Aka je vasa skusenost so spinalnou anestezou? Dalo sa, alebo by ste uz radsej zvolili celkovu aneatezu?
Chcela som celkovu, doktorka mi doslova nechutne nanutila spinal + som dostala nevyziadanu polhodinovu prednasku o kojeni miesto toho aby ma informovala o anesteze 😃.Spinal mi nezabral a citila som vsetko tak ma po vykriku uspali. Hm
Viem ze som jedna z tisic ale som , zial.
Uplne super, bezbolestne, hned ti daju babatko, pocujes ho plakat, za mna lepsie ako celkova
mala aj aj. Obe majú svoje výhody a nevýhody. Ale keby idem rodiť a mám si vybrať tak si vyberiem spinal
Mne tiež zle pichli spinal, cítila som, nie úplne všetko ( naplno bolesť) ale bolo to na nevydržanie, strašne nepríjemné, cítila som rezanie, ako sa vo mne hrabali.. vedeli, že to nie je ok, lebo som hýbala nohami, no aj tak ma trápili a uspali až pred zašívaním. Mala som z toho nejaký čas traumu, no postupne som to vytesnila a máme ďalšie deti, našťastie nebola sekcia potrebná.
po skusenostiach by som sa spinalu vyhla...ak ju pichnu zle, prip. zanesu infekt spat sa to vratit neda...
@ivik4 no ja som práve mala akútnu sekciu, že o 1min 12 a ešte toto. Rodila som v Košiciach. Druhé som povedala, že ani za svet tam nejdem. Rodila som v Revúcej, milý zlatý anestéziológ. Hladkal ma po čele pri zakroku, dal mi hneď na zastavenie daviaceho reflexu. 8:30 som porodila, o 11tej som bola osprchovana, vlasy umyte a pytala som drobca na kojenie. Sestricky vraveli, že taku mamicku tam este nemali 😅
Mala som 4x spinal a v pohode síce posledné mi pichala medička a bolo to zdĺhavé ale našťastie nie až tak a zachránilo to to že som mala umožnený pri štvrtom aj bonding čo bolo pri tej sekcii niečo krásne 😊 takže určite ak môžeš mať aj ty odporúčam spinal a ďalšia výhoda aj to že hneď vidis bábätko je to krásny pocit keď môžeš byt aspoň takto pri tom 🙂
Koľko sa platí za spinal?
@ivik4 ja nemám skúsenosť, ale moja mama mala presne toto isté s bratom, celý rez cítila, hneď jej museli dať masku na uspanie. Takže, stáva sa aj také.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Obe deti som mala spinal. Všetko ok.