Ahojte, je tu nejaká žena, ktorá mala fakt že slabé bolesti pri pôrode? Alebo žeby ich prirovnala len k menštruácii, ktorú mávala každý mesiac pred tehotenstvom? Prenášam už pár dní, nejaké kontrakcie mi namerali na ctg a pýtali sa ma či mám bolesti. No ja som absolútne nič necítila. Poslali ma domov a mám prísť o 3 dni. Teraz doma ma pobolieva brucho, presnejšie podbruško, klasika ako pri menzese. Nechystám sa nikde s takýmito slabými bolestami ale napadlo mi, či nemôžem začať rodit aj pri takej miernej bolesti🤣porodnicu mam hodinu cesty..som prvorodička a netuším čo je tvrdnutie brucha alebo kontrakcie. Mam strach že to nerozpoznám a pôrof sa mi spustí doma..prah bolesti mam dost vysoky.. dakujem za každú radu
Ja som napriklad nevedela ze rodim bolesti boli slabe najskor no potom zrazu velmi rychlo zosilneli a velmi rychly porod ale tak ja mam nemocnicu pri dome. Na tvojom mieste ked mas hodinu cesty a nevies ci rodis by som radsej isla
No ja som absolútne nič necítila, až keď mi DR už na sále nespustil plodovú vodu a to som potom cítila ako keď ma bolí brucho nič vážne. Išla som na bežnú kontrolu dva dni pred termínom pôrodu a tam mi DR povedal, že som otvorená na 6cm a mám ísť rovno na pôrodnicu. Tak som šla, zavolala mužovi nech príde a donesie veci. Tiež mám tiež vysoký prach bolesti, takže asi by som išla hneď po tejto mojej skúsenosti
No, ja nemám prah bolesti vysoký, všetko ma bolí 🙂 slabé menštruačné bolesti mávam už aj ja, som v 36 tt, brucho mi tvrdne od druhého trimestra, žijem na magnezku… diky bohu do pôrodnice “dovidim z okna” ..
Áno ja. Ale mala som tvrdnutie brucha. Na príjem som prišla už na 2,5cm otvorená (prenášala som vyše týždňa), a v noci po odteceni vody ma PA pozrela a bola som 5 cm otvorená. Bez bolesti, alebo teda len s miernymi menštruačnými. Pamätám si, že posledná hodina bola kritická, to som bola na 9cm otvorená a čakala som ten posledný cm aby som mohla tlačiť. Take co ženy píšu, že to boli akoby im lámali kosti v tele, som ja nezazila.
tak neviem pri prvom žeby si tak necítila bolesť...
pri prvom som myslela že sa bolesťou zbláznim, pri štvrtom som ešte rýchlo umývala vaňu aby bola čistá a sanitka už hučala pred domom... a to som vraj už bola otvorená na 9 prstov...
skôr meraj ako často máš tie bolesti...ak menej ako každých 10 min tak rýchlo choď do nemocnice...
No keď to máš hodinu od domu radšej choď. Sú tie bolesti pravidelné?
Ja som tak mala pri tretom...uplne nepravidelne, velmi slabe, ani predychavat som nemusela ani nic...pre istotu som sla...a dobre som urobila, do hodiny som porodila 😄
Ja som mala iba bolesti krížov stále mi hovorili, že druhý deň idem na víkend domov kontrakcie len malé a ráno, keď ma prezrel doktor som isla rovno na sálu a za 3 hodiny bola na svete.Cez noc som sa otvorila a bolesti som nemala
Dala som si 2x teplu sprchu a prešlo. Zrejme len poslíčkovia. Dúfam, že ak to príde, bude to silné a budem vedieť, že mám utekať do pôrodnice😁ďakujem Vám za odpovede
@andaluzia12 magnézium by si už v tomto týždni nemala brať, pretože bráni kontrakciam, ktoré sú už v tomto štádiu žiadané. Mne doktor vravel, ze ho mam už vysadiť, v 36tt keď som bola.
Mam kamosky, co nemali nijake, mali iba cca 10-20 minut tlaky, akoze treba na velku. Porodili no… jedna to stihla na salu, dve nie a rodili na chodbe. Jedna co vytahu. Iba dieta vybrali ako cinkol vytah z nohavic. Takze su aj tieto pripady. Vsetky isli do porodnice skrz pocit toho tlaku. Jedna rodila druhy raz a nejak vedela, ze to bude o fuz. Vies niekto ma hrozne bolesti a niekto ma take skoro ziadne. Kazde telo je ine
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Keď máš vysoký prah bolesti a už ich cítiš, tak pre istotu choď...