Ahojte mám dve otázky
1. Ako dlho po sekcii ste museli spávať len na chrbte?
2. Nejaké vychytávky a tipy ako sa čo najskôr po sekcii dať dokopy čo sa jazvy týka ?
Na chrbte som nespala ani v prvu noc co bolo par hodin po sc (bola robena vecer), spala som na boku. Na bruchu netusim kedy, nejak prirodzene to prislo, ale mna teda jazva nebolela vobec. O jazvu by si sa mala start dlhodobo, hlavne masirovat, to je asi aj dolezitejsie, nez nejake kremy a maste. Ak mas ig, najdi si napr profil moje porodni asistentka (ma niekolko prispevkov o starostlivosti po sc) alebo kuk napr. tu https://www.instagram.com/p/CqLVvQLo7O1/?igsh=a...
Po dvoch tyzdnoch to uz bolo ok. Co sa starostlivosti tyka tak tam kde som rodila (obycajna statna nemocnica) chodila za zenami co rodili sekciou fyzioterapeutka a hovorila co a ako plus davala aj informacny letak na cviky a starostlivost. Pamatam si iba ze treba si aj masirovat tu jazvu aby si nemala zrasty. Aj nejake cviky tam boli ale uz si nepamatam.
ja nejak nemozem spat do dnes a krpec ma 15M, ta jazva ma furt bolievala aj pri zmene pocka atd. teraz som o5 tehotna tak nespim na bruchu preto 🙈😂 ale mimo tehu mi to neslo 🤷♀️
a rada? cim skor ako dovolia sa postavit a chodit 🙈
2. Ist za zenskou fyzioterapeutkou, poguglite vo vasom okoli
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Dodnes spim na chrbate a to som po sekcii 4 mesiace, nie kvoli jazve, ale kvoli tomu, ze mi na bruchu tecie mlieko 😂 Ale po dvoch tyzdnoch by to uz urcite islo, mne sa jazva hojila velmi pekne, dlho som ju nechala prelepenu, natierala cistou vazelinou, davala si pozor, aby som vstavala cez bok a nikdy nie priamo, velmi pekne je to zahojene... zavisi asi aj od chirurga, od sitia, od typu pokozky, boh vie. Ja si neviem cisarsky vynachvalit a tak som sa bala po 4roch prirodzenych porodoch, ze co to bude 😅