Som veľmi úzka a bojím sa pôrodu

13. aug 2021

Ahojte , je to trošku intímna téma tak dúfam že nevadí .
Ide o to že čakám prvé dieťatko , no bojím sa pôrodu .
Tam dole som strašné úzka , už pri sexe mávam s tym problémy bojim sa či porodim prirodzene . Je tu niekto s podobnou skúsenosťou? Ako dopadol pôrod ?

dijka123
13. aug 2021

ahoj tiez som to tak mala ale gynekolog ma indikoval na sekciu

autor
13. aug 2021

@dijka123 musím to aj ja spomenúť mojej gynekologička , lebo ja si neviem predstaviť rodiť fakt prirodzene . Aj keby som radšej prirodzene , ale pochybujem že to zvládnem

dijka123
13. aug 2021

no ja sim potom nala akultnus sekciu lebo som dostala abrubaciu placenty a museli to ukoncit sekciou ale gynekolog mi meral obvod panvy a povedal ze dietatko by nepreslo tak preto indikoval sekciu

kiki68
13. aug 2021

Ja tiez, neviem si predstavit mat obdarenejsieho partnera. Ale rodila som prirodzene s 3 stichmi ( mini trhlinka) , bez nastrihu a cvicila s epinom. Tie svaly su tesne pred porodom uplne ine ako bezne. Tie hormony a vsetko robia neskutocne veci. A teraz po porode , no po mesiaci uz som bola zase taka uzka dole, po roku som to iste ako predtym. Cize sa nic nezmenilo. Odozneli hormony a veci su ako predtym. Podla mna to nema s porodom a nejakymi skodami tam dole vela spolocne. Jedine ze som dlho maleho tlacila von ( cez 40 minut) , lebo sa zasekol o tu panvovu kost. Ale nejak som ho odtial dostala, presmykol sa. Ja by som silou mocou do cisaraku skrz toto nesla. Ked vidim ake su tie jazvy potom skarede a bolestive.

dijka123
13. aug 2021

@kiki68 zalezi aj kto vedie tu sekciu a aj od toho ako spravy rez lebo mne napriklad jazvu vobec nevidno

ariannazara
13. aug 2021

Ja som mala 58 kíl keď som šla rodiť. Úplne chuda, úzka panva a porodila som prirodzene malý mal 3020g

kiki68
13. aug 2021

@dijka123 neviem tu v Rakusku to maju zeny hrozne spravene, s prepacenim ako Lea ake cisaraky od dedinskeho veterinara. Lebo tu sa tazko dostanes k niekomu zazmluvnenemu ( teda mozes za cca 5-9 tisic eur) . Mna to popravde desilo. Kamosky maju brucho take, ze to vidis cez oblecenie tu jazvu. Ako cca pol centimetra tam akoby nesedi na sebe. Tak to ma velmi odradilo od sekcie ako takej. Nehovorim, ze sekcia nie je dobra cesta, ale byt uzka asi ani nebude dovod na sekciu. Tu v Rakusku ani panvu nemeraju. Ked sa pocas porodu dieta nezmesti, tak je akutna sekcia. Mna to velmi prekvapilo a tiez som mala strach.

dijka123
13. aug 2021

@kiki68 no tak na slovensku meraju panvu a ked je zena uzka tak indikuju sekciu mne nic nevidno ziadnu jazvu takze za mna v pohode

marvin1234
13. aug 2021

Ja som to tak mala, prvy syn sc, druhy prirodzene a teda dopadlo to hrozne 😐 ale tak...vsetko sa zahojí.

ivik4
13. aug 2021

Hm moja kamoska mala pri porode 42kg, zvycajne ked tehotna nieje ma 40 a vyzera ako 6r.dieta a bezproblemov porodila, panvu ma naozaj ako male decko,ziadne boky,nic proste.Nechapala som ze jej nespravili sekciu

nevenka
13. aug 2021

@kiki68 no ked sa zisti, ze je dieta uz zostupene v porodnych cestach, to uz ako potom ta sekcia vyzera? To dieta uz potom moze mat riadne nasledky, aj zena, uff... Ja osobne som nizka a doktor v nemocnici nadaval na mojho gynekologa, preco mi na zaciatku nezmeral panvu, ze teraz uz to skresluje. Ale ja mam siroke boky, moj doktor sa potom len zasmial, ze vsak ja uz to vidim, ze to je dobre. Nejde o tu uzkost posvy, to su svaly, vazivo, to sa podda. Ale o kosti a o kolko sa dokazu poposuvat a roztiahnut. No ja po 3 porodoch - fakt mi ta panva ostala riadne siroka. Takze hoci som mala, tak panvu mam ok.
Tak toto treba riesit s lekarom, nakolko si uzka a co je byt uzka...lebo ja som tiez mala dost problem zo zaciatku s manzelom, ale porodila som normalne 3 deti. Tak tazko to takto posudit. Lekari by mali mat uz skusenosi a vediet to najlepsie posudit.

kiki68
13. aug 2021

@nevenka ich to tu nezaujima zial, ja som bola od 28tt na rizikovej ambulancii a pytala som sa 2 lekarov , ci to merajua kedy. Oni ze nie, u nich sa to nerobi. No vsetky holky co poznam a mali uzku panvu mali po 12-24 hod kontrakciach cisarak.

macekovam
13. aug 2021

@ariannazara lenze ty mozes byt uzka.. ale ide o to aky otvor mas v panve a ci tadial prejde hlavicka.. ak je maly tak sekcia ak je ok tak rodis prirodzene.

90909
13. aug 2021

Sex pre porodom nic moc, vacsinou so zaťatými zubami, aj muž vravel, ze som uzka. Tampony nula bodov, raz skusit stacilo. Panvu som si dala odmerat a mala som ju normalnu. Cvicila som s aniballom, bola v sukromnej porodnici, kde mi lekarka pri samotnom porode masirovala hradzu, ona bola na aniball aj vysadena. Ja, clovek, co cely zivot pocuval, ze inak ako cisarskym neporodim a ak mi aj nedaju planovanu sekciu, tak urcite ten porod skonci akutnou sekciou, som porodila bez jedinej ranky. A mimochodom po porode je ten sex bozsky.

owecka
13. aug 2021

No na to pozor, ja som rodila prirodzene a 2 roky uz s muzom po porode nemozem mat sex poriadne. Hrozna bolest akoby ma z koze zdrali, nehovoriac o panve, nemozem stat na jednom mieste, lebo padam dole a mam hrozne bolesti.zosita som bola az za usami a asi aj to to sposobilo no citim, ze uz to nebude ako predtym nikdy

nevenka
13. aug 2021

@90909 vies co, tampon mam problem zaviest aj teraz a to som porodila 3 deti 🙄🤣, ja neviem, bez aplikatora to nedam 🤭...Ale zase, vylieza mi q vypadava doslova, takze to uz je take oslabene, no...

nevenka
13. aug 2021

@kiki68 no ved ani mne nemeral, len pozrel a povedal, ze pozriem a vidim 🤔
No ale mne bolo jasne, ze ja panvu mam dost siroku, aj hypermobilitu, keby ma pri prvom nenastrihli "lebo sa to robi", tak sa mi nic nestane. Druhe a tretie dieta som porodila bez nastrihu, natrhnutia, bez sitia. Ale ten prvy citim, stale, uz to bude 8 rokov. Hrozne tito doktori.
Ale tak ja som mala deti 2810g, 3050g a 3100g, takze aj to zohrava rolu a najdolezitejsie, aby cez ten otvor presla hlavicka, nejde podla mna o posvu ako taku, ale o toto, ci sa tie kosti vedia rozostupit a ci to bude stacit. Mali vy to vediet pomerat...

nikusa9
13. aug 2021

Podľa mna je to veľmi individuálne...moja kamarátka má postavu ako 11 ročne dievčatko, mega chuducka,tenucka,boky nič, nohy ako paličky a bruško len prilepene...ale tak úžasne sa otvára že pôrod sup sup a má tri detičky 🤗👏 takze niekedy je to ani nie o panve ale ako sa žena nakoniec otvára..ja mám aj boky,aj ric aj všetko a do posledného momentu som sa proste neotvárala a bol to zážitok 😩🤷‍♀️ Držím palce❤️

leniel
13. aug 2021

Neboj sa. Zenske telo je skonstruovane dokonale, si schopna porodit dieta. Ono vplyvom hormonov sa to vsetko postupne povoluje, zmakcuje. Odburaj strach a stres, ver sebe a svojmu telu. Najcastejsie prave psychika cloveka tak zablokuje, ze sa to zvrtne a musi riesit sekciou. Mam uzulinke a malinke kamosky a bez zranenia porodili vacsie deti ako ja, co mam 1,75 a boky ako africanka…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre