Spontánny pôrod po sekcii

chisanatte
4. máj 2021

Baby, vedeli by ste mi poradiť? Prvý pôrod som mala v r. 2018 akútnou sekciou, celé druhé tehotenstvo ma gynekologicka pripravovala na cisársky z dôvodu, že mám úzku panvu a pravdepodobne to bude lepšie cisárskym, zajtra idem do nemocnice za primárom a keďže on aj nemocnica sa prikláňajú k spontánnym pôrodom, spýtali sa ma ci sa nepriklanam aj k takej alternatíve, že by som rodila spontánne, primár ma ale ešte nevidel, to až zajtra.. A pýtam sa vás, že aké máte skúsenosti so spontánnym pôrodom po sekcii ak by primár zhodnotil, že je možné to skúsiť aj spontánne? Som na vážkach, z jednej časti túžim po spontannom pôrode, ale z druhej sa celkom bojím, že čo ak nastanú nejaké komplikácie 🙄

iriska13
4. máj 2021

@chisanatte no ak ti povedali, že máš uzku panvu, tak neviem, by som asi neriskovala...aj ja som tak bola a druhý porod bol tiež sekciou kvôli tomu....

nikpa
4. máj 2021

@chisanatte nikto ti nepovie či nastanú komplikácie alebo nie. Ak aj áno, vždy vedia pristúpiť k sekcii keď bude treba. Ja som tiež po sekcii chcela veľmi ísť do prirodzeného, gynekológ, ktorý bol aj môj pôrodník pri prvom pôrode ma pripravoval počas poradní pri druhom tehu na sekciu ale ja som si stále išla svoje, že chcem skúsiť prirodzene. No nakoniec som sa aj tak tej druhej sekcii nevyhla, keď prišlo k pôrodu, skomplikovalo sa to...

andreagartnerova
4. máj 2021

Prvý pôrod som mala akutnou sekciou v roku 2017, druhý v roku 2020 prirodzene. V nemocnici má viac kontrolovali a keby sa niečo nezdalo idem na sekciu.

anarx
4. máj 2021

Odporúčam skupinku Po sekcii rodím/rodila som/chcem rodiť prirodzene. Obavy sú normálne, možno ti v rozhodovaní pomôžu skúsenosti žien, ktoré tam píšu. Ja som si trúfla a neľutujem, som rada, že som to mohla zažiť. Držím palce!

rokina13
4. máj 2021

@chisanatte Ja som druhý den po prirodzenom pôrode po sekcii v roku 2017😊. Veľmi som sťastná, že sa to podarilo, úplne iný zážitok, ak sa dá určite by som to skúsila na tvojom mieste. Nehovorim že to bolelo menej (po sekcii som ja osobne mala minimalne bolesti) ale aj tak neporovnatelne. Na druhej strane nechala by som rozhodnutie na primára, on je odbornik, on musi povedat ci si vhodna alebo nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre