Sekcia a šestonedelie

emakiki
28. feb 2013

Možno sa Vám bude zdať moja otázka hlúpa, ale zvedavosť mi nedá sa neopýtať... Moja svokra mi včera povedala, že po sekcii žena nemá šestonedelie... mne sa to nejako nezdá, veď sa predsa musí maternica a ostatné prečistiť, no nie? Aj manžel sa ma to pýtal a ja som mu hneď jasne povedala, že áno má po sekcii šestomedelie... Tak teraz som zmätená.... mýlim sa ja, alebo svokra?

jakanaka
28. feb 2013

@emakiki Samozrejme, že aj po sekcií je šestonedelie. Neliečia sa síce rany v pôrodných cestách,ale maternica prekonala skoro to isté, ako pri klasickom pôrode. Ja končím 6 týždeň po sekcií budúci týždeň a z vlastnej skusenosti už viem, že treba nechať telo oddychovať po všetkých stránkach...

andreah25
28. feb 2013

@emakiki No Tvoja svokra je asi ako moja, ktorá mi v čase môjho tehotenstva odkázala, že tehotenstvo je stav a nie choroba, tak sa mám podľa toho chovať - bolo to myslené na margo toho, že takmer celé tehotenstvo som si odležala, pretože akékoľvek postavenie sa ma stiahlo k zemi.... a nakoniec som na konci tehotenstva mala aj príkaz lekára ležať a podložiť si nohy vyššie a rodila som cisárskym - kto má ale bezproblémové tehotenstvo, tak tie, čo im je zle, oni nikdy nepochopia.
Tak je to teda aj s Tvojou svokrou, ak nerodila sekciou, tak to nikdy nepochopí a ani sa jej nesnaž jej niečo vysvetľovať - bude to len strata času a Tvojich síl...

marcelatje
28. feb 2013

@emakiki No podľa toho čo si tvoja svokra pod pojmom šestonedelie predstavuje 😕 krvácanie je také isté ako pri prirodzenom pôrode, len rana sa hojí na bruchu nie inde 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Pravdu máš určite ty. Aj po CS žena šestonedelie má..... mňa by ale naozaj zaujímalo ako to tá tvoja svokra myslela 😕

emakiki
autor
28. feb 2013

no super, tak Vám ďakujem, ja už som si myslela, že som debil... 🙂 Ale už som sa toľkokrát poučila, že svokre prepína a nevie čo hovorí, aj tak jej vždy naletím...a to ma manžel pred ňou varoval... že jej **** 😀
@andreah25
To čo si mala ty, mala aj moja sesternica pri troch deťoch musela len ležať, celá naša úchvatná rodinka si myslela, že je to pre to, že je moc chudá a neje... lenže ona ako ležala celé dni, tak jej ani nechutilo a a ni sa nečudujem...veď to jej (aj tebe) aj na psychiku muselo ísť... presne ČO NEZAŽIJEŠ NEPOCHOPÍŠ...

emakiki
autor
28. feb 2013

@marcelatje no ona väčšinou povie všetko naopak a je presvedčená, že má pravdu... 🙂 a nedá si nič vysvetliť, ja ju už budem počúvať jedným uchom dnu a druhým von, lebo by mi asi preplo...ako jej 🙂

moon1979
28. feb 2013

@emakiki
samozrejme, že máš šestonedelie aj po sekcii, akurát možno rekonvalescencia môže trvať dlhšie ako u ženy, čo rodila prirodzene, ale môže to byť aj naopak .... každý pôrod je iný a každá to inak znášame ... krvácanie u mňa nebolo nejaké masívne a netrvalo ani dlho, jazva ma intenzívnejšie bolela 2 týždne, ale trvalo mesiac kým zo mňa vyprchala narkóza ... takže ako som písala, u každej je to iné, ale tých 6 týždňov potrebuje každé telo ženy, aby sa spamätalo po pôrode ...

klincek
28. feb 2013

@emakiki a preco sa ti to snazi nahovorit? mas rodit sekciou a ona chce, aby si jej hned potom isla v ramci jarneho upratovania umyt okna? tak na to nech rychlo zabudne! 😀

suz2
28. feb 2013

jasné, že aj po sekcii je šestonedelie.... prepánajána, veď aj maternica sa potrebuje dať dokopy...

beruha
28. feb 2013

to co je po sekcii by sa skor malo nazyvat osemnedelie. . . 🙂 lebo to je minimalna doba, ktoru zena potrebuje na zotavenie sa po sekcii. takze tak. 🙂

emakiki
autor
28. feb 2013

@klincek to sme sa len tak rozprávali a ona sa strašne robí múdra...hlavne, že jej druhá nevesta je po sekcii, sa jej mohla opýtať a potom tárať bludy... 🙂 to je u nej normálne, by ste sa dobre nasmiali, keby počujete čo všetko jej vyjde z huby 🙂)) zatial nič nenaznačuje, že by som mala ísť rodiť cisárskym a dúfam, že ani nebude... 🙂

kitty88
28. feb 2013

@emakiki ja len potvrdim to, co uz si sa dozvedela - ano, samozrejme, ze aj po sekcii je sestonedelie 😉 u mna sice krvacanie netrvalo dlho ani nebolo velmi silne, rez ma bolel asi tyzden, akurat vstavanie z postele bolo dost tazke prve tyzdne... u kazdeho, ci uz po normalnom porode alebo sekcii je to individualne, ale maternica sa tak ci tak potrebuje ocistit a telo spamatat po tehotenstve a porode. a zo svokry a jej reci si nic nerob, nevies, ze svokry vzdy byvaju najmudrejsie zo vsetkych? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

emakiki
autor
28. feb 2013

@kitty88 😀 ja len dúfam, že raz ja nebudem taká svokra 🙂

kessinka
28. feb 2013

@emakiki Ja môžem tiež potvrdiť že aj po sekcii je šestonedelie, Možno u niekoho kratšie, u niekoho dlhšie, ale vyhnúť sa mu žiadna veru nevyhneme 😉
A držím palce nech môžeš rodiť prirodzene, sekcii je najlepšie sa vyhnúť oblúkom, ak je to možné 🙂

klincek
28. feb 2013

@emakiki niektori ludia fakt nemaju co na praci, ked riesia hovadiny, co sa ich (uz) vobec netykaju.
tak ti zelam pevne nervy a pekny prirodzeny porod🙂

nevestienka
28. feb 2013

@emakiki ahoj, ja tiež potvrdzujem, že po sekcii je šestonedelie. Krvácala som asi 5 týždňov. Sám gynekológ mi povedal, že ide o šestonedelie aj po sekcii. 🙂 prajem pevné nervy so svokrou!!! 🙂

veronika1306
2. mar 2013

@emakiki Ahoj ano aj po sekcii potvrdzujem a pripajam sa ku vacsine ze je sestonedelie ved aj sekcia je vlastne porod akurat dieta nejde cez porodne cesty ale zena sa musi pozbierat so sekcie presne ako aj z normalneho porodu a telo sa musi zotavit a "dat do popvodneho stavu" ci po sekicii alebo po normlanom porode takze po sekcii je sestonedelie

marcelatje
3. mar 2013

@emakiki v časopise Maminka je článok o cisárskom a spomína sa tam aj šestonedelie. Kúp a daj svokre nech číta a vzdeláva sa 😀 😀 😀

11nika11
3. mar 2013

@emakiki ze pozdravujem svokru,ma tusim rovnake nazory ako ta moja 🙂.Ako tu uz baby pisali,samozrejme ze je aj po sekcii sestonedelie.Maternica,rana a cele telo sa potrebuje zotavit.Mna doteraz obcas pobolieva jazva a to mam uz davno po porode 🙂.Svokre to vysvetli,pripadne jej nieco o tom ukaz na nete aby ta zase nezacala bombardovat par dni po porode,ze preco mas bolesti,preco nerobis to a hento rychlejsie a milion dalsich otazok....prajem rychle zotavenie 🙂

emakiki
autor
3. mar 2013

@11nika11 marcelatje ...Ďakujem...dufam, ze nebudem mať cisársky... 🙂 a svokre je zbytočné niečo vysvetlovať...ani nebudem...ona ma svoj rozum a v rodine robi len peklo...ach keby jej nebolo aky by tu bol klud.... predvčerom, som si vypočula, ako ma ohovára pred druhou nevestou, že slopem v tehotenstve...(neviem či sa mám smiať, alebo plakať), že vraj si niekde robí čiarky či čo... 😀 keby chcem slopať, zo svadby nám ostalo tolko chlastu, že to mam na celych 9 mesiacov a ona o tom nemusí ani vedieť... nemám slov, môže sa hanbiť....

nikuska27bb
5. mar 2013

@emakiki Aj ja možem na 100% potvrdit,že po sekcii je šestonedelie,krvácala som skoro 5 týždnou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre