Zaujima ma ako sa podava opustiť,koľko hodín ci minút pred pôrodom,aký je ti pocit?Od veľa bab som počula,ze by si ho uz nedali.... :( je vám potom zle????Mozte si vybrať ci je povinný?Dakujem
@henikapetko Tak ja som mala nepravidelné kontrakcie a pomaly som sa otvárala. Dali mi klystír a po ňom som sa veľmi rýchlo otvorila a kontrakcie už boli pravidelné. Takže mne to pomohlo. Jediné negatívum bolo len to, že som ho nedokázala udržať 8 minút. Nevedela som čo mám skôr predýchavať. Či kontrakciu alebo tlak v konečníku. 😀 Nedávajú ho každému. Tá čo so mnou rodila, ona ho nemala. Takže neviem ti povedať, či je povinný. A či by som si ho dala znova zaviesť? Ak má pomôcť, tak áno.
@henikapetko ja som nikdy nepátrala po tom či je alebo nie je povinný...mne klistír pri dcérke nerobili (koniec koncov ani nemuseli, lebo počas prvej doby pôrodnej som bola na "veľkú" min. 20-krát 😉 pri synčekovi som už klystír mala, je to nepríjemný pocit, ale dá sa to zvládnuť
@hanikapetko tak ja mam takuto skusenost. Ja som mala planovanu sekciu a aj klystir bol planovany. V den sekcie mi rano okolo 5.00 hod. striekli mydlovu vodu a urdrzala som mozno tak 2-3 minuty. Klystir je uplne v pohode vec, nic sa tom neni, a teda musim povedat, ze kludne by som brala aj znova. Ja som sa po nom citila skvelo, az taka lahsia 😉 a verim, ze aj pri prirodzenom porode je to obrovska pomoc a odlahcenie. Tak sa nebrante. Ja som aj potom na JIS-ke spominala sestricke, ze aka super vec a bola rada, ze to takto beriem, ze by som sa cudovala kolko zien je proti a neda si to a neviem co a pritom je to obrovska pomoc. Tak vela stastia...
ja som klystír mala tiež... je to dosť vydžať... ani som nevydržala celú dobu ale vyprázdnila som sa... kedže to bol môj prvý pôrod nevedela som čo ma čaká...som rada že som ho mala... neviem si predstaviť že pri tom tlačení by vyšlo zo mňa viac ako bábo..... 🙂 takže aj ked to bolo troška nepríjemné dá sa to zvládnuť :ň
@henikapetko povinny nieje 🙂 , ja som mala kupeny v tube...poctivo som priniesla zo sebou, bola som tiez vystresovana...co ak sa mi podari na stole...,u mna bolo vsetko take rychle, na cakacke mi zacala odchadzat stolica, sestra mi dala misu a cakala, az po hodnej chvili sa opytala ci chcem klyzmu...no to uz som bola v takych bolestiach ze uz mi to bolo srdecne jedno...,inak na sale su pripraveni na vsetko a dieta sa rodi aj v moci a kolko razy aj v stolici...tak to prosto je, hlavne sa tym zbytocne nestresuj...viem lahko sa to hovori, ale ked tam budes, myslienky budes mat uplne niekde inde 😉
No ja si asi pri druhom nedám. No asi je to aj v tom ako ti ho urobia. mne to urobila tak násilne, ze mi prislo az zle , napchala tolko do mna,že som mala pocit,že to vyzvraciam a po cisaráku som mala ukrutné hnačky,že som nemohla ani kojiť 5 dní a z ranou na bruchu som šlapala 10x denne na zachod 😝 nikdy viac.
Ja som dostala tak po hodine ako so prisla do nemocnie. Zacala mi odtekat voda ale kontrakcie dlho ziadne. Tiez som nevedela do coho idem. Nebolo to prijemne ale ja ma problem so stolicou a mozem povedat ze potom som sa dokonale vyprazdnila a bolo to fajn..raz za cas :o) Da sa to..lepsie ako mat okakane babetko 😀
nic neprijemne, po podani aspon 10 minut vydrzat, potom to z teba vyjde jak pri poriadnej hnacke. mozes si kupit aj Yal, co je roztok v tube, ale v podstate mas jedno, z coho sa zos..... 😅 ci z mydlovej vody, alebo na to minies peniaze v lekarni 😝 odmietnut mozes cokolvek, ale pohybom criev stimulujes maternicu ktora zvycajne zosilni aj kontrakcie, tak sa mozes pekne vyhnut oxytocinu a inym veciam. ja by som si ho urcite dala aj druhykrat
@henikapetko Nič príjemné to nie je, ale nie je to ani žiadna katastrofa. Ja som ho mala pri oboch pôrodoch.
Ja som sa toho straaaasne bala. Ale nakoniec to nebolo tak hrozne, ako som si predstavovala. U nas je to povinne, nedavaju ho len vtedy ked uz sa to nestiha a ide sa hned rodit. Bol to cudny pocit, ale dalo sa to vydrzat.
Vsetci mi to vysvetlovali tak, ze pre dieta je lepsie, ked netlaci hlavickou pred sebou stolicu. A ani sa nezaspini pri porode.
mna sa nikto nepytal ci ho chcem. ale mna este doma 4X prehnalo, takze ziadna nehoda na koze pri tlaceni sa nekonala. ale v kazdom pripade, oni su tam na to zvyknuti. 😉
ja som mala akutnu sekciu, tak sme klystir neriesili, ale obaja s manzelom povazujeme klystir za nieco normalne, je ocista creva a bezne ju aj doma praktizujeme. Keby som sla rodit prirodzene tak som rozhodne za vsetkymi desiatimi
Bála som sa ho, ale úplne v pohode to bolo.
Aj ja som mala..a pri druhom chcem tiez ale asi si ho urobim sama doma
netreba sa ho bat, nevravim, ze je to prijemne, ale vydrzis, keby ti ho museli robit, mne ho robili, uz ked skonstatovali, ze som dost otvorena - na 4 prsty, do par minut som bola na wc, odporuca sa poriadne posediet, nech naozaj vsetko vyjde radsej tam 🙂 ale nemala som bolesti - teda mala - kontrakcie, takze brucho ta aj tak boli a nevadi ti, ze este aj od klystiru, je to lepsie a urcite hygienickejsie, ako keby to malo potom zavadzat pri porode, ale pri prvom porode v inej nemocnici mi nerobili klystir, dali mi len cipky a tiez to bolo v pohode, takze je to podla mna jedno co daju na vyprazdnenie
Ja som mala 3porody,pri kazdom som mala klystir je to neprijemne ta hadicka do zadku a napustia mydlovu vodu,ja som velmi kratko drzala a slo to von naraz a po chvyli ze uz ok tak zas naspat rychlo 🙂 , pri poslednom porode mi to dali v hodine 12 dlho nic a potom zrazu ze mi to daju, uz som mala tlaky ale ze vraj lepsie bude ked ni daju tak po klystire na sal rodit ...super vec klystir, a najlepsie je potom po porode po klystire jest jogurty a polievky aby po nastrihu sa dalo ist kludne na.wc
pre mna to bolo mega neprijemne kedze som to nevedela v sebe udrzat a vsetko hned vyslo naspet, vycistenie sa je ale z medicinskeho hladiska lepsie ako kakat pri porode
ja mám za sebou dva pôrody, ale nedali mi klystír ani raz - nie, žeby som nechcela, ono mi to ani nebolo ponúknuté 😀 No oba pôrody som mala dlhé, prvý 24 hod., druhý 15 hod. - ani pri jednom som nič nejedla, tak možno si mysleli, že mi netreba...a nemám pocit, že by s mimčom vyšlo aj niečo "iné" . Boli to dve rôzne nemocnice - jedna štátna, jedena súkromná...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nie je povinný, ked nechceš ten klasicky, dá sa kúpiť tabletka v lekárni, dáva sa v 1. dobe pôrodnej, je to lepšie ako naložiť potom pri tlačeni babatka
Tot moj názor