Ahojte len tak ma zaujima aky bol vas druhy porod v porovnani s prvym. Viem ze kazdy moze byt uplne iny ale tak ci tam bolo aspon nieco podobne nech viem co mam cakat :D ja napriklad som prvy mala taky ze mi zacali kontrakcie hned s intervalom po 10 minutach o dakej pol 4 v noci to tak ostalo dost dlho o dakej 7 som prisla do nemocnice a potom sa mala narodila o 12tej 🙂 myslite ze to bude podobne alebo mi napriklad odtecie voda a bude sa to vlieect. Som zvedava na vase nazory 🙂
@martinka117 Mne prvý pôrod začal odtecenim plodovej vody, trval celý 8 hodín, žiadne komplikácie a druhý pôrod mi začal kontrakciami, plodovu vodu mi prepichli v nemocnici, trval celý 9 hodín, žiadne komplikácie. Prvá sa narodila dcéra, druhý syn. Ziadny veľký rozdiel som nevidela.
A take co sa hovori ze druhy je lahsi akoze nemyslim cely ten proces ale vyslovene uz ked rodite ci je to pravda? :D
@martinka117 Nemyslím si, ze samotné tlačenie bolo ľahšie, pri oboch pôrodoch deti vyšli na 3 - 4 zatlačenie. Pri prvom ma nastrihli, pri druhom nie. Druhý pôrod sa rozbehol rýchlo, po prepichnuti plodovej vody bol do 30 minút syn na svete. Ja na obidva pôrody spomínam rada. A to som nemala epi ani raz.
@martinka117 no oba som mala v podstate rovnake... oba vyvolavane, lebo deti nechceli von. jediny rozdiel - druhy bol fakt rychlejsi. ked zabrala vyvolavacka, tak prvy trval ca. 10h, druhy 3h 😉 aj tlacenie bolo rychlejsie 😉
Dobre baby dakujem 🙂
moj druhy bol jednoznacne rychlejsi,a 2.5hod narozdiel od 8hod pri prvom🙂
@martinka117 aj tu plati, ze kazda sme ina a kazdy porod jedinecny...ako som uz pisala ja som pri druhom porode mala silnejsie kontrakcie a plodova voda mi odtiekla cca polhodinu pred porodom a syn vysiel na jedno zatlacenie. Prva dcerka sa narodila s plodovou vodou a na dve zatlacenia ale moj treti porod bol najtazsi...kontrakcie boli najsilnejsie, plodovu mi doktor prepichol, ale najvacsi problem boli kontrakcie, pretoze boli strasne kratke, len co zacala hned aj skoncili, takze vytlacil malinku bolo velmi tazke a po porode som bola az privelmi unavena( co pri prvych 2 porodoch nebolo)...
zavisi to od mnohych faktorov
U nás to išlo pomerne rýchlo aj pri prvom pôrode, vtedy od prvej kontrakcie po narodenie malého prebehlo okolo 6 hodín (ak si dobre pamätám) a pri druhom sme to lentaktak stihli do pôrodnice 😀 o 14h mi začali "kontrakcie" - také slabé, že som stále nevedela, či vôbec rodím alebo čo 😀 o 15h dorazil manžel pre mňa domov, o 16h ma na pôrodnej sále pripojili na monitor, 16.20h vyhodnotili, že som otvorená na 10 centi, chvíľu na to mi praskla voda, začali tlaky a 16:30h bol malý na svete 😀 Pri prvom som mala kontrakcie také silné, že som steny škrábala a pri druhom to bola zase úplná idylka 😀 Je to naozaj individuálne, v každom prípade, držím palce 😉
Pri prvom pôrode - rodila som niekoľko hodín. Asi 6 hodín Do nemoc. som prišla so slabými kontr. o 2 v noci
Pri druhom - lekári poslali manž. preč, pretože pôrod bude niekedy o 4 ráno. Nestačil odísť ani z nemocnice - už som mu napísala, že dieťa je na svete. 8 min. po polnoci do nemocnice som prišla okolo 21 hod.
Pri 3 - som porodila do 1,5 hodiny
Pri 4 - ma prosili v záchranke aby som ešte vydržala, že už už sme v nemocnici.
Všetko porody prirodzené, pri posl. dvoch som mohla po pôrode rovno vstať a odcupitať domov.....
@martinka117 moj bol o polovicu krasi (4hod/2hod) a lahsi bol hlavne v tom ze clovek vie do coho ide. Po prvom ma od stresu klepalo na stole skoro 1,5hodiny, pri druhom vôbec. akurát zotavovanie bolo horsie kedze som bola uz starsia osoba v porovnani s prvym ( 27/35r)
Oba pôrody boli vyvolané, druhý bol kratší, kontrakcie silnejšie, ale to zavinovanie maternice po bolo strašne. Mala som pocit, že robím 4 dni, no hruza. Noc po pôrode som ani oko nezazmurila, v kuse kontrakcie. Ale potom som uz behala ako srnka, pohodička;)
oba porody takemr navlas rovnake....pro oboch mi odtiekla plod. voda, oboch som porodila 2 tyzdne pred terminom a dokonca aj jeden, aj druhy porod trval od odtecenia plodovej vody presne 15,5 hodiny 😀 ti moji chlapci sa snad dohodli 😀 ..inak 5rocny rozdiel...
prvy porod - do pohody, ani som nevedela ako som odrodila - mozno chyba bola ze som chcela byt gerojka a vypytala som si dost neskoro epiduralku tak to napichovanie bolo trochu o nervy - dr mi hovoril aby som sa uvolnila a ja kazdu chvilu kontrakciu 😅 - ale po napichnuti epi do pohody a dieta na tretie potlacenie vonku.
druhy porod - tiez mi oznamili ze v ten den poobede budem rodit - tak ako pri prvom v podstate, stihla som zajst domov naobedovat sa 😅 , vypravit dceru so svagrovcami, zbalit veci a dojst do pohody na kliniku, epi mi napichli omnoho lepsie lebo mi ju pichli omnoho skorsie, tiez sme kecali a rehotali sa na vzdycharni, a dieta prislo vtedy ked malo prist len tentokrat to nebolo na 3potlacenie ale asi na 5-6 - co som uz videla ja ze sa to komplikuje 😀 😀 😀 😀 - ale v podstate odvtedy ako som zrucala na PA ze sa mi uz tlaci hlavicka von a dieta vyslo nepreslo ani 20min 😀 😀 😀
@anetkaadamko Áno, po druhom pôrode som mala bolestivé kontrakcie aj po pôrode. Po prvom nie. Bolo to fakt veľmi nepríjemné. Ja som vôbec netušila, že je to normálne.
Pomaly idem druhýkrát rodiť, ale co ste tu popísali... 😅 😅
@martinka117 nejako to zvládneme, ze?
@bubula_007 hej hej sak toto :D ale tak snad to bude teda rychlejsie a jednoduchsie ale aspon vieme ze mame ocakavat tie poporodne kontrakcie to by ma nikdy nenapadlo
ja som pri prvom tlacila mozno 7 krat a tak sa narodila mala, no a pri druhom som uz volala na doktora, ze kde je,lebo maly isiel vonku sam. 🙂
Prvý hruza 14 hodín brutal kontry,druhý od začiatku kontrakcii za cca tri hodky mala vonku(z toho hodinu som sa ešte doma balila, potom sme cakali na stráženie pre starsieho,cestou do porodky som uz riadne rozdychavala a kym stihli nahadzat vsetky udaje do PC tak uz som aj isla☺bolestivejsie ale rychlovka.takze pre mňa druhý určite oveľa oveľa lepší 😉
To sťahovanie maternice po druhom brutal teda fakt..ufff
@martinka117 môj prvý pôrod bol rýchly, nebolestivý, čudovala som sa, že prečo tie ženy pri pôrode tak revú? 😎 Veď to nič nie je... a to syn mal 3770 g, takže žiadne mini-bábo. Po dvoch rokoch sa mi druhý pôrod nevedel rozbehnúť, všetky, čo prichádzali po mne, už odrodili, len ja som tam stále ležala a nič... trčala som tam takmer 20 hodín, dali mi vyvolávačku a potom to začalo... nepoznané veľké bolesti dlhý pôrod... takže u mňa bol druhý pôrod horší.. ale také, že popôrodné kontrakcie som tiež nepoznala ani pri jednom...
@martinka117 ja som cítila sťahovanie maternice aj po prvom, ale len pri dojčení. A to mi este aj niečo pichli, aby sa lepsie sťahovala. Bála som sa, aby to nebolelo, ale nebolo to horšie. (Mala som vyvolávaný pôrod, neskutočne hrozne niečo, tak som sa strasne bála bolesti.)
Túto tému som ani nemala čítať 😀
@mija777 a tak ma to zaujima ze co nas caka :D ale tak vidim ze u kazdej je to uplne ine ale tak prevazne sa mi zda ze predsa len ten druhy bol lepsi ;)
Babenky (tie, ktoré mame pred sebou pôrod) aj táto téma potvrdzuje, že každý pôrod je iný, je jedinečný...Či už bude ľahší, ťažší, či bolestivejší je úplne jedno, pretože keď sa pozriete na ten maličký uzlíček, ktorému darujete život na všetko zlé zabudnete a budete úplne na "mäkko" a zamilované až po uši 😀 Želám každej jednej z Vás čo máte pred pôrod, rýchly a bezblestný pôrod
Moj druhy potod bol uplne iny ako prvy (aj koli tomu, ze som akala dcojicky a mala som baplanovanu sekciu z kzorej bola akutna, avsak porovnat viem aj tak). Prvy porod som lezala tyzden pred terminom v nemocnici, vecer ma pozerala dr, ze som otvorena na 1cm, v noci mi tvrdlo brucho s miernymi bolestami, avsak pavidrlne, nad tanom mi zo nedalo tak som o 5 sla za sestrickou a pytala sa na pasy, po pasoch ma hned skontrolovala dr, ktora ma pozerala vecer, tak vravela aby som zbalila veci a sup na porodnicu o poschodie vyssie, som sla cela natesena na oddelenie, absolvovala klystir a dla na porodnicu. Tam ma dali na pasy, za pol hodku ma pozrel dr, pichol vodu a dali ma na porodny box. Ja som vsak nemala takmer ziadne volesti a bola som otvorrna, mala vsak nechcela postupovat dolu, tak mi pomohli oxitocinom. Po podani oxitocinu bola za hodku vonku. Pri dvojkach dom mala sice planovanu sekcii avsak sa zacali pytat skorej, nebudem to rozpisovat vo preco zaco ale vola som 7 hodin v ukrutnych bolestiach, kontrakcie kazde 2 minuty, takze u mna druhy porod katastrofa, etali ma za 5 min 12 to som utekala uz na salu a mala tlaky (nrmohla som och porodit normalne, takze stresy mal cely porodnicky tim), nastastie to dopadlo fajn. Az na to ze pocisarskom to bola katastrofa. Radsej 40x normalne ako raz cisarom.
@martinka117 Ja som sa rozhodla, že bude lepší. A hotovo. 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@martinka117 ja mam za sebou 3 porody...ked ich mam porovnat, tak pri druhom som mala silnejsie kontrakcie, plodova voda mi odtiekla pol hodinu pred samotnym porodom, synceka som porodila na jedno zatlacenie...