Ahojte. Chcem sa opýtať, či ste mala niektorá cisársky kvôli vyšším dioptriám. Viem že choroba oči je dôvodom na cisársky, ale či aj vyššie dioptrie? Prvý pôrod som mala prirodzený a druhý chcem cisársky a bezdovodne mi ho nespravia. Po pôrode sa mi zhoršil zrak, potrebovala som vyššie dioptrie. Dal by mi nejaký oftalmológ odporučenie na cisársky?
A ake mas dioptrie?
@martinkatinka -5,75 a -5,5
@angeli121212 mne sa zhoršili, mesiac po pôrode som musela ísť na očné
@226lenka ved skus, ale myslim, ze toto ti vobec nemusi robit problem.
@226lenka ja som rodila cisárskym s takými dioptriami ako máš aj ty
Ja mam -7,5 a rodila som prirodzene. Nikto to netiesil, len ocna povedala, nech davam pozor.
@adusik0542 a aku si mala indikaciu? Mozno nie iba tie dioptrie
Ja som pred 20timi rokmi rodila kvoli kratkozrakosti cisarskym. Mala som - 9. Mne to sam gynekolog povedal, ze mi to odporuca. Isla som za ocnym, ten sa cudoval ale dal mi papier, ze odporuca cisarsky. A teraz pred 5timi rokmi mi uz automaticky dal gynekolog kvoli ociam odporucanie na cisarsky. V porodnici mi to vsak primar zmietol zo stola, ze kvoli takejto ocnej vade sa moze rodit prirodzene. Ze aj s vyssimi dioptriami rodia prirodzene. Mna to tak soklo lebo nastavena 9 mesiacov na cisarsky, ze sa mi zastavil porod a malemu sa zhorsil stav tak som aj tak skoncila s cisarskym.
Teraz sa mi porodnici zdaju viacej nakloneni k prirodzenym porodom.
nikto sa ma ani nepytal ake mam dioptrie akurat mi odporucili nemat sosovky ale okuliare alebo nic 🙂
@michmich ale inak ja som tiez sla idikaciou na cisarsky, uzka panva a predchadzajuce gynekologicke operacie. A bum, ze ideme prirodzene, dal mi vyvolavacku.... A nakoniec akutny cisarsky
Niektoré nerodili prirodzene ani po korekcii zraku. Ja 2x prirodzene a tiež som po operácii. Takže asi ako kde
Ďakujem, vidím že je to individuálne asi na každej pôrodnici
@martinkatinka operácia očí 3x na strabizmus ale musel byť od oftalmológa papier že odporúča cisársky
@226lenka kazdopadne, nie je to 100 percentna indikacia.
Keď to tak čítam, ide asi skôr o očný tlak, ako o samotné dioptrie. Aj ja nosím okuliare a nikto sa ma ani len neopýtal na 'očné' dg. Rodila som 2x sekciou, ale z iných dôvodov. So mnou na izbe bola slečna, ktorá mala ťažký pôrod, nevládala tlačiť, drobca ťahali kliešťami. Mala okuliare (neviem aké silné) a neskutočne jej praskla cievka, celé oko zaliate 😳
@226lenka To zhorsenie zraku po porode nemusi byt prirodzenym porodom. Ja som rodila cisarskym a tiez kratko po porode zacal ist zrak rychlo dolu vodou. Predtym som nepotrebovala okuliare vobec.
@marianarem ja si myslím, že to súvisí skôr s hormónmi resp. Celkovo tie zmeny v tele a napr. Mne sa zhoršil zrak aj pri strese
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@226lenka ja mám dioptrie 6tky a 7ky a rodila som prirodzene ale mne sa nejak nezhoršili dioptrie