Rodili ste po IVF normálne alebo cisárskym rezom?

jenny
25. okt 2010

Zaujimalo by ma ci ste po IVF rodili sponntane alebo Vam navrhli cisarsky rez. Este by ma zaujimalo ci ste porodili v termine alebo skor, prip. neskor.

zuzanka.h
25. okt 2010

rodila som presne na termín a sponntáne 🙂

mircalla
25. okt 2010

Mala som cisarsky, avsak ani nie kvoli iVF, skor, ze som mala vacsie babo a aj kvoli veku a myomu. Nuz napokon som bola rada, lebo som mala maternicu prirastenu k crevu a maly mal pupocnu snuru okolo krku. Nemozem tvrdit, ze tie dni potom bola pohodicka, dost to bolelo.
Mala som naplanovany cisarsky tyzden pred terminom, ale napokon to na mna doslo este o 3 dni skor, takze celkovo 10 dni pred terminom. Maly mal aj tak 3,75kg.
Su aj lekari, ktori beru IVF ako dovod pre cisarsky, ale skor nie, viaceri mi povedali, ze nie je dovod.

andika10
25. okt 2010

v 37t spontánne dvojíčky 🙂

babulka123
26. okt 2010

ja som tiez po IVF... rodila som Cisarskym ale nie kvoli tomu ale kvoli tomu ze sa mi roztahovala panva - mala som 7 cm dieru ked som isla rodit.. a rodila som o 10 dni skor { odtiekla mi voda} . bolbelo to ale nic hrozne , kedby som mala ist rodit znova tak bez najmensicho obav znova takto..
a bola som aj rada lebo Ninka bola na 2x obmotana ...

barchee
26. okt 2010

IVF nie je indikácia na sekciu 😉 ja som po IVF a vôbec to neriešim, veď uchytí sa embryjko tak isto ako za prirodzena 😀 ja ešte neviem ako budem rodiť - ale kvôli tehotenstkej cukrovke, nie kvôli IVF 😉

dahra
1. nov 2010

Ja som po IVF, rodila som spontanne 4 dni pred terminom. Maly mal 3.75kg, par dni pred porodom som bola v nemocke, bo moja gynoska zacala plasit, ze este nerodim a poslala ma na cisarsky (este 2t pred tym vravela, ze na cisarak nie je dovod), vraj som mala a dieta bude velke - mala som obrovske brucho. Aj pri sone sa dieta zakazdym javilo cca o 1-2 tyzdne stasrie. Nastastie som rodila vcelku vpoho a dost rychlo, ocakavala som vacsi "masaker".

ripmajka
2. nov 2010

som po IVF a rodila som cisárskym rezom, lebo pôrod sa rozbehol spontánne ,ale mne sa po čase zastavili kontrakcie.
Ale presne ako píše barchee IVF nie je indikácia na cisársky. A určite je pre teba a aj pre dieťatko lepšie ak porodíš prirodzene. Ako mi povedal gyndoš: cisársky rez je len život zachraňujúca operácia . A ako taká operácia je tiež dosť rizikový pre oboch!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre