Sekcia a ovisnuté brucho

17. jan 2024

Ahojte mamičky. Mám planovanu sekciu teraz o týždeň. Dosť často sa stretávam s tým , že po sekcii býva ovysnute brucho a žiaľ tak aj ostane a mam isť prirodzene. Ale ja sa bojím íst prirodzene, nakoľko v roku 2021 som podstúpila operaciu driekovej chrbtice. Veľke bruško nemám , myslim si , že je tak akurát. Prosím , je to pravda ? Dá sa tomu nejak predísť?

tehotna40
17. jan 2024

Ja bohužiaľ túto skúsenosť mam, kamarátka, ktorá isla sekciou tak isto. Proste to bruško trochu prevísa cez tu jazvu alebo ako by som to povedala. Tak opadlo. Naučila som sa s tým žiť, mam zdravé dieťa a to je to najdôležitejšie. Teraz ma to v apríli pravdepodobne čaká opäť.

fidea
17. jan 2024

Závisí, ako ti to urobia a zošijú.. Ja nemám pocit, že by mi niečo previsalo.. ale je vidno, že na jednej strane je jazva ploskejsia, skoro uplne zarovno a na druhej strane to robí predel.. o tú jazvu sa ale treba aj starať, uvoľňovať ju, masírovať atď. Aby sa koža aj svaly čo najviac uvoľnili v tom mieste.. Dobré je sa potom informovať u lekára alebo fyzioterapeutky, ako sa o jazvu starať.. keď sa zahojí.. ja mám aj diastazu a herniu, čo môže tiež robit zmeny na brušku, nie iba samotná jazva.. ale to asi veľmi nezávisí od druhu pôrodu..

milanemila
17. jan 2024

Vsetko je individualne, ovisnute brucho mavaju zeny aj uplne bez porodu 🤷🏼‍♀️ co je ale pravda, ze rez zo sekcie ti moze sposobit to, ze nad nim sa ti tak nejak “nazhromazdi” koza/tuk, ale teda ak si normalnej postavy, nie je to nejaka katastrofa.

beata_k
17. jan 2024

Nie je automaticky tak po sekcii. To je hlupost.

simca06022011
17. jan 2024

no ja neviem, myslim, ze ovisnute brucho byva aj po prirodzenom porode. Sestra nema na bruchu nic.. mne ostala p oporode ta natiahnuta koza a z boku ked sa vyzelciem, tak normalne mi to visi.. a to ja som mala prirodzeny porod a uz davno pradavno.

kiki68
17. jan 2024

Zalezi ako to spravia a tiez zalezi ako reaguje telo po operacii ( Toto je rozne a dopredu to nevies ), po porode mozes cvicit od prakticky tych 6-12 tyzdnov ( s fyzioterapeutom aj skor), po cisarskom musis dlhsie cakat. Je to brusna operacia. Co moze vzniknut reakciou tela je, ze ta koza sa zle zrastie a je tam taky skok ( kamoska to zial ma po sekcii), krasne sa dala do formy, ale toto zial aj po 8 rokoch vidiet. Dalsia moznost je plasticka chirurgia a remodelacia toho, co niekde previsa. Cize je aj riesenie. Ja by som nejak dobrovolne do sekcie nesla, vzdy som myslela ake je to cool, ze clovek netrpi. Ale je to odrb.

kristinka92
17. jan 2024

áno je to pravda. ešte po prvej to nebolo take viditeľne, ale po druhej sekcii ta koza previsa nad jazvou

janulienka78
18. jan 2024

mám dve sekcie a vôbec nemám previsnuté brucho

nataliik
18. jan 2024

Po prvej som nemala, ale zase som mala aj menej kg. Po druhej mam trochu, ale zas vážim viac ako pri prvom dieťati.

cali2016
18. jan 2024

Máš na mysli asi previsnuté brucho (nie ovisnuté) Áno, je to žiaľ tak po sekcii. Som štíhlej postavy, ale taký malý previs mi zatiaľ ostal (dcérka má skoro 2 roky). A to som vždy cvičila a aj cvičím skoro každý deň. Jazva skoro úplne vybledla, už je ju vidieť veľmi slabo. Ale veď aj po prirodzenom pôrode trvá tomu bruchu sa dostať späť tam kde bolo pred pôrodom 😀

jarnajar
18. jan 2024

Podla mňa je to genetika. Po dvoch sekciách nemám vôbec previs a to som rodila 32 a 35, vek je vraj tiež rizikový faktor. Ale ja som ten typ, že vždy som bola viac menej pri sebe, ale išlo to do bokov, stehien, pŕs. Nemám ani sklony k striám, čiže asi pružná koža. Moja mama je typ, že priberá do brucha a po sekcii jej zostal veľký previs.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre