Zdravím, moja priateľka má tento mesiac porodiť, už je v nemocnici mal som byť pri pôrode, ale keďže som ochorel silný kašeľ a teplota,tak pri pôrode samozrejme nebudem. A okrem toho, že ma trápi, že nemôžem byť pri priateľke, keď bude rodiť mám ešte starosť, že keď po 4 dňoch prídu domov a ja snáď už budem zdraví či sa ma dieťa nebude báť a spozná ma podľa hlasu? Nemáte niekto skúsenosti.
Mali by ste odložiť pôrod, v žiadnom prípade nemôže rodiť bez teba, neriskuj, že tá nespozna
@smejko1212 a ako by sa malo to spoznanie prejaviť? Ako áno povie ahoj, ak nie dobrý deň?
@thereisabear 🤣
@smejko1212 to ci budes pri porode alebo nie nic neovplyvni..ak si na babatko v brusko casto hovoril, aj po 4 dnoch bude poznat tvoj hlas…
Ale objasni ako si predstavujes spoznanie?
@monillia ,😂😂😂
Toto sa pýta dospelý chlap? 🤦♀️
S ľudstvom to vážne ide dolu vodou, take nieco ako zdravy rozum ludom chyba cim dalej tym viac. Niekedy mi to tu príde ako súťaž kto položí stupidnejsiu otázku 🤦🏼♀️
No priznám sa, že sa teraz za tú otázku cítim trápne, no myslel som si že teda dieťa vníma zvuky v brušku a dokáže spoznať akože osobu, ako chápem, že nebude vedieť, že som jej otec ale myslel som to skôr tak, že či ma proste spozna no už to proste nezachránim hrozne blbá otázka.
@smejko1212 prosim ta bud chlap a matku svojho dieťaťa si vezmi za ženu!!!!!
@smejko1212 zmerali si si teplotu? Koľko ju máš?
@stellarstar Ja viem extrémne hlúpa otázka to bola ale už to nezmením.
@janka_23 a potom je to všetko na modrom kom... pardon teraz žltom 🐘 🤦♀️
@smejko1212 spytaj sa svojej mamy ako to bolo s tebou. Tvoj otec urcite pri porode nebol a napriek tomu si z neho nedostal zradnik, ked vas obidvoch prisiel vyzdvihnut do porodnice.
@viestta môj otec nebol ani pri mojom detstve, ale chápem no hanbím sa teraz za takú otázku.
@smejko1212 ale z druhej strany je to pekné od teba že tak máš rád svoju priateľku a nenarodené bábätko🙂
@smejko1212 tak sa spytaj inych matiek v okoli.
@smejko1212 Moj manzel nebol pri porode, bola korona, nemohol nas ani navstivit. A v ramci moznosti mam pocit, ze dcerka vnimala, ze on aj ja sme pre nu znami, na cudzich reagovala inak. Ale dieta aj tak prvy mesiac si skor zvyka a takym obvyklym sposobom nespoznava nikoho, aspon nie tak, ako by ste cakali. Po mesiaci alebo neskor, ked uz si zvyknete na seba navzajom, tak uz vas bude aj tak spoznavat, ze si to budete uvedomovat. Dobre je vela byt v kontakte s dietatom po narodeni, nevidi dobre, rozoznava ludi podla zvukov a voni, takze je dolezity kontakt a tak si na vas dietatko zvykne rychlejsie. A vlastne aj vy nanho.
ked mna spoznalo po 5dňoch od pôrodu a to som mama, tak hádam aj teba ako otca bude poznať😀😅
@cervenaruza123 Ďakujem pekne za odpoveď.
Aj tak ta do roka bude brat ako "toho pana, co zije s nami doma", nie ako otca 😁 takze nestresuj
@smejko1212 je dokázané, že dietako rozoznáva hlasy rodičov už v brušku😉🥰
Naša malá neplakala a bolo jej šuma fuk, ale susedka v izbe, jej malý vreštal vkuse iba na nej nie...a keď prišiel jeho otec, tak ani na ňom nie😉 prajeme všetko dobré k pôrodu a skoré uzdravenie 🤗
@fion22 Ďakujem pekne 🙂
@smejko1212 vobec sa nemusis ospravedlnovat a hanbit za otazku. Hanbit sa mozu miestne tety, ktore namiesto normalnej odpovede citia bytostnu potrebu zhodit a zosmiesnit. Asi ich v skolke sikanovali, tak si to teraz odfrustrovavaju na koniku 🤦. Je velmi pekne a vzacne, ze mas zaujem o vybudovanie puta s dietatkom od prveho okamihu. Nemusis sa obavat, rychlo si na teba zvykne a mozno mu bude znamy tvoj hlas. Nam v porodnici hovorili, ze novorodenec je viac zvieratko, nez clovek - v dobrom slova zmysle. Teda ze vnima hlavne cuchom, sluchom, chutou. Je velmi dobre prikladat si doma babatko na holu kozu, na hrudnik. Upokoji ho tvoj tlkot srdca, moze v tej polohe spinkat (a ty s nim 🙂). Bude ta poznat podla hlasu, vone. Kludne ho mozes nosit naviazane na seba v satke ak sa rozhodnete pre nosenie, neboj sa kupania, prebalovania, je to len o spravnom uchope. Budes malemu rovnakou vztahovou osobou ako mamicka.
Ja si tiez myslím že neni potrebné úplne zhodiť za takúto otázku … sú tu aj oveľa horšie . Neboj , moje dieťa má o chvíľku dva mesiace a “netuší” kto ja som . ;)) aj keď je so mnou 24 a pól hodiny denne 😃
Ja ta len chcem podporit, tiez nechapem tieto frustrovane vysmievacne komentare. Si chlap, cakas na prve dieta, nikdy si to nezazil a je podla mna velmi mile, ze nad tym rozmyslas. Pravda je taka, ze nie, dieta ta nespozna a nespoznalo by ta ani keby si pri porode bol. Tvoje dieta ta bude spoznavat den za dnom, ako sa mu budes venovat, prevalovat, nosit ho na rukach, kupat, prihovarat sa mu, postupne si budete vytvarat puto. Drzim ti palce, venuj dietatku co najviac casu a lasky a budes super otec, je uplne jedno, ci budes alebo nebudes pri porode 🙂
Ale no, všetky ste tu strašne múdre.. nevieme koľko má otecko rokov a mne je náhodou sympatické že sa takto zaujíma o bábätko.
Pre autora: áno, samozrejme spozná ťa, podľa hlasu.. ono ty to asi ani veľmi nezistís, ale je možné že keď budeš naň hovoriť keď bude plakať upokojí sa (aj keď to tak samozrejme byť aj nemusí, ale to isto nie je preto že by ťa nepoznalo, len bábätká občas nie je ľahké hneď utíšiť). Okolo 2-3 mesiacov ťa už bude viac vnímať, veľa sa mu venuj, nos ho na rukách, spievaj mu/prihováraj sa mu. Čo sa choroby týka určite ti odporúčam kým nebudes fit rúško keď budeš pri ňom lebo teda so stredným synom som si skúsila sople chvíľu po narodení a teda nebolo to nič príjemné aj keď samozrejme riešiteľné, no lepšie sa tomu vyvarovať. Držím palce tebe aj priateľke 🍀🙂
@smejko1212 tak budes nabuduce inej priatelke pri porode, ved ich mas asi viac. Inak musi to byt vcelku zahul stihal byt vsetkym kamoskam pri porode.
A k otazke, podla mna chod, daj si rusko a dieta ked vykukne, date si high five a vsetko bude v poriadku.
@babulkomale neviem ci porusujem pravidla, ale debilnejsi komentar ako tento tvoj som este necitala.
Náhodou to je veľmi milé, že ťa to trápi. Áno určite ťa spozná... Nepovie dobrý deň, ale tak isto ako cíti matku, tak isto cíti otca
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@smejko1212 to fakt taká otázka?😂 Však to dieťa ani nevie že žije nie to že si ma otca spoznať 😂