Skoršie rozbehnutie pôrodu ako je naplánovaný cisársky

janka5355
9. sep 2021

Ahojte žienky, mám otázočku, mám už naplánovaný termín cisárskeho len čo ak sa mi rozbehne pôrod skôr? Urobia mi cisársky? Alebo budem musieť prirodzene? Za každú odpoveď ďakujem 😊

amelie2017
9. sep 2021

@janka5355 to je otazka na tvojho gynekologa, pripadne porodnika. Zalezi od toho, preco mas ist sekciou. Ak napriklad len kvoli tomu, ze je kp, tak ak uz bude v porodnych cestach, odrodis pravdepodobne prirodzene. Ak budes este len v prvej dobe porodnej, spravia sekciu. Vsetko zavisi od tvojho zdravotneho stavu a aktualneho stavu, v akom prides do porodnice. Niekedy sa napr. aj caka so sekciou, kym sa babatko nevypyta same. To je najlepsie. Takze ak by ta to chytilo skor a spravia cisarsky, lepsie pre babo. Ale ako pisem, vsetko zavisi od situacie.

eikenella
9. sep 2021

ak sa nebude jednat o tzv. prekotny porod (t.j. velmi rychly, ze by si ani nestihla prist do nemocnice poriadne), tak spravia sekciu. aj pri odtoku plodovej vody, pomaly sa rozbiehajucej kontrakcnej cinnosti. podmienkou sekcie je, ze dieta nesmie byt zostupene hlboko v porodnych cestach. takze ak by sa ti nieco nezdalo, tak smer nemocnica a prilis necakat (neviem, co je dovod sekcie)

siska53
9. sep 2021

@janka5355 no..mnej moj porodnik dal na seba kontakt, keby cokolvek, aby som okamzite volala. Nastastir obe deti pekne pockali na sekciu.

zuzuliennka1
9. sep 2021

@eikenella presne to bol moj pripad, ale akutnej sekcie - odtecena voda, klesajuce ozvy syna, ale nebol zostupeny v porod. cestach, cakat by bol risk, takze sekcia

veverickav
9. sep 2021

Ja som tak mala s druhym... naplanovy datum mal na zaciatok jula, narodil s v juni. V noci mi odtiekla voda, tak hybaj ho do nemocnice. Ale predo mnou bolo tolko cisarakov v noci, ze som musela cakat do rana, cca 4 hodky. Akoze vydrzala som, ale uz to bolo LTT. Take fajne kontrakcie uz chodili. Neboj nic, vsetko zvladnu.

janka5355
autor
9. sep 2021

Ďakujem vám krásne, ukludnili ste ma som v 37tt a sem tam mám poslíčkov preto sa pýtam, na CR ma odporučila moja psychiatrička kvôli poporodnej depresii pri prvom synovi ktorého som tiež rodila CR.

11iva11
9. sep 2021

@janka5355 To ma teda zaujalo - akože po cisárskom nebudeš mať popôrodnú depresiu?

janka5355
autor
9. sep 2021

@11iva11 to určite nie kvôli tomu, len jednoducho psychiatrička mi to odporučila, a cisársky som mala aj prvý, a myslím že psychiatrička vie prečo a aké môžu nastať riziká nie po pôrode ale počas neho.

galganka
9. sep 2021

Ja som nestihla ani predoperačné vyšetrenia vybaviť. Som na druhý deň po cisárskom volala doktorom a rušila termíny, že ich už nepotrebujem. 🙈 Bez obáv, keď treba všetko sa dá. Do pol hodiny od príchodu som sedela na sále.

danieli
9. sep 2021

Mne sa takto rozbehol porod 2 tyzdne pred planovanou sekciou, pekne som doletela do nemocnice, ze planovana sekcia a bola, iba skor a naplanovala si ju dcera nie moj lekar

budiakova
18. sep 2021

Ahoj. Ak by sa pôrod začal skôr, len choď v klude do nemocnice a bude sa postupovať ako bolo naplánované, len o pár dní skôr. Neviem kde sa chystáš rodiť ale určite ťa nebudu nútiť do prirodzeného pôrod pokiaľ máš zdravotné problémy ktoré indikujú cisársky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre