Som 26 hodín po sekcii a nedokážem si sadnúť

kristin3558
6. aug 2022

Ahojte zienky, musela som ist nakoniec po dlhohodinobych neznesitelnych kontrakciach pre nepostupujuci porod na sekciu..😭 uz som 26 hodin po sekcii a ja nedokazem si ani len sadnut 😭😭😭 bola tu sestricka a povedala mi ze dnes sa uz musim postavit 😭😭 ale ja to nedam proste 😭😭 ja neviem co mam robit mam naozaj neznesitelne bolesti 😭😭 tiez nechapem ako daktore zeny ani nemaju bolesti..

beata_k
6. aug 2022

@kristin3558 Maju bolesti. Ty ani sediet nemas. Poradim ti. Presun sa na kraj postele. Nohy daj trochu uz mimo postele. Opri sa o laket a dvihaj sa cez laket. Bokom. Ak mas ten trojuholnik nad postelou, tak ten nepouzivaj. Vzdy len cez bocne brusne svaly, nie priame. Slubujem ti, ze kadym dnom to bude lepsie. A potom, vela chodit a oddychovat. Drz sa 💪

e3v3a3
6. aug 2022

@kristin3558 ak máš neznesiteľné bolesti, niečo si vypytaj. Určite ti dajú. Drž sa

dididudu
6. aug 2022

@kristin3558 viem o com hovoris ja som mala dva pôrody klasicke,treti cisársky, ja som myslela zs mne biju posledne moje hodiny ja som len revala a revala ked som musela vstať. Este ze dcérka bola taka ze spala cele dni aj v noci a kojila som kazde 3-4 hodiny

paciko9
6. aug 2022

@kristin3558 ano boli ale kazda jedna sme to zvladla, tak aj ty to zvladnes. Neviem ako teraz ale mne davali mnamku od bolesti automaticky

rajc1nka
6. aug 2022

@beata_k toto je super odpoved a rada na postup. Ja este pridam, ze pred kazdym pohybom sa nadychni a rob pohyb cez vydych, to ulavuje od bolesti. A naozaj ked sa postavis, tak potom sa vela hyb, cim viac sa hybes a vstavas, tym to bude lepsie. Mam za sebou dva cisarske.

dadis
6. aug 2022

@kristin3558 Neboj zvladnes to, ja mam za sebou operaciu slepaku, zlcnika laparoskopicky, dva cisarske...tie cisarske boli najjednoduchsie z pohladu vstavania..moj postup je taky...uz sa vyssie pisal, najprv pokr kolena a prevrat sa na bok, potom nohy nasmeruj dole z postele a cez laket sa vytlac do sedu..to najhorsie mas za sebou...uz potom vstat a chodit je ovela menej bolestive, nez to vstavanie z postele..

veve_ad
6. aug 2022

A to ti ziadna sestricka nepovedala/ neukazala/ nepomohla? Len ti povedali, ze musis sediet a vstat a odisli? V ktorej si nemocnici, ak sa mozem spytat.
Vstavaj tak, ako ti pise beata_k. Vzdy len cez bok, nikdy nie z lezania na chrbte. Posun sa na kraj postele preval sa na bok. Nohy uz davaj dole z postele - pustaj dole. Zaroven dvihaj trup tak, ze sa laktom nadvihnes na tom boku. Nezapajat brusne svaly, vobec sa netahat bruchom. a to plati najblizsie tyzdne.
Drz sa.

bluemoon24
6. aug 2022

@kristin3558 ja jeste doporucim, na posteli se pomalu prevaluj z boku na bok. Tim se rozhybes a jeste pomuzes peristaltice 🙂

pininka1
6. aug 2022

Zial aj ja si to dobre pamatam. Ked mi ukazala kde mam ist do sprchy na druhy koniec chodby myslela som ze umriem. Druha aj tretia sekcia bola uz neporovnatelne lepsia co sa tyka rekonvalescencie. Bude to kazdy den lepsie a lepsie

danik1505
6. aug 2022

@kristin3558 lahni si úplne ma kraj postele nabok. Spusti dole nohy a rukou sa podopieraj do sedu. Musíš si sadnúť aj vstať. Čím dlhšie to budeš odkladať, tým to bude horšie. Neboj sa, zvládneš to 👍

jarnajar
6. aug 2022

Každú to bolí, ale vždy to bude lepšie a lepšie. Pri druhej sekcii som sa zotavovala asi aj preto rýchlejšie, lebo už som vedela, že to bude mať koniec 🙂 určite vstávaj pomocou bočných svalov, žiaľ veľa z nás je zvyknutych zapájať priame, ale to je celé zle. Aj do budúcna je pre telo prínosné ísť cez bočné. Ak ešte ležíš, dvíhaj panvu, rozcvič sa, otáčaj sa na boky a potom ten postup s bokom.

buberova
6. aug 2022

@beata_k áno áno toto je super postup... Nám ho tiež sestrička odporučila po operácii... Mala heslo, že "žienky, nerobíme brušáky" 😂😂

dankamg
6. aug 2022

@kristin3558 Pri prvej sekcii mi bolo rovnako, každý nádych bolel a pri kychnuti som už videla hviezdičky. Pri druhej mi hneď po pôrode dali lieky od bolesti, bolo to o dosť lepšie a keď sme šli do sprchy podopierala ma sestricka. Čím viac sa budeš pohybovať, tým skôr to prejde. Najhoršie je prvýkrát vstať. Pri druhej sekcii som mala skôr neznesiteľné kŕče, keď sa mi sťahovala maternica.

beata_k
6. aug 2022

No ako? Uz si vstala?

mijunik
6. aug 2022

@kristin3558 ak ležíš, tak pri prevracaní sa si pridŕžaj bruško. Aby sa koža neprevaľovala, lebo mňa to veľmi bolelo. Mne to až rehabilitačná, čo nás po sekcii došla pozrieť, povedala. To bola úľava! 🤩 Neboj, bolesti prejdú, 26 hodín je krátka doba, tá rana je minimálne 10 cm dlhá, telu trošku potrvá, než sa zahojí. ☺️☺️ U mňa také intenzívnejšie bolesti trvali asi týždeň, potom to nejakú dobu ešte pobolievalo, ale to už bola pohodička 🍀

didi2102
6. aug 2022

@kristin3558 ja mám dve sekcie , druhá bola ok ale prvá ako ty , nedokázala som sa.fyzicky postaviť,dokonca má prenášali na vozíku do inej izby lebo proste som to nevedela,moja rada je že netráp sa, ja som bola v nemocnici 6dni,ani jednu noc som nemala.syna pri sebe,nevládala som ho držať , v noci bol so sestrička mi, boli milé nehudrali,keď si pýtaj injekcie od bolesti a na spanie, čipky na stolicu, ja som aj odpadla na wc , nebol postupne pomaličky to bude ok

zafir
6. aug 2022

@kristin3558 popros či sa nemože na teba pozrieť rehabilitačná. Mne pomohla. Ukázala dýchanie a postup ako vstať. Pozri na bábo a zapri sa. Bábo ti dodá odvahu. Bolelo to každú z nás. No každým dňom to bolo lepšie a lepšie. Zvládneš to.

miroslava21
6. aug 2022

Tebe sa teraz zda klise led citas ze kazdy den bude lepsie a lepsie a ze mas chodit. Ale funguje to. Mna po sekcii sestricka poslala sa umyt ku umyvadlu, prve postavenie a sup hned ma odviezla do normalnej izby a dali syna ku mne. Som myslela ze sa mi sniva, bolest priserna........bocne postavenie z postele, trenuj chodenie na izbe a bude lepsie. Naozaj. Drzim palce 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurika173
6. aug 2022

@kristin3558 jooooj presne si toto pamatam 😔 neboj, bude lepsie a lepsie. A ano maju pravdu, cim skor sa postavis, tym skor bude lepsie, vedia co hovoria. Drzim palce ✊ a gratulujem 😉

natalala
6. aug 2022

@kristin3558 naozaj sa musis postavit, ved ako sa staras o dieta? Mna stavali 12 hodin po sekcii a mala som pocit, ze ma rozdrapi, ale teda vedela som ze musim aby som mala pri sebe malu a mohla sa o nu starat. Mne nechali este zavedenu tu kanylu z epiduralky a tam dopichli proti bolesti (myslim ze 24 hod este po sekcii) Potom som lieky uz odmietla, lebo sa to dalo vydrzat a nechcela som aby isli malej do mlieka. Viem ze je to taka ina bolest a je to velka operacia, drzim palce nech si rychlo fit. Naozaj sa musis ale premoct a zcat chodit.

gabika128
6. aug 2022

Joj len to musíš vydržať, pre mňa to bol tiež horor. Ešte keď niekto povedal, že najhoršie je prvé postavenie, prd, najhoršie sú prvé 4 dni, ďalších 10 bolo ešte zlých a až potom to bolo lepšie. Ja som sa snažila vstávať a chodiť, chodiť, vôbec to nebolo dobré ani lepšie, jedla som tabletky od bolesti ako lentilky. Dúfam, že toto bola moja posledná sekcia a nikdy viac.

ivangeline
6. aug 2022

Boliet to boli ale vstat a pomalt sa rozhybat treba.

anjelok
6. aug 2022

No ja neviem, ale so mnou oba razy vstavala prvy krat sestricka a isla so mnou aj do sprchy a cakala... aj mi hovorila, ze pre istotu, keby som odpadla. Aj vysvetlili samozrejme ako vstavat (BA Antolska)

miskamicha
6. aug 2022

@kristin3558 maju bolesti. Hlavne klud a neboj ppsadis sa a aj sa postavis. Musis sa rozhybat a vtedy aj bolest bude znesitelnejsia. Hlavne spolupracuj a ono to pojde. Vela sil!

beata_k
6. aug 2022

@anjelok Ano, sestricky pomahaju aj odprevadia, ale vstat musi sama.

kristina2412
6. aug 2022

Musíš zistiť ako ti je najlepšie vstávať,kedy to najmenej boli. Ja som nemohla cez bok vstať pri ani jednej dcére. Mne sa najlepšie vstávalo tak že som sa chytila za koleno a šup hore. Bolo im to síce divné 😏že to ešte nevideli ale jedine tak ma to nebolelo. Ja som prvé dva dni presedela na posteli lebo som bála že keď dieťa bude plakať bude mi dlho trvať kým sa k nemu dostanem. Prvé hodiny sú bolestivé ale rýchlo sa to lepší. Držím palce

veronika3110
6. aug 2022

@kristin3558 mala som tie iste pocity.. bolesť prejde a zabudnes na ňu, aj keď teraz sa zdá že zomieras.. mna sestričky tiež nútili, ja som tiež len nariekala pre bolesť.. ale musíš ísť aj cez ňu.. tá bolesť ešte bude trvať minimálne týždeň..
takze aj keď to boli, proste si musíš povedat že musim vstať… ochvilku pôjdeš domov a čo potom?? musíš byt pre malé čo najviac fit

evkamotka
6. aug 2022

Suhlasim, treba si sadat cez bok, tak to das 🙂

kristin3558
autor
6. aug 2022

Dakujem vam za odpovede .. ale ja sa zdviham cez bocne brusne svaly uz od tehotenstva nezapajam priame.. rodila som v DE tu zial lieky od bolesti su ibuprofen ktory mi absolutne nepomaha … nevadi mi ked lezim a prevalujem sa jednoducho ked sa chcem postavit nedokazem to lebo ma extremne stipe lava strana ale ze extremne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre