Som prvorodička - ako spoznám, že rodím?

ada1570
8. okt 2019

chcem sa spytat som prvorodička, termin mam 4.11. A rada by som sa spytala ako spoznam, že už to je tu. poslednu dobu mam bolesti pod bruškom a bolesti chrbtice . Ale to zvyčajne iba večer,

tinkatinus
8. okt 2019

@ada1570 no môže to byť rôzne.....Pri prvom mi odišla zátka bez bolesti.Tie nastali az o par hodin.Ked odchádzala zátka, to ma zabolelo dosť a jednorazovo. A pri druhom som mala mierne pravidelne bolesti, ale to som ešte nevedela, že je to ono a potom mi odtielka voda, tak to už som vedela, že to začína a o chvíľu som mala velmi silnejúce pravidelné bolesti.

tinkatinus
8. okt 2019

@ada1570 ked si nebudeš ista, daj si teplú sprchu, keď bolesti zosilneju tak je to ono keď sa to upokojí, tak ešte nie. Mne to tepla sprcha strasne rozbehla.

brita7777
8. okt 2019

@ada1570 myslim, ze to sppznas intuitívne..velka vacsina prvorodiciek rodi po termine alebo v termine skor ani nie...su to akoby menstruacne bolesti..ale takej intenzity, ze ked uz sa to bude diat budes velmi nesvoja resp je velmi tazke sa sustredit na cokolvek ine ako na seba a to co sa prave deje...posledny mesiac som pozerala a pripravovala na to co bude na youtube napr. porod bez bolesti..to mi pomohlo moc ja som tyzden prenasala az nakoniec to prislo samo...robia aj hamiltonov hmat mozu to doporucit, ale podla mna tyzden po termine je stale ok,babo vie kedy ma dost sil zvladnut samo porod..treba mu len verit 😁

veronikaszabova
8. okt 2019

@ada1570 mavala som dost casto ku koncu poslickov - vzdy som sa zlakla, ze uz je to tu. A moja maminka mi na to povedala - neboj, ked to pride, budes to na 100% vediet 👍🤣 a tak aj bolo. Hned som vedela, ze TO uz je ono 🙂

ada1570
autor
8. okt 2019

Môže sa stať že by som rodila aj skorej pred termínom ?

evuska135
8. okt 2019

Ja som si myslela, ze mi tvrdne brucho, lebo to bolo bezne u mna, trvalo to asi 2h a v intervaloch, potom to prestalo, tesila som sa ze nic a nato o 2h to puklo a ze reku isto to nebola plodovka ale omyl bola 😂 tak som dala sprchu a cakala na manzela kedy pride a vezme ma do nemocnice 😃 a rodila som 2 dni pred terminom 🙂

brita7777
8. okt 2019

@ada1570 to som este chcela pred porodom ti moze odist tzv plodova zatka pre odisla den pred tym ...a rano sa to rozbehlo...inak vyborne rady ako ako sa pripravit na poroda aj Lucia Groverova Sucha...ona vydala aj knizku, no myslim, ze je vypredana...ona porodila vlastne 4deti doma sama s muzom 😄

ada1570
autor
8. okt 2019

aká plodová zátka?

ada1570
autor
8. okt 2019

a ako zistím že mi odtiekla plodova voda ?

tinka_21
8. okt 2019

@ada1570 ja som rodila týždeň pred termínom 🙂 a ako baby napísali...to zistíš 🙂 napr. mne zvyklo tvrdnúť brucho, ale to bolo také chvíľkové, ale už ked to bolo tu, tak tvrdnutie zrazu bola kontrakcia, a tú som pociťovala ako pomaly nastupujúce a hlavne dlhšie trvajúce stvrdnutie brucha, ktoré neprešlo tak rýchlo ako predtým. Tak som začala sledovať hodinky a keďže to bolo pravidelné, bolo mi to jasné 🙂

tinka_21
8. okt 2019

@ada1570 asi bola myslená hlienová zátka ;)

ada1570
autor
8. okt 2019

mne bruško tvrdne aj počas dňa ale je to také chvilkové. a občas večer mávam také tlaky nad zadkom a v podbrušku

nickpick
8. okt 2019

@ada1570 ja som napriklad poslickov vobec nemala a hlienova zatka mi zacala odchadzat az v den porodu (zacala som spinit, ziadna krv), pobolievalo ma podbrusko v pravidelnych intervaloch asi raz za hodinu a potom sa frekvencia bolesti zacala stupnovat (u mna trvala ta zriedkava bolest asi poldna), skus si stiahnut do telefonu aplikaciu na meranie kontrakcii, je to dobry pomocnik aby si bola v obraze ci su bolesti pravidelne, mne plodova voda odtiekla uplne pred finale (cca hodinu predtym ako som zacala tlacit), u inych zien je to presne naopak, najprv odtecie voda....je to velmi individualne, dolezite je aby si si vsimala reakcie svojho tela, v pripade krvacania a silnych pohybov babatka chod urcite ihned do nemocky...a zabudla som este doplnit, ze ma velmi velmi boleli krize, to je tiez jeden z prejavov bliziaceho sa porodu

elzus
8. okt 2019

@ada1570 ja som rodila o týždeň skôr ako som mala zátka odišla v nedeľu rodila som v stredu tak že.rano začali bolesti šla som do sprchy zrýchlila mi to tak šup do nemocnice a.tam si ma už nahali

ada1570
autor
8. okt 2019

dakujem 🙂 ja idem zajtra na vyšetrenie a ešte sa chcem spýtať vôbec nemôžem ležať na bokoch lebo ma to boli a páli žáha.

lula313
8. okt 2019

Asi budem jediná, ktorá nevedela, či naozaj ide rodit😂😂😂problem bol u mna, že plodová voda sa nepustila a kontrakcie si chodili v intervaloch, ako sa im pacilo napr prišla po 20 minútach, 2 minútach, 7, 12, 3, 5.. po 12 hodinách takýchto kontrakcii hovorím mužovi, že poďme radšej. Otvorená som nebola vôbec a na pase ani jedna kontrakcia🤦🏽‍♀️ Takze sa má spýtali, či chcem zostať na pozorovanie, ale že nerodim, tak som šla domov. Doma sa opakovali tie kontrakcie, ale intervaly zase raz 5 minut, potom 7, potom dva, tak vravím, že poďme spat a kým sme tam dorazili(asi 1,5hodiny od vtedy, čo sme z tadiaľ odisli), mala som minútové kontrakcie a na 5 cm otvorená, ale porodila som až za 10 hodín a 5 min pred tlačením praskla voda. Odporucam nainštalovať ti mobilnú aplikáciu, ktorá ti pocita kontrakcie.

ada1570
autor
8. okt 2019

ako zistím že mám kontrakcie?

lula313
8. okt 2019

@ada1570 lez v polosede(zdvihni matrac). Ja som tiež nemohla lezat, lebo som už ku koncu zo spanku grcala a pálila má zaha

ada1570
autor
8. okt 2019

dobre teda 🙂 no každopadne mam s toho strach

titla
8. okt 2019

Ja som porodila 8 dni pred TP. Zacala mi odtekat plodova voda, ale ze po kvapkach, najskor som si myslela, ze mam vytok... ale zobudila som muza a ze pre istotu podme do nemocnice, nech urobia temesvaryho test. Nakoniec som porodila az o dva dni a porod mi museli vyvolavat.
Ja osobne by som kontrakcie popisala asi takto: stvrdlo mi brucho, pocitila som krc v bruchu akoby silne MS bolesti a nakoniec ta bolest vystrelila do krizov.

interneta
8. okt 2019

@ada1570 jasne, termin je len orientacny.

interneta
8. okt 2019

@ada1570 u kazdeho je to individualne. Mne to zacalo jemnymi a kratkymi bolestami brucha. Akurat som sla na kavu s kamoskou, isla som kupit plachty do postielky a cokoladu. volala som manzelovi, ze ma nejak boli brucho, ale asi to nic nie je (tyzden pred terminom). Prisla som domov, spravila si cokoladu s nakrajanym ovocim a bolest sa stupnovala. Nic neodtieklo, tak som sla do teplej vane. Vraj ked bolest odide, bol to plany poplach. Neodisla. Snazila som sa to aj stopovat, ale nejak sa to pravidelne neskracovalo. K bolesti brucha sa potom pridal tlak na konecnik, a to uz som si povedala, ze sakra asi fakt rodim. Plodova mi neodtiekla, takze to ma mylilo.

queenofdisaster_7
8. okt 2019

@ada1570 áno môžeš rodiť aj skôr ja som mala v stredu poradňu povedal mi zastupujúci dr že to tak skoro nebude ale to je normálne u prvprodiciek. Vtedy Som mala 2 týždne do termínu a porodila som o 10 dní skôr. Voda to si všimneš ja som normálne počula jak to puklo a vylialo sa to zo mňa

katarinka89
8. okt 2019

@brita7777 Hlienova zátka a plodová voda 🤦

brita7777
8. okt 2019

@katarinka89 ano ano sorry uz som mimo fachu dcera uz ma 15m 😂

evkamotka
8. okt 2019

@ada1570 ano jasne ze mozes rodit pred terminom co je to za otazka :D
Voda odtielka tak mi ze zrazu "zuchlo" asi liter vody cez pol spalne.
Bo to 6 tyzdnov pred terminom, prvorodicka. Rodila som 5 tyzdnov pred terminom (tyzden v nemocke este oddalovali lebo to bolo velmi skoro, nasledne vyvolali)

evkamotka
8. okt 2019

@ada1570 kontrakcie som citila ako velmi silne menstruacne bolesti kazdu minutu nahle prisli a nahle odišli

nika898
8. okt 2019

@ada1570 pravdepodobne mas poslickov. Ja som pri oboch porodoch zacala krvacat slabo jasnou krvovou ako som sa otvarala a skracoval sa mi krcok. Pri prvom mi povedala az sestricka na pasoch ze rodim necitila som nic az ked mi prepichli vodu. Pri druhom mi bolo treba strasne kakat a ked som sa utrela a videla som na papieri krv vedela som ze rodim. Ale pri druhom som uz cakala kazdy den lebo som videla ako mi "padlo" brucho. Obidvoch synov mam narodenych pred terminom. Prveho 10 dni pred, druheho 5 dni pred.

wivienka111
8. okt 2019

ako mohli by to byt veru aj poslickovia uz, no ako len ak by si sa vybrala na kontrolu a skusila to u lekara povedat. nech ta pre istotu vysetria a hotovo

tinkatinus
8. okt 2019

@ada1570 2 tyzdne pred a po je v norme.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre