Sprevádzajúca osoba pri pôrode

katuli3nocka
4. okt 2014

Ahojte mamičky, chcela by som sa vás spýtať jednu vec, takže začnem🙂 Tie, ktoré ste mali pri pôrode sprevádzajúcu osobu (partner, manžel, mamka, kamarátka ...) od kedy do kedy bola s vami a ako to bolo počas celého pôrodu a kedy odišla (resp. koľko mohla pri vás byť)?🙂 Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede😉

andaluzia
4. okt 2014

@katuli3nocka moj partner bol od kedy som prisla na porodnu salu az kym ma nezavreli na operacnej miestnosti. (zial, neplanovany cisarsky rez). To bolo v Bratislave. Este mam informacie z porodnice z Trstenej, ze tam muz pri porode znamena naozaj len pri porode a nie pri tej najdlhsej faze, cize pocas vsetkych tych hodin kontrakcii. Co sa tyka osoby. Moj nazor, muza by som uz nevolala. Radsej sestru. Ale to zalezi, ze akeho muza mas 🙂 Nemyslim, ze ci dobry alebo zly, ale ako sa bude spravat v takej situacii.

mirkava
4. okt 2014

@katuli3nocka pri mne bol manžel, zavolali ho do porodnice ked som mala bolesti a bol so mnou az kým som neodrodila a potom este tu pohodinku na izbe po pôrode a bola som rada ze tam bol... sestričky boli milšie a pre mna to bola neskutočná psychická pomoc a podpora a dojatie v manželových očiach ked sa malý narodil bolo kráááásne 🙂

ukulela
4. okt 2014

zalezi od porodnice ... mne by chlap stacil pri prvej dobe, cez kontrakcie na cakacke ... ale kedze sa moze stat, ze tam na cakacke nebudem sama, je prirodzene, ze ked tam bude lezat dalsia zena vedla mna a vzdychat atd,tak tam chlap nebude.ani ja by som neodtolerovala cudzieho chlapa pri mojom porode... asi tak. treba sa informovat v porodnici, ake maju priestorove moznosti. ja, co som bola pozerat v dvoch, tak cakacky mali dve izby po dve postele - takze bez pripadneho sukromia pre rodicku na vedlajsej posteli.
inac po porode na boxe,ked ta zasivaju a lezis tam na sale stale, tam by nemal byt problem uz .. a tiez potom su zariadenia, kdemas vipky izby, kde pri tebe mozu byt nonstop.

ena1903
4. okt 2014

MM bol pri mne cely cas od prichodu do porodnice az kym sa Petko nenarodil. Potom musel bohuzial odist, lebo hned po mne rodila dalsia zena (na vedlajsom kresle, oddelena len plentou), tak kvolli zachovaniu akeho-takeho sukromia. Za normalnych okolnosti by vraj mohol ostat so mnou cele 2 hodiny, co som musela ostat na sale. Inac ja som bola v porodnici len 2 hodiny pred porodom, ale kamaratka rodila skoro 24 hodin a manzel mohol byt cely cas s nou. Tak je to u nas, vo Vranove.

mata95
4. okt 2014

@katuli3nocka môj chlap bol somnou ely čas odprichodu až do narodenia, potom ho ešte pustili kumne aj na izbu ale len preto že som bola na vipke... inak to viem tak, že unas v nemocnici môže chlap prisť k pôrodu až ked žena už rodí, môj bol preto že švagrina tam robila sestričku takže ho pustili aj na "čakačku" inak viem tak že až pri samotnom pôrode.... aj ked si myslim že za tu sumu je to blbosť aby tam nemohol byť cely čas... ale to je tak asi len unas v revucej...

daniela1983
4. okt 2014

@katuli3nocka manzel aj dula, boli pri mne cely cas. na sale sme stravili 15hodin, predtym sme boli na izbe. poporode bol so mnou na izbe asi dve hodky este

januliku
5. okt 2014

Aj so mnou bol manžel celý čas od príchodu do nemocky, teda na stonárni aj na pôrodnej sále a potom ešte 2 hodiny po pôrode. Nebol s tým absolutne žiadny problém, dokonca sme ani nič za to neplatili.

safranca15
5. okt 2014

So mnou bol priatel od zaciatku pri mne pretoze doma mi odtiekla voda a doviezol ma do nemocnice a ked ma vysetrovali to bol iba mimo chvilu ale ked som isla na salu bol odvtefy stale so mnou a to bol cely porod cize 7.5hodiny pri mne

katushka16
5. okt 2014

@katuli3nocka so mnou bol mm pri oboch pôrodoch od príchodu do pôrodnice až po ich narodenie.a aj tie 2 hodiny po pôrode🙂bolo to u nás v TO

evittam
5. okt 2014

@katuli3nocka Ahoj. U nás v ZA tiež môže byť partner,manžel,.....pri pôrode ak nie sú nejaké komplikácie od začiatku až do konca. Pri prvom pôrode bol môj partner pri mne stále a ešte aj tie 2 hodky čo ležíš na pôrodnej sále po pôrode a aj na izbu so mnou išiel - ale to preto lebo som mala nadštandard. Pri druhom pôrode bol bohužiaľ celý čas vonku, pretože to bol akútny CR. 🙂

nanka3
5. okt 2014

Katuli3nocka: ja som mala manzela po cely cas pri sebe, cize od prichodu do porodnice az po dobu, kedy ma previezli na novorodenecke. Ale najdolezitejsie podla mna je, ked mas partnera pri sebe pocas prvej doby porodnej (cize pocas kontrakcii), pretoze pri samotnom porode ti to je uz fakt jedno. Ale treba si zistit ako je to v porodnici, kde budes rodit, pretoze casto moze byt partner pritomny az pri samotnom porode 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre