Skúsenosti druhorodičiek - začiatok pôrodu

20. nov 2020

AHojte maminky, zaujimalo by ma ako Vam zacal druhy porod, ako ste vedeli, ze uz je to ono? Lebo poslickovia a falosne kontrakcie su jedna vec, ale ako vediet, ze uz je to naozaj tu? Hlavne ma to zaujima s ohladom na dieta, ktore uz je doma, aby som ho vedela dat postrazit... A co ked to pride v noci .. 🙏🙈

marci77
20. nov 2020

mne odtiekla voda, ale iba trochu ....hned sme utekali do nemocky, ale kontrakcie zacali az skoro o 18hodin neskor, porod samotny o 24hodin po odteceni vody .....ale vela zohra aj genetika ....ja som aj jedno, aj druhe dieta rodila po termine ...vobec sa im nechcelo von ....a potom su mamicky, co ledva stihnu dobehnut do nemocky

marci77
20. nov 2020

my sme mali vtedy starsieho u babky na prazdninach
ale viem, ze znami aj susedom volali, ci by nachvilu nepostrazili starsie, pripadne nejaka babka, svagrina alebo dobra kamoska, co by bola ochotna prist k starsiemu

ecko80
20. nov 2020

Ahoj, asi tyzden pred druhym porodom som mala vecer poslickov, take mierne menstruacne bolesti, opakovali sa po cca 10 min, cakala som, ci budu silniet alebo co, ale nakoniec ustali asi po hodine. Druhy porod zacal rovnako ako prvy, hned silne bolesti v podbrusku, opakovali sa tak rozne, nepravidelne, cca 10-15-17-10 a potom po hodine skocili na 5-6-7-5... a hlavne zosilnovali. To uz mi bolo jasne, ze idem... No a zacalo to kratko po polnoci, do porodnice som sa odviezla sama o cca tretej nadranom. Chlap musel zostat doma s malym, nemal kto s nim byt. Prisla som na 8 cm a na sal ma odvazali na voziku😁

hettinka
20. nov 2020

Mne v noci praskla voda v 38tt, nebolelo má nič, žiadni poslickovia, ani zátka mi vopred neodišla. Syn sa narodil 3 hodiny potom. Bol to šok, dcérka sa ráno zobudila a mala brata.
Našťastie, bývame v dome s rodičmi, tak som len zobudila mamu, aby prišla.

asia83
20. nov 2020

Prišlo to o polnoci. Kontrakcie, ktoré silneli. Tlačilo ma na stolicu, išla som dvakrát. Nepomohlo. Už som vedela. Zobudila som muža, o jednej v pôrodnici a o 3:45 bol malý na svete.

lulu0123
20. nov 2020

Mne odtiekla plodova voda o 23 ked som si lahla,ze idem spat.K malej sme zavolali brata s ktorym sme boli dohodnuti.O 1 sa mala narodila a kym starsia vstala uz bol manzel doma.Takze za mna super,ze v noci.

kubkovamama
20. nov 2020

Večer začali mierne bolesti,ale jednoducho v hlave a pocit,že to veru nie sú poslickovia.Este som prespala skoro celú noc,okolo 7mej som dala kávu a trochu čokolády,lebo v nemocke už nesmieš a nevedela som čo a ako bude,o pol osmej vychystala syna do školy.Tepla sprcha,ešte som chvíľu počkala čo a ako,kontrakcie boli už cca 5min,o ôsmej do pôrodnice,dorazili sme pred 9tou na príjem,kým som sa prezliekla,dotazník atď,už som mala problém predýchať.Pred 10tou ma vyšetrili,na 7cm a o 12tej bola dcéra na svete na 2 zatlacenia.Syn bol zatiaľ v škole,muž stihol aj jeho a potom poobede mi ešte doniesol tašku s vecami pre bábo,to som ráno zabudla aj moje lieky.Bud v kľude,jasné,že to rozoznas,že je to ono.Moj syn to vôbec nevnímal,celkovo že príde sestrička mu bolo dosť jedno.😉Rodila som 30km,ale moji rodičia bývajú v mieste pôrodnice a syn k nim často cestoval na prázdniny atď,tak vedela by som to aj takto zorganizovať,ale nebolo treba

kamilka281986
20. nov 2020

Ja som prišla do pôrodnice 5,30,ledva ma stihli poriesit a 6,30 a 6,35 boli deti na svete

34michaela
20. nov 2020

Uspavala som večer dcérku a a počas toho ako som ležala pri nej tak som dostala kontrakcie každých 7min. Malá zaspala a ja som čakala ešte asi 2hod kým nebudú bolesti aspoň každé 4,5min a potom som volala mame nech ide po mňa. Muž ostal doma s dcérou keďže k pôrodu by aj tak nešiel

deti95060810
20. nov 2020

od rána som cítila kontrakcie, .... niekedy kontr. prestali, potom zas nastúpili...
Do nemocnice som išla večer, bábo sa narodilo o 3 hod... bolo 8 min. po polnoci...😉
Druhý pôrod je rýchlejší ako prvý, ale je tam času dosť ....

alenka0
21. nov 2020

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať tiež..Včera zo mňa vytekalo niečo husté, také číre. Keď som sa utrela. Potom prestalo a dnes ráno zas. Od rana mám bolesti v podbrušku, ale žiadne kontrakcie. Síce som po jednom pôrode, ale vtedy mi odišla zátka a bola zelenkava, voda vôbec a kontrakcie som spoznala podľa pravidelnosti. Teraz neviem čo to je...Už som bola raz na pohotovosti kvoli silným bolestiam, ale nebol to pôrod...Nevedia čo...Teraz zas mam bolesti, ale nie také a neviem čo je ta husta hmota....Poradíte mi? Vďaka

patik114
8. dec 2020

Dievčatá používala ste niektorá ten aniball pre ľahší pôrod ??

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre