Rosalgin po pôrode - skúsenosti

lanah
29. máj 2013

Zdravím,

dostala som od svojej gynekologičky prenatal box s rôznymi reklamnými vzorkami a letákmi a jeden ma zaujal.
Ide o konkrétne o leták Rosalgin.
V letáku píšu, že sa má užívať hneď po pôrode - ale ja mám heslo, že papier znesie všetko, preto sa vás milé žienky chcem spýtať:

1. Používali ste Rosalgin hneď po pôrode?
2. Aké máte s Rosalginom skúsenosti?
3. Používali ste iný prípravok, ktorý vám pomohol dať sa "do kopy" po pôrode?

Budem vďačná za akékoľvek rady a informácie.

(Našla som tu jednu diskusiu, kde o tom boli dva príspevky, preto si myslím, že by bolo fajn rozviesť túto tému. )

graceful9
29. máj 2013

@lanah hneď nie.nemala som ho v porodnici.ale tam mi ho odporučili a tak som ho doma používala.myslím že mi pomohol ;) ak ta niečo zaujíma napíš mi 🙂

linda20111
29. máj 2013

@lanah pouzivala som ho este v porodnici asi na treti den a potom aj doma.. co ja viem ci pomohol.. sa mi to nezda velmi.. ja som mala hrozne vela sitia a zahojilo sa mi to dost neskoro.. takze podla mna asi nie.

katkas1
29. máj 2013

nepouzivala a ani nebolo treba

heni79
29. máj 2013

Používala som ho, účinok bol úplne nulový.
Ono je podstatné i to, ako šitie vyzerá, či nenastali komplikácie.. V ľahších prípadoch snáď pomôže, presnejšie povedané, neublíži. Pri komplikáciách sú potrebné úplne iné prípravky.

evening_star
29. máj 2013

A Rosalgin má niečo spoločné so šitím? Ja som si myslela, že to slúži na vnútornú očistu. Ja som ho mala. Používala som ho už v pôrodnici a potom doma. Ak poviem úprimne, určite sa dá prežiť aj bez toho, je to pekná pálka. Ale bolo to príjemné - celkom som sa po tom dobre cítila tam odspodu. Ale nabudúce už asi do toho neinvestujem, bude musieť stačiť sprcha a čistá voda 🙂 Keby to nebolo také drahé, tak nedbám.

sandy84
29. máj 2013

ja som ho pouzivala a oplachovala som si ranu zvonku s nim. Mne pomahal.

linda20111
29. máj 2013

@evening_star da sa pouzivat aj zvnutra, ktomu je aplikator, alebo aj zvonku na oplachovanie rany. ale podla mna nema ziadny ucinok.. druhy krat by som ho uz nekupovala

evening_star
29. máj 2013

@linda20111 Aha, to som ani nevedela, ja som mala len ten s aplikátorom v takých ružových fľaštičkách.

lesana88
30. máj 2013

@lanah ak mas na mysli ako sa dat rychlo dokopy po nastrihu a siti, tak mne najviac pomohli studene repikove obklady. prikladala som si v repiku namocene vatove odlicovacie tampony, a na to normalne nohavicky s vlozkou. bolo to prijemne osviezujuce a urychlovalo to hojenie

obcansr
30. máj 2013

@lanah ahoj ja som si rosalgin kupila až po 2 týždnoch čo som stále nemohla sadnút nakolko ma ten nástrih bolel (ešte dodnes mam s tým problémy:( a mne to pomohlo, ja som si len oplachovala ranu skusit možeš

cetera
30. máj 2013

Ja som ho mala aj v porodnici, nakolko som musela mi ho odporucili pocas pobytu a moj muz mi to siel kupit a oni mu hned to najvacsie balenie, on nevedel tak kupil v baleni 5 kusov, jeden mam doteraz. 🙂 sestricka vravela postriekat si to po sprchovani, ale je to chladne tak som to trosku pod teplou vodou kym bolo zatvorene ohriala a potom ostriekala, jedno balenie som pouzila na dvakrat. Neskor som to podla navodu aplikovala doma tak ako sa ma, nie povonku. Zatial som nepocula zle ohlasy na to.

marian86
30. máj 2013

ja som tiež použivala po porode, radil mi to lekar, ono to zabranuje aby ste nedostali nejake infekcie, a netrapila som dlho s bolestami po siti....určite mi to pomohlo, ja mam tiež 1 kus ešte 🙂

enisska
25. jún 2013

ahojte,ja som ho zacala brat po porode ako som prisla domov.v porodnici som ho nemala,ale som zan vdacna svojmi gynekologovi.malu som mala v lete a hojenie bolo obtiazne trochu.zacala som ho pouzivat a pomohlo.neviem di to vynachvalit.rychlo sa vsetko zahojilo.urcite si to zaobstaram aj teraz pri druhom porode.teda ak to nebude sekcia.

magali
25. jún 2013

nemala som.. prezila som aj bez toho, stacila mi obycajna sprcha a mozno by ti stacil aj ten repik ako tu pisala jedna mamina..
jednu negativnu skusenost mam s tym, ze som bola na nadstandarde, boli to dve izby a spolocna kupelna a na zachode bolo vzdy kopec vody, lebo maminy z izby oproti pouzivali obidve tento rosalgin, cely cas v porodnici som mala z toho nervy 😀 nechapem preco si to nedavali v sprche

marianapistova
11. jan 2024

@linda20111 môžem sa spýtať cca koľko týždňov vás to bolelo ..tiež mám veľa šitia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre