rodili ste niektora prirodzene s oslabenym brusnym svalstvom? ako to prebiehalo? je to indikacia na príp. sekciu? ďakujem za reakcie.
@pedroma nic neboj to vytlacis 🙂 ja som cvicievala ale pri porode mi to bolo prd platne, tam sa hodia silne bicepsy, ked som im chcela odtrhnut rucky na koze 😀 , tam sa tlaci vnutornymi svalmi
Ale napr teraz po 2.porode som chcela asi po 3t urobit brusak, ciiii ani Ň, bola som z toho hotova, brucho ciste blato, ale uz sa to poddalo.
nie, nemam vobec nadvahu, a pravidelnemu cviceniu tiez moc nedam 🙄 , ak neratam obcasne vybehnutie na korculiach.
OK, tak povedzme, ze aj svalovina maternice je oslabena. Moja maternica je domovom myomov a myomcekov, je zvacsena a trocha prepadnuta. O dva mesiace mam termin porodu, ale uz dobré dva mesiace mam brusko dost nizko, take klesnute...
Jeden porod uz mam za sebou, dlho po nom som mala brusko velke, uz vtedy mi lekar hovoril, ze mam oslab. brusne svaly... a poviem Ti, u mna teda ten porod pohodicka nebol ani zdaleka.
@pedroma to nám vravela telocvikárka na strednej 😀 ......brušné svaly a poď ho 100 brušákov.....nebudete vládať rodiť............budete ako lemry..... 😠 ja nemám neaké zvlášť svaly ale dokázala som to mám dve deti .......skôr by som povedala že po pôrode treba brušné svalstvo a maternicu dať dokopy.........niekto si ľahne na brucho.......alebo nosia sťahovacie nohavičky........pravdupovediac po druhom synovi mi ostalo bruško nikdy som si nepomyslela že mi ostane pneumatika 😀 .....................mne skôr to dýchanie sa vidí prospešné pri pôrode.........aby si vládala........a po pôrode brušné svalstvo.......... viem že žienky so skoliózou rodia prirodzene...............no ale ak chceš sekciu tak hádam sa dá neako........
@pedroma taj je roozdiel slabe brusne svaly a myomova maternica.
Mne strasne pomohlo nastudovanie si prirodzenych porodov, hlavne to ako by sa mala zena postavit psychicky k porodu...prvy porod som nemala nastudovane nic, a strasne ma prekvapila sila a bolest, k druhemu porodu som sa psychicky postavila inac a velmi to pomohlo..prve stahy maternice, ktore som citila a hodili ma na kolena, nastupili 15 min pred porodenim 😅 , krasne som sa otvarala bez bolesti, kontrakcie som necitila, sem tam som si uvedomila stvrdnutie brucha
viem ze sa lahko hovori...ale ak si prvu kontrakciu zafixujes ako bolest, tak je tl stale vacsia a vacsia bolest, ale ak si to zafixujes ako radost, tak je to vacsia a vacsia radost..vyuzivat gravitaciu /cize ziadne lezanie ako niekde v nemockach....rodila som v nemocke, takze sa to da/ , jemne hybat panvou /, volat k sebe babatko, komunikovat s nim, mne ani raz nerobili "pasy" vlahu, lah zastavuje porod, ozvy babatka sa daju kontrolovat aj ked mamicka stoji.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@pedroma co si predstavujes pod pojmom prirodzene oslabene brusne svalstvo?
ak myslis take ze necvisis, neposilujes, nadvaha...tak ano rodila som a 2 x..pohodicka
ono totiz porod je o ztahoch v maternici, nie v brusnych svaloch