Ženy, mám strach bojím sa. Mala som rodiť sekciou no primár sa nakoniec rozhodol že bude lepši normál pôrod ...pretože ma čaká ešte operácia žlčníka a chcú sa vyhnúť ako keby jednej operácii. Ok beriem. Lenže povedal mi, keď ma vyšetroval že sa začínam otvárať, v správe som našla napísané Hrdlo 3,5 CM, polotuhe až priesaknute, vonkajšia bránka pre prst, vnútorná uzavretá. Som otvorená na 3,5 CM? Či ako tomu mám rozumieť?
To je to, že každý pôrod je jedinečný aj keď sa týka jednej ženy... Ja som pri druhom synovi bola ako ty na poradni, že ledva pre špičku prsta. Doktorka povedala, že na pôrod to nevyzerá... A predsa sme hneď v tú noc išli do pôrodnice a ráno bol malý na svete 🤷 .. aa naopak pri prvom som chodila dva týždne na poradňu už otvorená 🤷 .. takže tu neexistuje žiadne pravidlo, podľa ktoré by sa dalo určiť kedy žena porodi...ale stres pred pôrodom je úplne normálny... Ja mám tri deti a stres som mala pred každým pôrodom...
@maribell áno zachytia to aj na pásoch, mne tak tvrdo keď som chodila na pásy.. a bolo to tam vidieť, že tá maternica "pracuje" 😊 ... Viem, že sa to ľahko povie, ale skús nestresovať, nemysli zbytočne na to. Raz to príde tak či tak 😊 tak si užívaj posledné chvíle s bruškom ❤️..do nemocnice to určite stihnete neboj.
Neboj, do nemocky stihneš, tam potom zhodnotia situaciu a rozhodnu sa ako dalej... Bude dobre 🙂
A ešte mas cas, ak by si bola 3,5cm, tak si ta tam uz nechaju a určite uz by si mala bolesti. Uvidis na najblizsej kontrole co bude
@enoula no nemusela by mat bolesti, ja som bola na konci 38 tt. na 3 cm, tretie dieta a nic. Isli vyvolavat kvoli tlaku, no pustili mi vodu, hned som bola na 6 cm a do 20 minut priali az tie prave kontrakcie a o dalsich 25 minut bol maly na svete. Ale kedze ona nie je este otvorena, tak to je vlastne nepodstatne.
@vanda323 v tomto tyzdni, keby si bola na 3,5, tak si Ta tam iste nechaju, pise sa tam branka pre prst, to je tak trosku pootvorene a nic to nemusi este znamenat. Drzim palce, to das 🙏
@luccija Však?😄 Ja mám pocit že sa to strašne dlho ťahá tiež. Včera sa na mňa manžel urazil, lebo mi tvrdili bruško a.mala.som svoj stav , povedala som mu že to všetko kvôli nemu 😄 A on chudák že čo to hovorím, že prečo som taká 😄 Že chápe že je toho na mňa veľa ale že nemám mu také hovoriť 😄
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@vanda323 V ktorom si tt? Podľa mňa, to znamená, že krcok je ešte 3,5cm. Musí sa skrátit. Pri otvorení na 3,5 už niekomu začínajú kontrakcie. A si otvorená na ten prst, ale iba tá vonkajšia bránka. Druhá uzatvorená. Tak ako pise