Ahojte, máte niektorá skoliozu no i napriek tomu vám anestéziológ pichol spinal pri cisárskom reze?Bolo všetko v poriadku.. Pýtam sa, na koľko viem že pri skolioze sa len veľmi ťažko pichá spinal no i napriek tomu mne ju dvaja lekári odporúčajú, že by to nemal byť problém 🙈🙏. ďakujem za odpoveď 🙏
@lucia0211 skúšali, nepodarilo sa, nakoniec uspali.
Ano, picha sa bezne spinal aj epidural
@lady_hurts a tiež máš skoliozu?
Ja som nemala cisarak ale mam celkom vyraznu skoliozu v krizovej oblasti a pri porode mi pichli epidural bez problemov na prvu.
@tahomi tak áno😔len ja sa bojím že pri mojej 40 stupňovej skolioze a krivej panve by som mohla ochrnuť..predsaj pichnúť spinal do rovného a krivého chrbáta je rozdiel😔mne ortopedička napísala že cisarky v celkovej anestézii,ale tiež sa pravdu povediac toho desim a napádajú ma myšlienky čo keď sa nezobudim alebo nebodaj zadusim, keďže mám astmu a Barethov pažerák... sú aj tieto dve diagnózy kontraindikacia na cisársky v celkovej anestézii??
@tahomi viem ale sú tam tie kanáliky či čo.. a keď čítam ako píšu iné mamičky že anestéziológička im spinal pichla až na 4-5 pokus🙈a ako ich to potom mesiace bolelo v mieste tých nepodarených vpichov🙈tak človek dostane taký strach že až 🙈viem že mám veriť lekárom,no práve tí najviac sklamali 😔
@tahomi čítam, že si anestéziológ. Chcem sa spýtať, máš skúsenosti so spinalom pri sc aj v prípade vysunutej platnicky v bedrovej oblasti?
Ja mám dosť veľkú skoliozu mám aj posunutú panvu napriek tomu ma poslali rodiť prirodzene samozrejme krivá panva zaručila to,že hlavička nepostupovala dole epidural proti bolesti mi odmietli pichnúť veď skolioza a nakoniec pri akútnom cisárskom mi pichli a aj pri druhom pôrode síce nepichli mi to extra super vďaka tomu mám migrény ,ale to môže vyvolať aj epiduralka a vlastne ženy si za to dobrovoľne platia 🙂 a som ok takže nájsť naozaj dobrého lekára a poradiť sa.... Lebo každý si razí svoj názor a čo u niekoho v pohode nerieši a u niekoho veľký problém 😂 u mňa epidural za svet nie a potom spinal mi pichli a neriešili
Ja sice skoliozu nema nejak extra ale nevedeli mi pichnut spinal v predklone , ta co pichala skusala 4x a ze vraj mam tam same zrasty🤷♀️ potom dosla doki a povedala jej nech mi to skusi pichnut v zaklone a islo jej to na prvy sup.
@lucia0211 áno, mám. Mne pichali spinal 8x a nepodarilo sa. Nakoniec ma uspali a všetko bolo ok. Na mieste tých vpichov nič necítim a ani som necítila tesne po sekcii.
@tahomi ahoj. Neviem, ci sem este chodis. Caka ma sekcia. Zvazujem spinal. Pichnu mi ho , ak mam extruziu pkatnicky l5s1 sxutlakom na duralny vak? Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som mala hoci mi ho dr neodprucal, ale bol akutny cisarak a spinal mi nezabral museli ma uspat