Spontánny pôrod po cisárskom

guliver19
20. okt 2021

Ahojte zienky! Som v 37mom tyzdni a mala som info od svojho lekara ze v Komarne ma odrodia aj prirodzene po cisarskom ak to bude este v termine. Dnes som bola v tej komarnanskej nemocnici ale tam ma lekarka zrusila ze po cisarskom spontanne nerobia. Tak som volala aj do Novych Zamkov ale tam mi povedali ze s najvacsou pravdepodobnostou tiez bude odpoved cisarsky po cisarskom. Tam mam ist buduci tyzden na kozultaciu s dr, ale vela si od toho teda neslubujem, ked ma takto informovala sestra. Mate aj vy takuto skusenost v tychto porodniciach? Popripade neviete mi odporucit miesto kde dotoho idu? Lebo tu na koniku citam nespocetne diskusie kde zeny pisali ze im sontanne rodit povolili, tak neviem kde vsade to bolo..Dakujem krasne za kazdy prispevok a osobnu skusenost😊

1katus1
20. okt 2021

@guliver19 neviem odkiaľ presne si ale v Trenčíne s tým problémy nerobia. A pokiaľ viem tak aj v Žiline. Ale neviem či by som ja osobne riskovala po cisárskom klasický pôrod. Ja mám 2 cisárske a nie je to žiadna hrôza.

spadnutaslivka
20. okt 2021

no základ je to, ako krátko/dlho je od cisárskeho. Bežne sa po cisárskom rodia deti normálne, ale ak by to malo byť veľmi skoro, tak je vyššie riziko komplikácií. A aj preto to neodporúčajú a radšej naplánujú cisársky.

bebotka
20. okt 2021

@guliver19 Neviem, či by ti to nebolo daleko, ale v Leviciach viem, že sa to dá, aj známa rodila prvé v Nitre cisárskym a druhé došla sem, lebo v Nitre len sekcia dalšia. Porodila úplne v pohode v Leviciach prirodzene.

guliver19
autor
20. okt 2021

@spadnutaslivka som 5 rokov po cisarskom, takze casovo je to maximalne ok

guliver19
autor
20. okt 2021

@bebotka dakujem krasne, pouvazujem

maryetta
20. okt 2021

Je tu aj skupina. Po sekcii prirodzene. Mozno tam skor najdes odpoved na to co ta zaujima 😉
Ja sama mam prvu sekciu a dalsie dva prirodzene 😉

astonka
21. okt 2021

@guliver19 ja som rodila 6r po cisarskom prirodzene vobec to nebolo tak ze ma odmietli (ani ja som neziadala a netrvala na klasickom porode ani moja dr.mi vobec pri tehu navstevach nič take nevravel,ze bude určite cisarsky keď bol prvy)ze automaticky cisarsky ked ma prijimali dr.prve urobil ultrazvuk ako je na tom maternica a potom povedal ze nič nebrani klasickemu porodu.

sendulka123
21. okt 2021

@guliver19 trnava odrodi spontánne po cisárskom a z Nz to máš hodinku

marrilyn
21. okt 2021

Aj v Bratislave v Ruzinove to beru tak, ze ak nie je problem, tak po cisarskom rodia prirodzene, len neviem, ci to uz nie je daleko

len_tilka1
21. okt 2021

Ak by si šla do Kochu, tam by práve preferovali prirodzený, či bola sekcia alebo nie.

hera12
21. okt 2021

@guliver19 rodila som 2 roky po cisárskom spontánne + edu, v Rk, bez problémov, oveľa lepšie zotavenie ako po sekcii. Sla by som do toho určite znova, držím palce 😉

iwesska
21. okt 2021

Zalezi aj od toho,preco bola prva sekcia. Ja som tiez chcela 2.normalny,lenze mi povedali,ze ok,ale nesmie byt vyvolavany. Prvy som sa neotvarala, takze ani druhy. Cize ina moznost ani nebola. Ale BA - Antolska v pohode by umoznili,keby to slo.

lemoni86
21. okt 2021

@guliver19 Ahoj, ja som z Košíc a rodila som pred 4 rokmi v Šaci,rok aj 9 mesiacov po cisárskom spontánne. Len si odsledovali hneď od začiatku počas trimestralnych veľkých ultrazvukov viac moju jazvu ako sa naťahuje,aká je tam maternica hrubá a podľa toho sa zariadili. V máji tohto roka som porodila spontanne aj tretie dieťatko. Takže skúšaj obvolat, veľa šťastia 😉

klaudia93o
21. okt 2021

@guliver19 ja som mala prvý pôrod akútnu sekciu v novembri 2018, termín druhého pôrodu som mala 4.8.2021. V Bratislave na Antolskej som si zazmluvnila lekára (toho istého, ktorého som si zazmluvnila aj pri prvom pôrode) a dohodol znovu sekciu na 27.7.2021, ak dovtedy neporadím spontánne (skôr sa mu nedalo, bol na dovolenke) on odporúčal sekciu ale celkovo na Antolskej robia aj spontánny pôrod aj keď už bola sekcia a čuduj sa svete, malá sa narodila spontánne pol hodinu pred plánovanou sekciou, sekcia sa už nestihla 😊
Pre mňa bola prvá sekcia trauma... Veľmi som chcela rodiť prirodzene a tento druhy pôrod síce bolel ale bolo to úžasné, presne ako som snívala, pre mňa a manžela nádherný zážitok 🥰
Držím ti palce, aby sa ti to podarilo zažiť ❤️

filili
21. okt 2021

Rodila som v Žiline 20 mesiacov po cisárskom spontánne, o ďalšej sekcii ani neuvažovali, ani mi nevenovali žiadnu špeciálnu pozornosť kvôli možným komplikáciám. Brali to úplne normálne, ako samozrejmosť.

mimushiatko
21. okt 2021

No ja som v Martine rodila normálne a prve bol cisar a nikto to neriešil ale neviem prečo ste vy mali prvý cisar možno aj to zaváži ak je tam nejaký problém

kikulienkadd
21. okt 2021

Ahoj, odporúčam Dula Lucia Vančo. Prajem veľa šťastia 🍀

24mirka
21. okt 2021

@guliver19 ja som rodila 3r po cisárskom prirodzene. V Trenčíne kde som 1x rodila mi po edalu, že aj druhé sekciou, išla dom do Vsetína. Krásny, prirodzený pôrod, bez žiadnych zásahov personálu. Nezabudni na Epino alebo Aniboll - ospravedlňujem sa, ak som to nenapísala správne.. Pôrod bude jedna báseň 😉. Držím palce.

bluka2
21. okt 2021

Rezať určite nemôžu začať proti tvojej vôli. Ale aj tak dúfam,že nájdeš nemocnicu, kde budú ústretovejší. Veď prirodzený po sekcii nie je nič zvláštne

karolinka2021
21. okt 2021

@guliver19 prvy akutny cisarsky, druhy krasny prirodzeny s epiduralkou. Oba porody v Brne kde sme cielene sli z Bratislavy. Na Slovensku Ruzinov, Koch, Antolska so zazmluvnenym lekarom a urcite Trencin.

meris
21. okt 2021

@guliver19 v TT je to normalne, ze po sekcii mozete rodit spontanne, samoska, ak je vsetko v poriadku. Ja som po prvej sekci porodila dalsie 2 deti normalne.

maja234
21. okt 2021

@guliver19 Mne tiez nechceli dovolit ani v NZ ani NR, isla som do Trencina, cesta nieco vyse hodiny, v pohodicke. Mala som dulu aj aniball, podarilo sa vsetko bez komplikacii. Este sa tam cudovali ze preco by som mala mat sekciu, nechapali.

jankaceglo
21. okt 2021

@guliver19 Trnava určite.

luci88nka
21. okt 2021

@guliver19 BA Kramare bez problemov, oni boli za prirodzeny. Prvy akutny cisarsky preeklampsia, po roku a 9 mesiacoch prirodzeny.

dada282
21. okt 2021

@guliver19 ja som mala prvý cisársky,druhý bol v pláne prirodzene ( ale po 12 hod trápenia bol opäť cisársky 🤷) BA - Ružinov
Nepamätám si,aby s tým mal niekto problém,že druhé chcem prirodzene.

lenkarem
22. okt 2021

@guliver19 Ja som rodila cca 3 roky po sekcii normálne v Martine. Vôbec s tým nemali problém. S Dr. sme sa dohodli ze pokiaľ pôjde všetko tak ako ma môžem rodiť prirodzene, ak by nastali nejaké komplikácie spravia mi sekciu. Chvalabohu všetko išlo super a mame s manželom nezabudnuteľný zážitok z narodenia syna.

iva1009
22. okt 2021

@guliver19 Ja som mala dva cisárske, chcela som rodiť normálne druhé dieťa ale lekár mi povedal že nebudeme to provokovať keďže telo sa správa inak po cisárskom ako normálnom pôrode.. rodila som u dr.Cunderlika na Kramároch, čo dá sa povedať je kapacita vo svojom fachu.. toľko za mna 🙂.. akurát že pri prvom (dôvod. Sekcie) som sa ani len po vyvolavacke neotvarala tak asi aj to bol jeden z indikátorov prečo to zbytočne pre istotu nekomplikovat ..

zuz1177
22. okt 2021

@guliver19 V BA v Ruzinove s tym maju velke skusenosti. Skus napisat mail Zahumenskemu a dohodni sa s nim. On vie dobre zhodnotit, ci je ten prirodzeny porod po cisarskom mozny a bezpecny - je tam viacero faktorov (sirka jazvy, velkost babatka…)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mataky
22. okt 2021

@guliver19 ahoj. Ja som rodila spontanne uz 2x.prvy porod po cisarskom v Martine islo o to ze ma vobec neurychlovali a viac kontrolovali.a druhy v Cadci.zas to mas predsalen daleko...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre