Ahojte maminky chcem sa vas opytat za ako dlho ste zacali rodit ked ste mali skrateny krcok na 1.5cm, otvorena na 2cm castych poslickov a dokonca mi odisla uz aj hlienova zatka. Minuly tyzden som mala pravidelne kontrakcie a aj dost silne, uz si mysleli aj sestricky ze budem rodit no prestala som sa otvarat. Doktor mi pichol daku injekciu ze vraj na zmakcenie porodnych ciest no kontrakcie po nej prestali a maly sa na druhy den poriadne ani nepohol. Neviem co to bolo za latku. S manzelom uz skusame vsetko mozne od milovania cez horucu vanu. Uz by som to mala najradsej za sebou lebo ma uz vsetko boli a poriadne uz ani chodit nevladzem. Som sice druhorodicka no pri prvom som ani nevedela ze mam kontrakcie kym som neprisla do nemocnice kvoli opuchnutym noham. Chcem sa spytat ze za ako dlho ste zacali rodit. Viem je to individualne ale aspon daka utecha ze to moze prist kazdu chvilu 🙂
@misinka0611 to si ma moc nepotesila 😕. Ja dufam ze sa to rychlo rozbehne. Aj prvy syncek sa vypytal o 10 dni skor.
@nika898 Aj som si myslela ze ta nepotesim.. 😔 1,5 cm. som bola otvorená v 37tt. cca, posliclov som cítila len jeden večer, robili mi aj Hamiltona ked som prenášala den, odišla este v ten den zátka a nakoniec ze vyvolanie 8 dni po termíne. Prišla som, vyšetrili ma a ze 5-6 cm. tak hneď prasknutie plodovej vody. Malého nakoniec ťahali zvonom, bol zle zrotovany a hrozilo udusenie, na cisársky bolo neskoro. Ja som bola uz na prášky z toho.. 🤦🏻♀️
No neboj, urcite to v tvojom prípade nebude tak neskoro ako v tom mojom, ja stále malému zo srandy vravim ze sa nechcel narodiť 😂
@misinka0611 juj to ma mrzi ze si mala taky tazky porod 😕 no vravi sa ze sa chlapi su lenivy aj sa narodit a ostava im to aj po narodeni 😀. No ja tiez dufam. Uz som aj okna poumyvala, beham po uradoch kedze som im musela odniest ze nastupujem znovu na matersku a este aj po nakupoch beham a stale nic. Krize ma bolia neskutocne a ty poslickovia cim dalej tym castejsi. Len neviem preco sa mi zastavili kontrakcie ked boli tak pekne rozbehnute 😕. Uz neviem co vyskusat 😀😀😀
@misinka0611 a ozaj ty si pri otvarani krvacala? Lebo ja ked som zacala rodit som zacala mierne krvacat a neviem ci je to pri kazdom porode.
@nika898 Ale vynahradilo sa mi to vsetko tym ze je to dobre babatko ktore plače malo a v poslednom čase prespí celu noc , predtým len 3x za noc sa budil 🙂 Ze existuje nejaky nápoj ale neviem ci by som to pila , dost to preženie. Nie vôbec som nekrvacala len som cítila ze tlači na spodok 🙂
@misinka0611 no to citim aj ja. Niekedy mam pocit ze uz vypadne 😀. Tak to som rada ze mas dobre babatko. Aj nas prvy syncek je dobrucky. Prve 4 mesiace boli tazke, mali sme koliky ale potom to bolo uz dobre 🙂
Mne odisla hlienova zatka stvrtok a v sobotu sa synak narodil. Spontanne bez akehokolvek zasahu. Skus take tie ‘zenske’ rady. Prechadzka do kopca, po schodoch. Umyvat okna 😂 ja som nic z toho sice nerobila (maly sa narodil o tyzden skor), ale planovala som 😉
kolegyňa bola v takomto stave ako opisuješ 3 týždne...až potom porodila.
Ahoj, tak ako si sama písala, pri každej je to iné...Ja som mala prvý vyvolavaný, druhý 4 dni po termíne a tretí 12 dní po termíne....Pri prvom poslíčkovia vôbec, pri druhom a treťom asi mesiac pred pôrodom. Ale kým som nezačala rodiť taksom bola "zamknutá" na 100 zámkov a zátka mi odišla vežu pár hodín pred pôrodom.
@deti95060810 no aj mne bolo povedane ze takto mozem byt aj 2 tyzdne 😕
Mne lekar povedal ze u drohorodicky krcok ulohu nezohrava.ze tam moze prist porod aj pri 3cm krcku z hodiny na hodinu. A ja som mala 1,5 cm asi 2 mesiace pred porodom. Aj na poslednej poradni, co bolo cca 5 dni pred tym ako sa mala narodila. O 20 mi cca zacala odtekat voda. Od cca 23 silne bolesti a 00:34 bola mala na svete. Drzim palce.
Od hlienovej zatky co vysla nieco vyse tyzdna prisiel porod.
ja som bola na 4 centimetre takmer 2 týždne, každý deň som myslela, že to už bude. Malá si počkala presne na deň termínu.
@nelinkabublinka tak to si krasne porodila 🙂. Ja tiez cakam a dakujem.
Mne zatka odisla okolo 20h a pred polnocou praskla voda a o 3 uz bolo babo von.. takze to slo riadne rychlo a to skm rodila 1krat 😀
@nika898 ahoj, ja som na poslednej poradni v piatok (cca týždeň pred termínom) bola otvorená na 6, že keď neporodim cez víkend, tak v pondelok rano do pôrodnice. Aj sa stalo. Ráno v pondelok ma kontrolovali - na 8 cm a ja stále v pohode, ani náznak pôrodu, len som už nevládala chodiť a posledné noci som prebdela. Nasledovalo prepichnutie vody, aj tak sa malému nechcelo von. Vyvolavacka a nakoniec uz musel pomoct aj lekár keď pritlačil na brucho...už som nevládala, syn mal 4kg😉
Ahojte zienky. Dakujem za vsetky odpovede 🙂 dnes rano som porodila. Bolo to riadne rychle za 5 hodin od prvej bolesti bol syncek na svete 🙂
@nika898 blahoželám a skore zotavenie☺
@lenulienka1008 dakujem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, no ja som prenášala a išla na vyvolávanie, nakoniec prepichli plodovu vodu a to, som bola otvorená na 5-6 cm. a aj tak sa porod nespustil sám..