Ahojte,po kolkych dnoch po siti po porode ste mali stolicu a ako ste to zvladli?mam strach ist na zachod,ze sa mi to natrhne..
ked som po troch dnoch stale nebola (ani som nepotrebovala a aj bol strach z natrhnutia), sla a popytala som si od sestricky glycerinovy cipok a potom to slo....na cipkoch som fungovala este asi 2-3 tyzdne ....je to super, tie capiky sa daju kupit normalne v lekarni a zriedi to stolicu, takze pojde sama 🙂...inak fungovala som tak, ze zo zachodu rovno do sprchy, bo som sa bala, ze aj utieranim si to natrhnem 🙂
asi na druhy den po porode, a zvladla som to nad ocakavania dobre. A bala som sa ako cert kriza. Treba povedat sestrickam, tiez mozu pomoct nejakym pripravkom.
aspon jedno pozitivum pre sekcie,ze neni problem so stolicou a sedenim,.... 🙂
asi 3-4 den po porode obidva razy a vobec to nebolo take zle,ako som sa bala.
Ja som sla asi treti den po porode mala som situ hradzu po zadok neroztrhlo sa mi sitie ale bolelo to ako slak ako by ma rezali ale dali mi proti bolrlesti tabletku v nemocnici a bolo ok.ale mala uz mala skoro 2mes ked som sla v pohode na wc
Na 3-ti den sestricka mi dala cipok,predstava bola desiva ale nebolo to take hrozne...prezijes neboj 🙂
Vypytaj si ten glycerinovy cipok a chod cim skor, ja som sa bala sla az doma a potom som 2 mesiace riesila hemeroidy, co bolo horsie ako porod... Takze netreba sa bat!
Nemusis sa bat, ja ked som sla po troch hodinach po porode na wecko so sestrickou do sprchy, musela som si cupnut, lebo postojacky sa mi nedalo v sprche cikat a tak som sa jej spytala, ci sa mi to nenatrhne, ked si cupnem. Upokojila ma, ze urcite nie a tak to slo. Stolica az po dvoch dnoch, ale s cipkom a este som pouzivala cipky dlho po tom. No a po druhom porode som sla asi po 4 hodkach a aj bez cipka, ale druhy porod bol malina 🙂 Ale tiez som mala par stehov 🙂 Neboj sa, urcite sa ti to nenatrhne, hlavne vela pi, nejedz potraviny, ktore zapekaju alebo dopln stravu o psylium - vlakninu, kupis v lekarni 🙂 pa
Po 5 dnoch, potom zas po 5 a potom po 4. A az potom sa to znormalizovalo. 🙂
Ja na tretí deň, bála som sa tiež ale všetko ok a dokonca až dva krát 😀
Ja 2 dni od pôrodu, mala som čípok a všetko OK, ničoho sa neboj, fakt to nebolí, vlastne som to šitie ani necítila a to som po pôrode bola aj vycievkovaná.
u mna asi na 4 den, dali mi taky sirup, tiez som si to nevedela predstavit🙂 ale bolo to celkom normalne..
ja som sa strašne bála lebo som bola pozašívaná aj okolo zadku tak som klamala v nemocnici že som bola 😒 a v posledný deň som si vypítala čípok a ten som si dala až doma a na počudovanie nebol to až taký masaker ako som si myslela že bude 😀
Ja som bola na druhý deň,bez ťažkostí,bez čípok len tak som to nechala a fajn nič sa nedialo a ja som sa veľmi bála.Ale ak sa bojíš treba sa ozvať,pomôžu ti! 😉
@lulu551 asi na 3 den po porode s pomocou cipku a bolo to celkom ok a potom asi este 3 krat som si dala cipok a uz potom uplna pohodicka to bola len u mna bol problem s cikanim xi vobec som necitila nutkanie cikat aj ked som mala 1,5 litra vody v sebe keby nejdem do sprchy a tam si nepustim na nohu teplu vodu tak neviem.ale po 5 dnoch sa mi vratil cit heh ale bala som sa xi xi.
ja som sa toho veľmi bála, ale napokon sa to poriešilo samo 🙂 naši mi do pôrodnice podonášali džúsy a sušené ovocie (aj slivky), čo ja milujem, nemocničná strava mi nestačila, vyjedla a vypila som všetko,čo doniesli a napokon mi to veľmi pomohlo, so stolicou som nemala žiadne problémy, nebolo treba ani tlačiť, čapíky som nevyužila (ale mala som kúpené)...takže moja rada, veľa tekutín a vlákniny 🙂
Po prvom som bola este ten den, po druhom na druhy. Absolutne bez problemov.
na 3 den od porodu s o strachom a obrovskymi ocami 😕 trouble trvali este 3 tyzdne, potom som uzivala physilium, nenormalne ma z neho prehnalo a od vtedy svaty pokoj 😵
Mala sa narodila vecer..na druhe rano som bola. Nebol ziadny problem.
Uz to tunodznelo. Zaklad je drzat si hradzu a dat si cipok, ten si mozes davat dokedy hude potrebovat, t.j. aj kym sa ti nezahoji, u mna tobtrvalo 6 tyzdnov. Zo zaciatku som mala pocit, ze radsej umret ako ist na velku no zlepsilo sa to ako sa to hojilo a tie cipky pomahaju dost. Drzim palce!
Pripájam sa, glycerínové čípky alebo Duphalac sirup - na tom som fičala mesiac...a doteraz ešte psyllium, ale niektorí majú problém to vypiť
aj ja som sa velmi bala ist kakat po porode ale vacsi bol strach ako bolest 🙂 .. mna to vobec nebolelo a to som bola natrhnuta a zasita, rodila som o 2hej v noci a naobed som sa bola vykakat 😀 tiez som to zadrziavala kvoli strachu kym to islo
Ahoj🙂 No ten strach uplne poznam, to asi kazda. Ja som rodila v noci a na druhy den pocas navstevy som si odbehla 🙂 Som sa bala, ze ak budem dlho a vrabcek bude spolubyvajucim plackat, kym mi ho budu strazit. No a veru bol strach vacsi ako bolest a tiez som bola riadne pozisivana 🙂 Treba proste len prekonat strach a mozno aj viackrat 🙂 A potom ma vzdy tlacilo pocas navstev chodit na velku 🙂)) Sme sa na tom smiali 🙂
Ja som sa tiez bala, kedze som mala natrhnuty aj konecnik a vnutorne svaly. Treba dostat do tela dost vlakniny, aby si chodila na WC pravidelne, hlavne neodkladat to na neskor. Mne porodna asistentka (rodila som v zahranici) poradila, aby som si zobrala naskladany toaletny papier alebo navlhcenu servitku a pridrzala si to na stehoch ked idem na velku potrebu. Musim povedat, ze to pomahalo, mala som aj pocit vacsej istoty a aj som si tym spevnovala to zasite miesto, takze sa mi az tak velmi nenamahalo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lulu551 hned na druhy den....ked budes zadrziavat, moc si nepomozes.....a ked sa bojis moc, daj si glycerinove cipky 😉