné teraz pred pôrodom lebo jak už budeš mať po pôrode tak ja si myslím že horšie sú bolesti po pôrode ale hlavné nestresuj zbytočne buď silná myslí pozitívne a držím palce .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre