Rodili ste prirodzene po prvom cisárskom v Žiline?

verronnika
25. jan 2012

Ahojte.
kočky máte niekto skúsenosť s prirodzeným pôrodom po predchádzajúcej sekcii v Žilinskej pôrodnici? mali ste niektorá aj menší časový odstup medzi pôrodmi ako tie 2 roky? aký postoj majú lekári k prirodzenému pôrodu po sekci, sú prístupní tejto alternatíve alebo automaticky režú? neskúšali ste sa s nejakým doktorom z pôrodnice dohodnúť, že sa pokúsite o prirodzený? ...mňa to čaká za pár, rodiť budem po 21 mesiacoch od sekcie a môj lekár zatiaľ tvrdí, že by to pokojne mohlo ísť prirodzene, len mi radí ísť do Trenčína, ja by som radšej v ZA... poradíte? vďaka.

jespera
26. jan 2012

- no to by aj mna zaujimalo, akurat som chcela dat otazku do plena, ja som mala sekciu v r. 2009, dalsi porod ma caka teraz v juli - bude automaticky sekcia,,ci?

minuska8882
27. jan 2012

ja som mala sekciu r. 2009 a teraz v decembri som rodila prirodzene, bolo to v Čadci, lekári boli super, dalo sa s nimi dohodnuť, že pokial nebudú komplikacie tak to bude prirodzene,... o 12stej na obed mi prepichli plodovú vodu a o 15,49 bol malí na svete, bez komplikácii, zdraví ja iba 2 vonkajšie stehy, 2 vnútorné a teraz ani neviem že som rodila... 😀

majca424
8. jún 2012

@verronnika @jespera ja som mala sekciu v r. 2010 a v januári 2012 som porodila prirodzene... 🙂 rozdiel som mala 1 a 9 mesiacov 😉 vyzeralo to síce všeliako, ale chvalabohu, všetko dobre dopadlo 🙂

majca424
8. jún 2012

No, ale nie v žiline, tam fakt neviem ako to je 🙂

verronnika
autor
9. jún 2012

@majca424 ahoj, tak toto ma zaujalo 🙂 ... pozerám, že si z okresu Čadca, aj si rodila v Čadci? ...mne jedna kočka radila Čadcu, vraj pán primár je naklonený prirodzeným pôrodom, takže aj ostatní lekári sa toho neboja...
ak môžem otázočku mala si vybaveného konkrétneho lekára? ja už som z toho dopletená, lebo na stránke nemocnica píše, že je možné si lekára zazmluvniť, ale ešte som nenašla nikoho, kto by mal praktickú skúsenosť 🙂 vôbec neviem, ako postupovať, či osloviť niekoho konkrétneho a ak áno ani neviem koho...
veľmi vážne nad tou Čadcou uvažujem, od Žiliny to nie je tak ďaleko, to y sa dalo zvládnuť...

majca424
9. jún 2012

@verronnika Ahoj 🙂
Ja som rodila prvého syna v Čadci, ale to bolo o mesiac skôr, lebo sme mali problémy ako som už písala tak musela byť akútna sekcia... Ale druhé som žiaľ v Čadci nerodila, a to práve pre istých doktorov - nejdem menovať, ktorí mi najskôr hovorili že budem mať cisársky, ved som mala malý odstup, všetky predoperačné som mala urobené a týžden pred pôrodom mi povedali, že nie je dôvod na sekciu a že predchádzajúca sekcia nie je dôvod na druhú sekciu... Ale ja som sa rozhodla pre inú pôrodnicu - Trstená. A porodila som tam prirodzene 😉

kacenika
11. jún 2012

@verronnika viem urcite ze v Cadci sa Ta opytaju, ci sa citis na klasicky porod a ak mas zaujem, tak Ti urcite vyhoveju. Ale viem, ze ani opacne Ta nenutia ak sa necitis po prvej sekcii rodit spontanne 😉 .. A nemusis si zazmluvnovat doktora, lebo na to sa Ta pytaju hned na prijme..

verronnika
autor
11. jún 2012

@kacenika ahoj, vďaka za odpoveď... to ma celkom teší, že sa pýtajú, na to zazmluvnenie som sa pýtala preto, že by som sa asi cítila istejšie, keby viem, že sme sa s pôrodníkom dopredu zhodli na tom, že ideme skúsiť prirodzene a nenarazím na lekára v službe, ktorý ma nakoniec bude presviedčať, že sekcia je istejšia ☹ ... ale ani náznakom netuším za kým ísť, koho osloviť a hlavne ako na to 🙂

kacenika
12. jún 2012

@verronnika na zazmluvnenie su rozne nazory - mne napr. aj v Cadci aj v Martine sestricky povedali, ze zazmluvnit doktora je dvojsecna zbran. Niekedy sa to podari a mamicky maju nadstandardny pristup od lekara. Ale niekedy nieco nevyjde a pride sklamanie a skoda penazi. Napr. ked prides na prijem, tak sa Ta nikto nechyti, kym nepride tvoj doktor (samozrejme len v akutnom ohrozeni 😒)
Ja som nezazmluvnovala ani raz a bola som velmi spokojna 🙂... Ak si chces ale dohodnut doktora. tak treba pozistovat ktoreho doktora chces a potom ist normalne za nim a on Ti povie aj sumu. Ale da sa to aj riesit na prijme (v Ziline je taky zvyk, ze ked si mala prvu sekciu, tak kvoli kontrole stavu jazvy Ta poslu na prijem do nemocky uz tyzden pred terminom)..
Takze drzim palce aby Ti vsetko vyslo podla predstav 😵.. Ak mas nejake konkretne otazky, mozes aj cez IP 😉

sasena033
12. jún 2012

@verronnika ahoj ja som prve rodila MT akutna SC a teraz pred 4 mes.v Cadci 🙂 bola som dohodnuta s primarom ten ma rodil ze ak to pojde normalne mala nebola velka kedze syn mal cez 4 kila tak skusime no 19 dni pred TP i zacali bolesti cakali sme no nic sa nedialo to iste ako pri prom nepostupujui porod hlavku necitil nesla dole ☹ takze zhodnotil ze bude lepsie zase SC tak som suhlasila a prisiel na jisku za mnou ze bolo dobre ist lebo jazva bola velmi tenka a dalsie kontrakcie by nemusela vydrzat 🙂 ja som bola maxx.spokojna aj na novorodeneckom ohladom kojenia super sestriky mi chodili pomahat kazde kojenie nakolko syna som nekojila MT sa nik o mna nezaujmal 😒 takze ja urcite CAdcu velmi rada odporucam 😉

carodejnica
12. jún 2012

@kacenika Takže v Žiline berú na príjem týždeň pred termínom, ak bola prvá sekcia? Tiež som mala prvý pôrod akútnu sekciu (nepostupujúci pôrod) a teraz neviem, ako to dopadne. Sama mám rozporuplné pocity, radšej by som pravdaže prirodzene, na druhej strane sa na to necítim, bojím sa komplikácií ... 😕

kacenika
12. jún 2012

@carodejnica presne take iste pocity som mala aj ja.. bala som sa a aj som chcela rodit prirodzene (tiez som mala nepostupujuci prvy porod a nasledne sekciu). Pri druhom som chcela spontanny, ale nie za kazdu cenu. Tak sme sa s lekarom dohodli, ze uvidime pocas porodu. Lenze porod opat nepostupoval a odhad vahy mojej dcery bol 4600 gramov, takze ked sa jazva nespravala podla predstav, urobili mi opat sekciu (podotykm po spolocnom dohovore a odporucaniach. a ano v žiline maju gynekologovia taky zvyk, ze tyzden pred terminom (niekedy aj skor) posielaju na prijem a tam pacientku az do porodu sleduju... Primar v Cadci mal so mnou hned na prijme rozhovor a pytal sa ma ci sa citim na normalny porod. Ked som suhlasila, tka povedal, ze vyskusame, ale druhy porod uz necakaju tak dlho ako pri prvom 😵 .. Ale ja som bola s Cadcou tak ako
@sasena033 velmi spokojna 😉

verronnika
autor
12. jún 2012

@kacenika ďakujem za odpoveď, rada využijem Tvoju ponuku a ak mi ešte napadnú konkrétnejšie otázky, tak sa ozvem 😀 musím si ich trošku premyslieť 😉 ... určite si ani ja nemienim nasilu presadzovať prirodzený, ak to nepôjde tak nepôjde - zdravie je predsa na prvom mieste... prvý som mala akútnu SC, dostala som vyvolávačku, za 45 minút otvorená na 2 cm, všetko vyzeralo o.k., ale potom zistili, že malý stráca ozvy pre omotanú pupočnú šnúru, takže pod nôž... kedže ten prvý postupoval vcelku v pohode, tak mám nádej, že by to šlo 😉
@sasena033 vďaka aj za Tvoju reakciu, potešila si ma, že čo sa hovorí o Čadci je pravda a ak chceš skúsiť tak sa tomu nebránia a teda aj primár vyzerá byť v pohode (niekto tu spomínal, že je to trochu taký protivný typ 🙂 )

... KOČKY, mám určite aj ja rešpekt pred prirodzeným, ale mám segru pôrodnú asistentku a z toho čo mi povedala ona o rodení po sekcii a aj podľa názoru môjho gynekológa je lepšie aspoň sa pokúsiť o prirodzený (vzhľadom na možné komplikácie práve po druhej sekcii), tak som rozhodnutá, ak budú na to podmienky (zdravotné) skúsiť - len ide o to nájsť aj lekára, ktorý je za to (v Žiline mám pocit sa viac pozerajú na to, či ubehli aspoň dva roky od SC a či sa im vôbec chce sa nejakej rodičke venovať viac ako pri samotnom tlačení a prípadnom šití, lebo monitorovať jazvu je už úplný nadštandard ☹ )...
... a do určitej miery ma k tomu ženie aj akési "sklamanie" z toho, že to pri synovi dopadlo tak ako to dopadlo, že sa to dobre rozbehlo a potom sa to tak "pokazilo" a ani moja rekonvalescencia po SC nebola ľahká, tak si neviem predstaviť, že po druhej SC budem schopná plne sa postarať o dve deti...

majca424
27. jún 2012

@kacenika v Čadci sa ta pýtajú, či sa cítiš na prirodzený pôrod? a kto sa ta to pýtal? lebo mne sám pán primár povedal, že idem rodiť prirodzene a nič sa ma nikto nepýtal.... hovoril síce, že ked nastanú komplikácie, nebudeme čakať a bude SC, ale to je myslím si uplne samozrejmé...

gazujda
27. jún 2012

Takže babky, keby ste si mali vybrať medzi rodením v Žiline a Čadci? rozhodne si vyberete čadcu? Mne tiež doktor povedal, že idem do nemocnice o týždeň skôr ležať, ale nechápem prečo však ja sa tam zbláznim. Idem na druhú sekciu, tak dúfam, že to dopadne dobre. Totiž ja som sa bála rodiť normálne po prvej sekcii

kacenika
28. jún 2012

@majca424 pozri IP..
@gazujda Ja by som si rozhodne vybrala Cadcu!! A isla som tam lezat tyzden pred terminom a porodila som hned v den nastupu. Myslim si ze Ta nenechaju do terminu a uz vobec nie, ked nechces rodit prirodzene...

majca424
28. jún 2012

@kacenika už som odpísala 🙂

@gazujda a prečo ideš na druhú sekciu? tiež sa ta pýtali?? ja som sa tiež strašne bála rodiť po SC prirodzene, kedže jazvu som citila asi od cca 3-4 mesiaca.... no nikto ani nemukol že si môžem vybrať...

gazujda
28. jún 2012

Ahojte, no vážne rozmýšlam nad tou Čadcou a to z dôvodu, že je to tam asi na oveľa lepšej úrovni ako tu v Žiline, keď si spomeniem na tie záchody a kúpelňu, tak je mi zle. No prečo idem na druhú sekciu, som po dvoch operáciach chrbtice a mala som prvý plod dosť veľký/malý mal 4 360g/ a doktor mi hovoril, že zrejme podľa všetkého bude aj tento druhý veľký. Doktor mi tu druhú sekciu hneď navrhol, teda poslal ma na ortopedické vyšetrenie a tam doktor rozhodol. Síce váhal, kedže nemám už žiadne problémy, ale nakoniec asi mi to videl na očiach, že chcem radšej pod nôž. Teda ja nemám ani v tehotenstve žiadne problémy a ani jazva ma nebolí, ale radšej som sa takto rozhodla. Dik baby, že ste sa ozvali Zuzana

martinkatinka
28. jún 2012

@majca424
@gazujda
primár v CA posiela každú na prirodzený alebo jej šupne vyvolávačku.... ja som tam šla po termíne, s indikáciou na CR a tým to teda aj skončilo, ale nemusela som sa vobec trápiť, keď bolo jasné, že prirodzene neporodím... lenže primár nekukol do papierov! Bola som svedkom viacerých prípadov, keď primár proste len posielal na sály a dával vyvolávačky....

majca424
28. jún 2012

@gazujda ano, krásne prostredie, to máš pravdu, super vymakaná izba, telka, WC, sprcha,,, čo viac si žena môže priať... žiaľ, mna tam nedotiahlo porodiť ani toto krááásne prostredie 😝
držím palce, nech dopadne všetko ako si praješ a určite sa rozhodneš správne 😉

to je sranda, koľko nás tu je a každá iná skusenosť.... ja som od začiatku tehu mala problémy... krvácanie, následne hematom, placenta praevia, a opäť krvácanie, bolesť jazvy, predch. SC pred 1 a pol rokom, v nemocnici dosť často a nikto o SC ani slovo 😝
Možno preto že som/sme z Čadce??!! 😝

gazujda
3. júl 2012

Babky hojte, prosím Vás viete kto je primárom tu v Žiline a koľko berie za to že Vám urobí zákrok? Môj doktor a veľa názorov som počula, že Čadca je síce dobrá a pekná, ale iba vybavenosťou, ale doktory so že je lepšie v ZA. neviem čo je na tom pravdy, ja to nemôžem posudiť, ale môj doktor sa tiež k tomu priklonil. čauko

amanda123456
6. mar 2013

@gazujda uplne ale uplne suhlasim.. .. bola som aj cadci aj v ziline ..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre