Tie čo mali spinal aké máte skúsenosti ? Ja v pondelok idem nato 😏 a dnes ma anesteziológ vystrašil že budem cítiť taký tlak na hrudi , budem cítiť pohyby keď budú dieťa vyberať ... teraz už veľmi ľutujem že som si nevybrala celkovú 😨
@gretushka ja som si koli panickemu strachu pred spinalom zvolila celkovu, ale vela bab (vacsina) tvrdi, ze spinal je lepsie, hlavne koli bondingu, budes vidiet babatenko, budes si pamatat zazitok do konca zivota, nebudes oblbnuta zvysok dna...
Žiadny tlak na hrudi som necítila, keď bábo vyberali tak som vedela čo sa deje, ale okolo bolesti to ani nešlo, neboj. Bude to v pohode, aspoň hneď bábätko uvidíš 😊 mysli pozitívne
@gretushka tiež som nič necítila, ale tak budeš vedieť že sa niečo deje ale popravde, vôbec som nemala pocit, že mi niečo z brucha vyberajú a to vyberali dvoch naraz 😊 bol to krasny zážitok, na ktorý rada spomínam. Mne však ostalo zle na tom stole, z nízkeho tlaku ale vraj je to normálne, trvalo to 20sekund.. dívala som sa na tu obrazovku tlaku a videla som ako pomaly opäť stúpa. Anesteziologicka za mojou hlavou bola veľmi zlatá, celý cas so mnou komunikovala
@mamickalisticka a nohy po akom čase si cítila ? Dúfam že neostanem ohrnutá ja sa strašne bojím 😁😪
@gretushka po 4 hodinach sa ti vrati cit do nôh... postupne. Potom je dôležité hýbať prstami, rozcvičovať sa. Všetko ti vysvetlia. Druhý deň sa postavíš a už budeš normálne chodiť okolo bábätka. Kŕmiť prebaľovať.
@gretushka rano o 8ej som mala sekciu a nejak popoludní som si asi citila, neviem presne. Ale bol to divný pocit, že sa dotýkam niečoho, čo je moje ale necitim to😂
ja som mala anestezu cez epidural, kedze som mala akutnu sekciu, doktorka vravela, ze je slabsia ako spinal a dalo sa to zniest 🙂 sice mi dali oblbovaky, ale vsetko si pamatam. Ja som citila take tahanie, akokeby mi roztvarali brucho, nebolo to prijemne ale anesteziologicka sa so mnou cely cas rozpravala a nemyslela som na to. Ja som si nohy citila ihned po zakroku, sice take mravcenie ale vedela som nimi pohnut hned. A to som dost citlivka a zvladla som to bez problemov, myslim si, ze spinal musi byt ovela lepsi kedze je trochu silnejsi. Hlava ma ale bolela par dni.
pre mna spinal nikdy viac, hrozny zazitok, vitila som tahy a aj prvotne zarezanie bola mi. strasna zima a hlava ma bolela este tyzden po spinalu
Nic som necitila, akurat som mala silny tras ruk(ale to mohlo byt sposobene aj mojim psychickym zrutenim) ale ak by som sla na sekciu, zas by som chcela, hned ti daju babatko, zatialco z anestezy sa musis najprv prebrat
@gretushka celý deň ležíš. Baby mi nosili každé tri hodiny.
Mala som dve sekcie spinalom. Žiadne tlaky na hrudi som nemala, ani som nič necítila. Iba taký tlak, keď vyberali bábätko. Anesteziologička sa so mnou po celý čas rozprávala
Bolesti hlavy priserne. Dali krvnu zatku potom .
@snowflakenel 😔😔 a nohy si po akom čase cítila ?
@gretushka fuuuu,,to uz neviem, asi tak 5-6 hodin postupne. Ale.slabe som ich mala.este asi 2 dni. Ono je to u kazdeho ine. V piatok idem na.sekciu zas a.m.sa.rozhodnjt,,ci dame celkovu, ci spinal zas...
@gretushka ale neboj,,tie nohy su najmenej.
@gretushka mala som 2x spinal. Pri prvom dlhsie trvalo kym to pichli-mam vysunute platnicky v mieste kde sa to picha, trebalo viacero pokusov, neprijemne. Ale maleho som videla hned, po par hodinach uz citila nohy. Sekcia rano, vecer ma postavili. Pri druhej som zvazovala celkovu kvoli platnickam. Poradila som sa s anesteziologickou, odporucala aspon skusit spinal, ze je lepsi pre matku aj babo. Tak som dala na nu. Nelutujem. Anesteziologicka rano na sale si poriadne pozrela neurologicku spravu kde co mam a na jeden pokus pichla za par sekund. Malu som hned videla, uz na JIS som si citila brucho, potom postupne ozivali nohy. Nemala som ziadne nevolnosti, tlaky, bolesti hlavy, nic. Ked babatko vyberali zacitila som ze mnou hybu viac ale inak nic, ani nahodou ziadna bolest. Keby som mala ist este raz davam urcite spinal.
Jedine čo som cítila bolo ako malú ťahali von, to boli take dve trhnutia ale na to má upozornili. Ani to soľ necítila nejak vnútri ale ako trepú so mnou. A úplne na konci som cítila šitie koze, ale to zas ako len take šimranie na bruchu. Žiadne tlaky na hrudi, nemožnosť dýchať, nič take nebolo. Babo som hneď videla. Za mna super. Ja mám zas strach z celkovej takze ja by som spinal volila aj keby viem že budem mat všetky negatívne vplyvy
@snowflakenel ja idem v pondelok na sekciu 😇🙄 držím ti palce 🥰
@gretushka aj ja ti drzim palce. To zvladneme. Asi si predsa dam ten spinal.
@gretushka ja patrim k tej skupine zien, ktora vravi: uz nikdy spinal. Druhe sa narodilo v celkovej.
Po prvom dietati som mala strasne stavy, vyse 6 m mi trvalo dat sa dokopy, starostlivost o dieta musel prevziat manzel a moja mama. Podrobnosti ti nepisem, ale mala som fakt zle vedlajsie ucinky,
@bu1bu este nejake okrem tej prisernej bolesti hlavy? Och joj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Bolo to super, žiadny tlak som necítila. Ani som to nejak nevnímala, čo sa so mnou deje. Mala som už pri sebe manžela a dieťa.
Bude to pekný zážitok 😊