Prosím vás som deň po termíne vôbec sa neotváram a mala je stále veľmi vysoko ... V pondelok idem na hospitalizáciu to budem štvrtý deň prenasat ... Mala je už teraz dosť veľká ... Môžu mi pôrod vyvolať aj keď som zatvorená a neotváram sa ? Som prvorodička tak ak niečo píšem trošku inak tak to znamená že sa tomu nerozumiem ... Chcem len pocit radu doktor sa vyjadril že ak sa nebudem otvárat vôbec ukončia to operacne...
Ja som po termine 2dni. Som na prst otvorena,ale krcok sa neskracuje moc...
doktorka povedala,ze mame stale este cas.
Nejak skoro ta chcu hospitalizovat...
mas zle prietoky ctg,nieco? Ved situacia sa moze menit z hodiny na hodinu....
@simona966 Je caste, ze prvorodicky prenasaju.. Aj viac ako 4 dni. Kazdy druhy den chodia na kontrolny monitor CTG, aby sa intenzivnejsie sledovalo babatko v brusku, alebo idu rovno na hospitalizaciu. Vyvolavat porod je jedna z moznosti, len ak sa to spusti, kontrakcie byvaju kvoli podanemu oxytocinu, ovela intenzivnejsie ako ked sa porod spusti bez tzv. "vyvolavacky". Neboj sa, zvladnes to.. Drzim palce☺️
@gabuliacik neviem prečo idem skoro ale myslím že kvôli váhe bábätká v 40 týždni jej namerali 4300 gramov viem že mám brať tieto váhy orientacne ale som z toho taká vseliaka
@simona966 No pokiaľ ti budú pôrod vyvolávať mechanicky,t.j. vyvolavackou- to sú riadne bolesti a tlaky, skús tomu napomôcť prirodzene, viac pohybu,horúca vaňa, poriadny sex - to všetko v jeden deň a myslím že mne to pomohlo 😉
@simona966 A ešte lepšie sa v Tom zorientujes, keď si pozrieš témy vyvolávany pôrod, tam mamičky popisujú čo a ako. K cisaraku pristupujú až po opakovanom zavádzaní cipky- 2-3x a keď sa nebudeš otvárať až vtedy robia sekciu( alebo ak bábo nieje ok) držím palce
Naozaj su vacsie bolesti ked sa porod vyvolava ako ked sa to spusti prirodzene?mne dr vravel,ze to su rovnake bolesti,len ked sa to spusti prirodze ma zena cas si na to "zvyknut" . A pri vyvolanom porode sa to spusti kvazy naraz. Ale ze vraj v konecnom dosledku su to rovnake bolesti
Prenasala som 10 dni bez akehokolvek naznaku ze by to mohlo prist same. Hned rano na prijme v nemocnici mi doktor urobil hamiltonov hmat a sup hned som bola na 4cm. Kym som vysla o poschodie vyssie na porodnicu uz som bola na 5cm. Dali ma na pasy, nieco mi kvapkalo do zily a okolo obeda mi "odpustili" plodovu vodu. Kontrakcie prisli postupne, nic strasne, k veceru trosku zosilneli. Dala som si epidural. Pred pol nocou ked uz som bola na 8cm a dlho sa nic nedialo ma poslali na sono aby zistili ake je asi dieta velke. Namerali cca 3800g tak doktor rozhodol ze ho nevytlacim, leno ani nezostupoval do porodnych ciest. Behom pol hodky na nachystali na cisarsky. Maly sa narodil s vahou 4380g a 54cm. Napokon som bola rada za ten cisarsky, mne dokonca rano po prebudeni na jyske este pichli zvysok epiduralky, takze som ten den zvladala velmi dobre, lebo mi ulavila od bolesti. V ten den ma aj previezli na normalnu izbu. Drzim palce, nech to bude akokolvek, vsetko zvladnes. Ja viem ze sa bojis, to som sa aj ja, tiez som mala v hlave milion scenarov, ale uz ked sa to vsetko deje tak si len zelas aby bolo dietatko v poriadku.
Ja som rodila 4den po termine .. teda treri no trvalo to 37h velmi pomali som sa otvarala bez vyvolavacky. Kontrakcie boli dost zle od zaciatku po 32h som suhlasila s epiduralom ( mala som si ho dat ovela skor) nechali ma 3h zdriemnut-konecne som bola bez bolesti pichli mi Potom oxytocin a vobec som necitila tie hrozne kontrakcie bolo to fajn iba som malu tlačila 2h dako bola zaseknuta ale podarilo sa. Tej vahy sa neboj je to dost nepresne kamosku strasili ze maly bude mat cez 4kg a mal klasickych 3.5kg
Nenechaj sa hlavne vystrasit. Ja som tiez prenasala, po tyzdni prenasania ma hospitalizovali, otvorena na spicku prsta, takze pomaly vobec. Dostala som balonik na otvorenie, mala som ho od poobedia do dalsieho dna rana, ano mala som bolesti v noci, ale dalo sa to zvladnut, rano som bola otvorena na 7cm. Porod som zvladla bez epi, napriek tomu, ze som dostala aj oxytocin, nebolo to nic take, ako som cakala, ked som vsade citala, ze to bude hrozne a neviem co. A maly bol tiez velky, 4kg. Takze hlavne pozitivne 😉
@simona966 mňa tiež hospitalizovali pri druhom.Prenasala som týždeň.V ten deň ako som prišla som šla pešo na piate a späť.Neviem či to pomohlo, ale v noci som už začala rodiť a o 5 bol vonku.Inak by mi dali vyvolavacku a čakali by čo sa bude diať
@simona966 ano dajú aj keď sa neotváras.
@simona966 inak mne nakoniec vyvolavacku nedali a nemala som epi a bolelo to jak sviňa a pri prvom som tiež nemala epi a isiel kliešťami a vôbec to tak nebolalo, takže kazdy pôrod je iný. Nemusíš sa báť, že to bude strasne bolieť. Aj tak musí ísť von a ked vyjde von, je ti uplne jedno, či to bolelo alebo nie. Či ti dajú vyvolavacku alebo nie, či ti dajú epi alebo urobia cisársky....vtedy myslíš iba na jedno. Nech už je vonku a nech je zdravé.
@tinkatinus ja už som hádam skúšala všetko čo sa dalo ... Od čajov po tonic, fit loptu, schody,sex, dlhé prechádzky a zatiaľ všetkému naša malá odolava 🤔 je to typická ženská 😁
Ja som bola v den terminu otvorena na 1, mala vysoko a tiez velka, k tomu tehotenska cukrovka. O tyzden mali vyvolavat. 4. den akoze prenasania som isla na vylet. Vysla som vyse 200 schodov, dole som ich zhopsala. Naobedovali sme sa, sla som si zdriemnut, ale uz som si nepospala. Zacali kontrakcie, po 3 skocili hned na kazde 3 min a mala bola o 21. na svete. Nakoniec ani nemala odhadovane 4 kila, ale len 3.
@simona966 ahoj, ja som prenášala pár dní otvorená som bola aj po vyvolávackach (4 mi dali) na 1 prst, čiže som šla cisárskym a malá mala 4000g.. Robili mi aaj hamiltonov, vôbec nič nepomáhalo..
@simona966 prenášala som 9 dní. Už v pondelok ma prijali do nemocnice. Vo štvrtok ráno o 7 mi dali vyvolávačku. Aj tak som sa neotvárala. Kontrakcie som síce mala veľmi bolestivé, aj tak z toho nič nebolo. Nakoniec o 16.30 akútna sekcia.
Dcerka má 19 mesiacov.
@simona966 ahoj, ja som síce po pôrode už 4 roky no tiež som dlhšie prenašala, bola som pred pôrodom hospitalizovaná. Nič lepšie sa nemohlo stať. Všetka starostlivosť o teba a tvoje nenarodené bábo je pod jednou strechou. Tiež som v danom momente stresovala, bo som si to takto neoredstavovala. Z odstupom času som zistila, že naozaj to bola najlepšia voľba. Pôrod mi vyvolali cipkom ráno okolo ôsmej hodiny. Potom zhruba po hodine ma dali na monitor. Malý sa začal pomaly pýtať na svet. O jedenástej ma previezli na pôrodnicu, kde začali prípravy na pôrod, holenie a pod. To zhruba 30 až 45 min. Ničoho sa neboj, sú tam profesionáli, ktorí toto absolvujú veľa krát za deň. Nemaj pred nimi obavu ani pocit diskonfortu. Medzi tým prišiel manžel. Keď mi dávali epidural, manžela poprosili aby počkal vonku. To bolo zhruba okolo 12 tej. Môj pôrodnik mi prepichol plodovu vodu. A potom to už nabralo spád. Malý sa narodil 15.22. Priamo s pôrodom, teda tlačením a tak sme začali niečo po 15 tej. Samozrejme, že v tedy som už mala kontrakcie, ktoré boli silné, aj boleli. No myslela som si, že to bude oveľa oveľa horšie. Každá moja kamarátka mi vrevala, že sa mám pripraviť na neskutočne ukrutnu bolesť. Tak som sa pripravila a potom mi to prišlo, tak že to nebolo až tak hrozne. Urobili mi aj nástrih, ani neviem kedy, b
V danom momente to necítiš. Doliecovanie bolo ťažšie a nesiem si aj nejaké následky. Píšem tak ako to je, ok? Dúfam, že nevadí. Najviac som cítila hlavičku. Potom už nič. A placentu, tá je veľmi teplá ale to nebolelo. No malý ma dotrhal, šili ma zhruba 45 min. dvaja. Malý sa narodil s kefalhematomom. Mala som užšie pôrodné cesty. Z môjho hľadiska bol pôrod pre mňa ľahký aj keď s bolesťou a hlavne obavou z neznámeho, no pre môjho malého bol náročný. Radšej by som trpela ja ako potom môj syn.
Ešte deň pred plánovaným pôrodom som absolvovala záťažový test na oxitocin. To bolo v poho. Prídeš na odd. pôrodnice v pyžame, dajú infuzku, monitor a budú bábo sledovať.
Pevne verím, že ty aj tvoje dieťatko to krásne zvládnete. Každá z nás mala pôrod iný. Bolestivý, menej bolestivý, komplikovaný, nekomplikovany, dlhý, krátky. Len jedno je pri každej znás to isté, lebo je jedinečný. Pôrodom to nekončí. Naopak, je to najväčší začiatok niečoho nepoznaného plného emócií, poznania, učenia sa, prehodnocovania, proste príde Rodičovstvo a hlavne Materstvo.
@dudos fakt ďakujem za povzbudenie a krásne slová už sa nevieme dočkať maličkej ... Viem že aj keď to bude bolesť tá bolesť bude súvisieť s tým že už ju tu po tomto dlhom čase budeme mať pri sebe ... A som rada že ste to napísali tak úprimne a ako to naozaj bolo 😊 prajem veľa zdravia lebo to je najdôležitejšie
@simona966 myslim ze vsetci ti napisali uprimne ako to naozaj bolo, dudos mala epidural hnet na zaciatku takze jasne ze tie kontrakcie az tak neboleli. Kazdy porod je iny a kazdy mame inu toleranciu bolesti. Ja by som to prirovnala ako ked si treskneš laket do steny a než Ta bolest stihne odzniet treskneš sa znovu .. a toto sa opakuje cele hodiny, ja som chcela vydrzat bez epiduralu lebo som pocula vselijake horror story o vedlajsich nasledkoch pre mamu aj dieta no bolo to fajn nabuduce ho chcem hnet ako sa da. Ak sa budes pomali otvarat epidural a oxytocin je naj riesenie. Ale to nikto nevie Mozno to u teba pride rychlo a nebude treba nic . Mna mala dotrhala na 3stupen 4je max. Šil ma pol hodku primar, nic som vdaka epiduralu necitila ( a pocula som ze to šitie inak boli viac ako kontrakcie) a zahojila som sa v pohode hoci to par mesiacov trvalo.Vydržala som bez epiduralu 32h bolo to peklo hlavne v tom že to bolo nekonečne .. inym uz v izbach mrnčali babatka a my sme cakali. Druhy porod bol v 18tt dali vyvolavacku a po 8h bez fyzickej bolesti bol drobcek vonku, Ale inak to bolelo strasne. Dalsi porod Dufam len že bude kratsi koli mojej malej aby nebola dlho bezomna ( pojdeme hnet domov) a aby bol drobcek ok .strach z porodu nemusis mat. Zdravotnici vedia co robit uz len vydrzat a budes mat babo v naruči.
Prosím vás už ste počuli takúto hlúposť ? Dnešná hláška jednej ženy ... Mala som čierne legíny a mala som ich tam vyššie zdvihnuté a otlacil sa mi pásik od pásu na legínach na brušku a tá žena hovorí preboha okamžite si to dajte dole dieťa sa narodí a bude mať odtlačku od pásu ste vy normálne normálne som zostala v šoku a radšej som odišla ... 🤔
@simona966 este budes vselijake srandy pocuvat o detoch hlavne babatkach 😆uz sa len dockat toho tvojho. Viem ze tych par poslednych dni sa strasne vlečie .. ale zas lepsie trochu po termine ako predcasniatko ktore musi ostat v nemocnici a mà dlhodobe problemy. Ani nebudes vediet ako a buduci tyzden uz budes riešit kojenie a ine veci 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@simona966 ja som prenasala tyzden a neotvarala som sa . Dala mi cipok prostaglandinovy a do hodinky zacal porod. Myslim otvaranie. Ak by si sa dlhsie neotvarala a dieta ny bolo ohrozene treba prostupit k cisaraku