Som dva dni po termíne

sonicka107
15. dec 2021

Ahojte dnes som 2 deň po termine zajtra mam nastupiť do nemocnice pretože babo je pripravené na porod je upne hlavičkou dole natlačený a uz 3 tyždeň som otvorena na 1 prst ale nič viac nemam žiadne bolesti ani nič tak ma doktor poslal na vyvolavanie tabletkou do poštvy ... ake s tym mate skusenosti ? A podajú mi ju hneď zajtra/pozajtra alebo čakajú viac dní ?

luciannka83
15. dec 2021

@sonicka107 prenasala som 10dni. A nikdy viac vyvolavany porod. Som myslela ze zomrem od bolesti, pritom som mala uz 2 porody za sebou mne sice vyvolavali oxitocinovou zaťazou. Porod trval 2hodky aj zo zaciatkom stekania infuzie no 1,5 hodiny kontrakcie nonstop bez prestavky😅 radsej si dajte doma sex a posurte prirodzene ked sa bude dat. To ze je babatko dole a ste otvorena na 1cm nic neznamena.

domiklik
15. dec 2021

@sonicka107 to záleží od nemocnice... Mňa keď prijali, tak prvý deň urobili vyšetrenia - krv, moc, stery, sono, pásy a potom cca každé 4 hodiny sestrička chodila merať ozvy... Potom ma poslali domov na 2 dní a keď som sa vrátila, tak o 10 večer mi zaviedli tabletku... V noci som dostala kŕče, ráno som sa zobudila, po balíla, išla som na sálu kde som asi po hodine zaspala 😃 otvorila som sa na 1 cm, tak naspäť na izbu... Víkend som prežila v nemocnici a v pondelok o 9 ráno mi zaviedli ďalšiu tabletku, a o pol 3 som porodila... Síce s litrom oxytocinu, ale aj epiduralom, našťastie...

uhnakova
15. dec 2021

Pride mi to vyvolavanie skoro v tvojom pripade, standardne sa necha zena prenasat 7 dni a potom sa vyvolava. Ja som prenasala 10 dni, ked som nastupila do porodnice a 11. den vyvolavali. Bolesti boli dost brutal, ale zase bol to rychly porod. Po dvoch hodinach mi dali epidural a po dalsich dvoch sa dcerka narodila.

sonicka107
autor
15. dec 2021

@uhnakova tiež mi to prišlo skoro nakolko som mala nastupit dnes ale som nenastupila volala som doktorovy ci je potrebne nastupit tak skoro ale teda dost naliehal že treba nastupiť že maličká je pripravená upne natacená dole a ja otvorena na 1 prst ale takto sme uz mesiac len bolesti nechodia preto ma poslal do nemocnice na vyvolavanie preto sa pýtam že či začnu hned vyvolavať nakolko tam prixem len na 3 den po termine či tam nebudem len zbytocne čakať 5-6 dni kym zacnu volačo robit

anicka182
15. dec 2021

@sonicka107 Ja som bola po termine 5 dni ked primar rozhodol ze budu vyvolávať na 6 den po termine som nastupila do nemocky, na 7 rano dali tabletku a odviedli na salu, tam som dve hodiny len cakala kedy sa ro spusti a doktori uvazovali ze na co som tam ked to nieje standard aby tak skoro vyvolávali, ze neprenasam lebo ze je to krátko po termíne, po par hodinách ma teda poslali na izbu lebo ta tabletka somnou nic neurobila, v ten vecer dali ďalšiu a zase nič, jeden den mi dali pokoj a na dalsi den kedy ma uz konecne vysetril primar rozhodol ze urobia sekciu, kedze som bola velmi uzka.

jaga18
15. dec 2021

Mne prvý vyvolávali takmer 2 týždne po termíne oxitocinom. Tretí, teraz v lete mi vyvolávali 11 dní po termíne tabletkou do pošvy. Do 10 min od podania som mala už 3 minútové kontrakcie, po hodine už minútové. Ale žiaľ som sa neotvarala, tak mi po 4 hodinách dali ešte jednu, to som už steny skriabala 🙈 a ďalších 5 hodín mi prišlo ako jedna mega kontrakcia, ktorá ani nestihla skoncit a už bola späť. Prestávky medzi kontrakciami boli max pár sekúnd a bolesť neskutočná. Epiduralku samozrejme nemal kto pichnúť...
Určite si dopredu vybav epi a hlavne nemocníc, ktorá nemá problém s nedostatkom anestéziológov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre