Spinal verzus celková narkóza

6. aug 2024

Ahojte ženy zajtra ma čaká sekcia a neviem sa rozhodnúť akú narkozu mala som operácie viem ako je po celkovej ale pôrod som ešte nemala som prvorodička akú ste mali vy budem vďačná 🙏

pribinak
6. aug 2024

Ak by som mala na vyber tak určite spinal

belasy_motylik
6. aug 2024

Spinál.

vyrovnanaosoba
6. aug 2024

Doktori sa prikláňajú k spinalnej, ak nie je žiaden problém. A je to aj lepsie. Zážitok ako pri pôrode, počuješ bábätko, hneď ti dajú telo na telo, potom ťa trosku prispia, zasiju a zobudíš sa na izbe. Jedine negatívum, že musíš dlho ležať. Ja som si aspoň oddýchla a pospala. 😁

autor
6. aug 2024

@pribinak ale ako sa cíti po spinal a koľko trvá

lucylaw
6. aug 2024

@vyrovnanaosoba Mňa pri spinale vôbec neprispali,celú dobu som bola pri vedomí,aj počas zašívania aj počas prevozu na izbu..

autor
6. aug 2024

@vyrovnanaosoba dlho ležať pri spinal tak koľko trvá veľa

lucylaw
6. aug 2024

Mne vybrali malého o 17:00 a stavali ma na druhý deň okolo obeda..Inak mne bolo povedané,že ak nie je vyslovene nejaký dôvod na celkovú,tak lekári volia spinal,je to lepšie pre dieťa aj pre matku..

petko81
6. aug 2024

Spinal.vyberu bábätko a zasiju 40min všetko
Ja som po 3 cisárskych.a stale spinal.deticky som hned videla.a hovorili mi co idu robiť.mna vôbec neuspavali.

belasy_motylik
6. aug 2024

Mne prízvukoval anestéziológ ležať 24 hodín bez aj minimálneho nadvihnutia hlavy, rukami, nohami hýbať môžeš. Predíde sa tým mnohým problémom. A dosť piť. Bola som na JIS, menili mi infúzie, vytláčali krv, menili čaj v termoske, prebehlo to celkom rýchlo, aj keď to nakoniec bolo 31 hodín.

autor
6. aug 2024

Tak hovoríte že spinal je lepšie a ako budem niečo cítiť nemyslím bolesťi ale hmat brucha...

belasy_motylik
6. aug 2024

Pri samotnej operácii som cítila pohyby, akoby ti niekto ťahal hore dole oblečené tričko, nebolí to.

yanni
6. aug 2024

@belasy_motylik toto je taka hlupost na entu. Tuto verziu pocuvam len na SK.

yanni
6. aug 2024

Spinal, ak je mozny, je lepsi. Nemusis sa spamätavat z celkovej. Mam dva cisarske so spinalom. Uplna pohoda. Dieta hned pri sebe/na sebe este na OP sale a takto az do prepustenia (o 2 dni). Dlhe lezanie je kontraproduktivne, dolezite je vela pit. Zo zaciatku dokonca colu alebo kavu. Prve dieta narodene o pol 9tej rano, postavili ma medzi 3-4 poobede ale aj to len koli tomu, ze sme spali. Druhe dieta, narodene o pol 9 rano, pre obedom som uz behala ako vevericka. Cim skor vstanes, tym skor sa rozhybes a je to aj akasi prevencia proti bolesti. Podotykam ale, my sme v zahranici, deti su aj po nekomplikovanom cisarsko stale s matkou a stara sa matka (samozrejme, ked je treba, je aj pomoc). Takze pohyb na prvom mieste.

belasy_motylik
6. aug 2024

@yanni čo konkrétne myslíš?

yanni
6. aug 2024

@belasy_motylik to lezanie. Uplna hovadina.

autor
6. aug 2024

A aj hadičku dávajú do močového mechúra boli to

belasy_motylik
6. aug 2024

@yanni tvoj osobný názor. Pokiaľ nie si anestéziológ s dlhoročnou praxou v tejto oblasti tak nemáš právo ho prezentovať ako objektívny fakt. Ja to čo uvádzam píšem ako osobnú skúsenosť. A to som zdravotník. Krásny deň.

slavka1988
6. aug 2024

@petko81 môžem sa opýtať bol pre teba tretí cisársky náročnejší ? Ako sa hojila znova rana? Rezali tam kde aj predtým ?

zana124
6. aug 2024

Mala som aj aj. Viem porovnat. Celkova - pohodlnejsia. Spinal - uplne vsetko som citila, ale nic nebolelo, pytala som sa, ci mi to tam sklbe tiger, bol to jeden z najhorsich a zaroven naj momentov, kedze som dieta hned videla.. rekonvalescencia rovnaka. Cim skor vstanes a rozhybes, tym lepsie.

slavka1988
6. aug 2024

@yanni no ja mám dva cisarske a keď ma stavali necítila som sa ako veverička ale ako troska 😂🙈

rivini
6. aug 2024

Spinal. Operacia bola osmej rano, o desiatej rano som uz sedela, o siestej vecer sa odprchovala. Teorie, ze treba 24 hodin lezat, ci nejest su zastarale…nemala som ziadne bolesti hlavy, ani chrbta. Vacsina zien ich ma prave preto, ze 24 hodin lezala a krvny obeh sa potom tazsie „nastartuje“.

zana124
6. aug 2024

Kateter vobec neboli. Mala som 2x a vobec nic. Ked je sikovna sestra, ti povie, kedy sa mas nadychnut a za jeden nadych ti kateter vopcha. Neprijemne bolo vytahovanie, lebo po sekcii porezana, vsetko napuchnute. Mala som hrozne modriny medzi nohami aj napriek sekcii 🤣 a cikanie zo zaciatku bol masaker. Asi najhorsie za mna.

yanni
6. aug 2024

@belasy_motylik to nie je moj nazor. Bezna prax v zahranici a osobna skusenost. A ano, anesteziologovia a aj vsetci lekari naokolo ti tu budu hovorit presny opak tvojho tvrdenia.
Tu ta ani nenechaju lezat ak je vsetko v poriadku. Treba sa hybat, cim skor a vela, tym lepsie. Som v zahranici 25 rokov, poznam (aj tu v rodine) vela zien, ktore rodili cisarskym a ano, skore postavenie na nohy (pomoze sestricka) a chodenia je zaklad a bezna prax.

yanni
6. aug 2024

@slavka1988 tak to zase je velmi individualne. Po prvom sa mi zatocila hlava ale takmer nic som nepila. Ale potom ma "naliali", stale mi nieco nosili aj kavicku, aj colu zohnali a potom mi muz isiel este kupit. O hodinu na tom som uz stala v sprche. To bolo tak super - vtedy jul pred 9timi rokmi, 36 stupnov v tieni. Potili sa aj deti, nie len zenule😂 Druhy cisarsky, koncom decembra ale super jarne pocasie, prijemne sestricky, vianocna atmosfera, kolaciky vsade😉 Psychika uplne inak nastavena. Ja som vstala o ca. 2 hodiny sama. Sestricka ked prisla, tak skoro odpadla. Aj kateter som si ama vytiahla. Len so sprchou som pockala, pokym neprisla. Sama v izbe a s dietatim, to nie je bohvie co. Odpadnut atd. by nebolo idealne.

slavka1988
6. aug 2024

@yanni v decembri ma čaká tretí cisársky tak vyskusam tu kávičku a colu a snáď to bude lepšie lebo 9 dni v nemocnici a taká akási vkuse ubolena ja som sa aj bala postaviť že či ma dobre zasili a nevypadne mi orgány 😂🙈

bu1bu
6. aug 2024

Mam za sebou spinal aj celkovú. Aj keď som mala všetky pred operačné vyšetrenia v riadku moje telo spinal znášalo veľmi zle. Ak by som ešte niekedy mala rodiť do spinalnu sa nenechám ukecat za nič. Mala som naozaj veľmi zlú reakciu na spinal. Viem ze som jedna z mála a väčšina žien ti povie ze jednoznačne spinal, ja vravím že jednoznačne celkovú.

vyrovnanaosoba
6. aug 2024

Po spinale nie počas

vyrovnanaosoba
6. aug 2024

@lucylaw prispali ma asi preto, že som plakala 😁 samozrejme od šťastia.

lneviemmeno
6. aug 2024

Mala som anestezu podávanú cez epidurál, keďže to bola akútna sekcia, 20:20 sa malý narodil, išla som na JIS a ráno o 8 ma už stavali, keď som už bola ako tak v pohode večer som šla na sestonedelie a doniesli mi maleho. Počas operácie som všetko vnímala, cítila som aj jemné ťahy dole, ale nebolelo to. Vôbec to neberiem ako zlý zážitok, celý čas sa so mnou rozprávala anestéziologička a jedna sestra a super. 🙂

haraburdova
6. aug 2024

urcite spinal. citis len tlak, trva to vsehovsudy 30-40 minut a mas hned bonding. kateter neboli, ani zavadzanie ani vytiahnutie. trosku triaska, ale to prejde do hodiny po operacii. ja som rodila v noci, zaspala som okamzite po prevedeni na jisku. na dalsi den vecer som uz chodila po izbe, sprcha, dalsi den vybrali kateter.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre