Ahoj.. som tyzden po porode a zomrel mi svokor.. Kedze vonku je dost chladno tak rozmyslam ci ÍST na pohreb alebo NIE.. kedze kojim bojim sa aby som neprechladla...CO myslite?? dakujem tza odpovede
@jajussska ja by som sa určite snažila ísť. teplo sa obleč ak máte aj s omšou tak tam by som nešla, iba na samotný pohreb. myslím si že ak sa rozhodneš neísť nikto sa nebude na teba hnevať. ani by som sa nad tým nečudovala keby som mala v rodine takúto "čerstvú" mamičku a nešla by na pohreb. ved koniec koncov ani on tebe nepojde 😕
Ahoj, ja som bola v podobnej situacii ked som porodila. Na pohreb som nesla ale viac menej ani nie tak kvoli zime ale s babatkom by som na pohreb nesla a kedze v nasom pripade to nebola zalezitost nejakej hodiny ale viac, tak som nemohla od drobca odist, kedze som ju kojila ako si ziadala a niekedy aj kazdu pol hodinu. Rodina to pochopila a nikto ani v podstate necakal ze pojdem na pohreb. Ale sprav ako uznas za vhodne. Ak sa rozhodnes ist, tak sa snaz co najteplejsie poobliekat a myslim ze by to malo byt v poriadku
Nesla by som, ale nie kvoli tomu, ze je chladno, (to sa teraz zahrabes doma a nikam nepojdes, kym nebude teplo?) ale kvoli tomu, ze tq babo potrebuje viac
@jajussska ak by som mala kde nechat dieta,isla by som...omsa cca 45 minut,cintorin cca 30+cas na konolencie,cestu na cintorin.....aj nejaku polhodku prihodme....nevidim problem neist,ak nie si nejaka slaba po porode,atd.
Svokor je velmi blizka rodina, pokial to nie je spojene s nejakym dlhym cestovanim, ja by som isla.
Na samotny pohreb by som sla, svokor je dost blizka rodina a ak ste mali dobre vztahy, o to viac... Ak s tym nieje spojene dlhe cestovanie alebo nejake ine veci, co by to mohli skomplikovat, keby ti niekto moze postrazit babo na ten cas, niekde sa s nim poprechadzat alebo podobne, tak by som isla... Predsa len, je to posledna rozlucka s otcom tvojho manzela..... Ale urcite ti nikto nebude vycitat, keby si tam nesla... Drzim palce 🙂
ahoj no ja by som šla predsa je to otec tvojho manžela a treba ho podporiť na pohrebe, ak sa nebude dať tak sa svet nezrúti, ale viem mne tak nedávno zomrel svokor a manžel by to bezomňa asi neustál
Pokiaľ by bola nejaká možnosť, išla by som.
Rozhodni sa podla seba tak ako to citis ty, nie kvoli chladu zas az taka zima nie je ale daj na svoje pocity...a na to ako sa citis fyzicky a psychicky
Mne takto zomrel brat ked som bola po porode,nesla som,vsetci to chapali a on by to urcite pochopil tiez...
Ahoj, prežili sme presne to isté, malá mala 10 dní, bolo to ale v júni. Ja som išla na pohreb aj s bábetkom, aj s ďalšími dvoma deťmi (6, skoro 2), držali sme sa bokom, no boli sme tam kvôli manželovi - ako opora. Takto v zime by som možno zvažovala neísť, no asi by som aj tak išla.
Záleží, ako sa cítiš. Ak si ešte slabá po pôrode a necítiš sa na to, nechoď. čo na to tvoj manžel? Chce aby si šla? Ak sa cítiš dobre, tak choď len na pohreb, omšu vynechaj a potom hneď k bábätku - všetci to pochopia.
Mne ked zomrela maminka, nechceli sme, aby tam boli deti. Svokra bola s nimi v parku a potom isli po obrade s kvetmi k hrobu a na kar. Ak mas moznost a bude primerane pocasie, skus byt vonku. V restauracii kde bol kar som maleho mohla prebalit a aj izba bola k dispozicii. Ale myslim, ze kazdy pochopi ak budes len na kare, ak budete mat.
Je to naozaj na tebe, ako sa citis ty, ako sa citi tvoj manzel, ci by ta tam mal rad ako oporu. Zimu, pokial nie je -15 by som asi neriesila, ved sa da teplo obliect. Tak ako pisu baby, je to otec tvojho manzela.
Ak je aj omsa a necitis sa, ze by si zvladla aj to, tak chod len na pohreb, alebo len na omsu. Naozaj je to na tebe, ako sa citis.
Na kar by som asi nesla a uz vobec nebrala tam babo. Bude tam vela ludi a tam lahsie nieco od niekoho chytis ako vonku.
Babo by som sa snazila s niekym nechat a po pohrebe isla rovno za babom.
Ale verim, ze ak aj nepojdes, tak to vsetci pochopia.
Ja som bola na dedkovom pohrebe s 8t malou. Muz ju kocikoval pred cintorinom (ja som na nich videla) a ja som stala blizko brany, ze ak by trebalo, tak sa nenapadne vytratim. Najblizsich som na to upozornila, ze ak by bolo velmi zle, tak sadame do auta ideme domov, co je do 30 min autom. Nasa mala to nastastie zvladla, ale toto by som s tyzdnovym drobcom nerobila. Nechala by som ho s kamoskou, mojou mamou, alebo s niekym komu verim doma, alebo ak byvate dalej od svokrovcov, tak u svokrovcom doma.
@jajussska Ahoj, úprimnú sústrasť...
Je to už 4,5 roka čo sa mi narodil syn. V deň keď som prišla s ním z pôrodnice domov mi zomrel dedko. Na pohrebe som nebola, pretože som doma mala len týždňového novorodenca. Bola som len pred pohrebom sa s ním rozlúčiť a odišla som domov. Na pohrebe bol len manžel.
Ak sa rozhodneš ne ísť na pohreb, nik ťa nebude odcudzovať, každí pochopí, že máš doma pár dňového novorodenca...
ak sa nato cítiš choď, keď aj kočík zoberieš na tú hodku, nič sa nestane, ber to ako oporu manželovi - pre manžela, keby to bol niekto iný- "cudzí", tak by som nešla a počasie nie je dôvod
ak sa na to necitis, myslim, ze to vsetci pochopia.. takze sa rozhodni podla tvojich pocitov.. uprimnu sustrast..
Ja by som nesla. Ja som velmi citliva osoba a po porode este hormony rozhadzane aspoň u mna boli, ja by som plakala. Ja som bola na pohrebe mužovej babke videla som ju 1x na 5 min., ale na pohrebe som plakala jak mala..
Úprimnú sústrasť. Ja by som sa poradila s manželom - a podľa neho sa zariadila. Ak by bol v stave, že to zvládne bez Teba, tak by som určite nešla, bábätko má len týždeň, v tomto počasí chodiť von s novorodencom nie je nič moc, navyše na najbližšie dni hlásia silný vietor. Plus to, že všade naokolo je nesmierne veľa chorých ľudí, plné čakárne chrípok a kadejakých pliag, čiže je toho plno všade, takže za mňa určite nie. Na kar už vôbec nie. Ak, tak skôr na obrad či cintorín, ale určite bez bábätka, ak ho má kto postrážiť, že to je blízko bydliska... Ale zariadila by som sa hlavne podľa manžela.
@jajussska uprimnu sustrast.
za mna - urcite netahat so sebou kocik s malym, ani sediet hodinu v kostole ... ale hladala by som sposob,ako sa s nim rozlucit. ak by pocas pohrebu mal kto byt s babom - mama, sestra, ... tak by som aspon ku truhle zaniesla kvety a uklonila sa. rovnako kar by som vynechala. ale teda aspon na par minut by som sa snazila - z ucty k svokrovi, svokre a ako podporu manzelovi.
ak sa to neda, alebo sa necitis OK, krvacas a pod, tak samozrejme neries. ale prechladnutia a pod sa neboj, to by si ani k lekarovi s babom nemohla ist ....
@danielahamar - ale ona je len týždeň po pôrode, to je strašne krátka doba na to, aby sa vystavila v chrípkovom období v tomto počasí množstvu ľudí, detto to bábätko. Je ešte príliš maličké aj na to, aby ho v tomto nepríjemnom počasí (a to hlásia silný vietor) a období vozil niekto hodinu vonku v kočiari.
bola som v podobnej situácii - zomrel mi však starý otec. K starkému som však mala veľmi veľmi blízko. Na pohrebe som nebola. Taktiež bola zima a chrípkové obdobie - neriskovala som. Všetci to pochopili. Určite sa na pohrebe nevyhneš kondolencie a tým teda podávaniu rúk a bozkom. Teraz apelujem na vírusy, chrípku. Nehovoriac o tom, že pokiaľ budeš mať dieťatko so sebou v kočíku, určite naň budú chcieť ľudia aspoň nazrieť.. Pokiaľ bude mať manžel pochopenie a bude to zvládať aj bez teba, zostala by som doma. Pokiaľ nie, asi by som zabezpečila k bábätku niekoho domov, nebrala by som ho zo sebou. A hneď po obrade by som odchádzala domov.
@jajussska uprimnu sustrast...mne zomrel pred 2 mesiacmi ocko a neviem si predstavit neist na pohreb (a to bola tiez riadna zima)..maly mal vtedy 9 tyzdnov.ostal doma,nechala som aj odstriekane mlieko,ktore nakoniec ani netrebalo lebo zlatusik vydrzal pekne 4 hodinky kym som neprisla.. co je samozrejme trochu ina situacia ako u teba kedze si tesne po porode..ty vies najlepsie ako sa citis a hlavne ci to zvladnes
Ahojte zienky ďakujem za vase odpovede.. ppdla mm nemusim chodit aby som bola doma pri malej... kedze pohreb je uuz zajtra pojdem pred omsou sa snim rozlucit a potom pojdem domov... a keby som sla na pohreb plakala by som stale lebo hormony u mna riadne lomcuju.... este raz dakujem... rodina to istotne pochopi...
@gabriellka to je normalny argument ze ved koniec koncov ani on tebe nepojde na pohreb???? podla tvojej teorie ty nechodis nikomu na pohreb ani rodicom nepojdes ved ani oni tebe nepridu nie?/ co si clovek neprecita na tom konovi.
Urcite to pochopia a tak to byde najlepsie. Uprimnu sustrast celej rodine
urcite by som nesla.sestonedelie nie je len tak to pochopi kazdy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja by som nesla