Rodili ste niekto KP??aku mate skusenost?
mala som KP chlapca, ale nad inym ako sekciou nikto neuvazoval, a som rada, lebo je to riskantne
Ja som narodena KP,mama bola prvorodicka a to som nebola az taky drobec/3400+50 a bez nastrihu 🙂 asi dnes je malo dr,kt.si trufnu a vedia KP odrodit
ja som rodila KP a to 2-krát , aj prvú dcéru pred 16 rokmi a aj druhú dcéru pred 6 rokmi. Oba pôrody v poriadku a obe baby neboli žiadny drobci, jedna 3610 a 56 a druhá 3690 a 59.
Tiez som tak rodila dceru, bez nastrihu, vsetko v poriadku 3550 a 51cm
Moja druhá dcéra sa narodila KP, mala 3780g a bez nástrihu. Bolo to tento rok v Hainburgu, mám len pekné spomienky na to. Rodila som v polohe na štyroch.
Ja som sa tak narodila a skoro som zomrela.. a nehovoriac o nadledkoch do konca zivota.. mama sa strasne dlho zotavovala a povedala ze to bol najhorsi porod.. cize nikdy v zivote by som kp prirodzene nerodila
moja svokra rodila syna KP v 88 a teda neviem či to bolo tým pôrodom, ale nedopadlo to dobre... švagor keď mal asi dva mesiace ochorel na detskú mozgovú obrnu.... Ale nikto presne nevie či je to pôrodom, alebo čo sa stalo...
Ja osobne by som tak nerodila...
Ahoj pridam svoju skusenost. Prvy porod bol tazky. Kp isiel syn tazko nakolko voda odiekla a museli mi pomoc otvarat sa ale vycerlana a spomocou som porodila zazivana aj za usami ale prebolelo. 2 porod po 20mes ina nemocnica aj dr. A mozem povedat ze 45min a mala na svete. Velmi zalezi aj na spychyke a dr.A to syn nebol velky 50cm a 3060g ale stacilo na 1krat a mala 50cm a 3260g hoci som mala pri malej tehu dost problemi ale bez epi a islo to po masle. Inak fajn je fajn niekoho mat orvy krat pri sebe
aj ja som rodila KP chlapceka porod bol tazsi ale zvaldli sme to bez komplikacii
maly mal 3790 a 51cm
Moja starsia dcera bola KP - rodila som v BB, prirodzene, 37tt +2, mala len 2.760g a porod pre mna ako prvorodicku bol bez komplikacii a v pohode.
Az pri druhom porode som zistila, ze ten prvy porod bol vacsia makacka 😉
Mne sa narodila v augusta dcéra, ako druhé bábo po 13tich rokoch. Rodila som v Martine,bol to záber, bolesti nepopisatelne, ale ja som sa bála sekcie, tak som bola pripravená do toho ísť. Malá mala 2900g, 50 cm,až na modrinu na prdelke bolo vsetko ok. Nastrih bol nutný, ale malý, bola som skoro fit. Neľutujem, držím palce.
moja teta mala dcerku KP, rodila prirodzene a dodnes ma problem s nohami, neviem podrobnosti...ja som mala dcerku KP a dali mi na vyber. Samozrejme, ze som si vybrala sc
Mam troch synov. Prvy a posledny kp prirodzene. Pri prvom trvali na epiduralke-uz nikdy viac. Mal 3,4 kg po narodeni. V decembri som porodila 3,8kg syna. Otocil sa pocas porodu,porod ukazkovy,bez komplikacii. Vlastne oba takto. Obaja pohlavne organy ok,klby tiez. Ale tie stresy hlavne naposledy,to bolo ine rosambo. Nastastie je vsetko ok a ja kazdy den dakujem mojej uzasnej porodnicke,ze priviedla na svet mojich troch uzasnych zdravych synov...
Mám 5,5 mesačnú dcérku narodenú KP, 2850g, 48 cm. Veľmi som nechcela rodiť sekciou, preto sme po odtečení plodovej vody cestovali až 75 km do Trenčína (MUDr.Wallenfels zo Žiliny mi odporúčal Trenčín, že to tam vedia odrodiť prirodzene). Dokonca vraj ani neriešia, či ide o chlapčeka, alebo dievčatko. Je to naše štvrté bábätko, predpokladala som, že bude tiež menšia, takže najväščiu obavu som mala z toho, či dorazíme včas a neporodím niekde po ceste🙂 A naozaj, v Trenčíne úplny pokoj, všetko prebiehalo ako pri normálnom pôrode, žiadne stresy, pôrod bol raz-dva a všetko dopadlo ok. Maličká mala tiež len modrinu na zadočku, ale tá sa rýchlo vstrebala. Do 4,5 mesiaca sme balili na široko, kľbiky boli trochu naplocho, ale to je vraj dané polohou v brušku, keď dieťatko "sedí", nie pôrodom samotným. Trenčín veľmi odporúčam, v Žiline sa dve známe pokúšali rodiť KP prirodzene, ale hneď ako sa lekárom čosi nepozdávalo, už ich pratali na sekciu, bez šance. Naozaj už si to málokde trúfajú odrodiť a je to škoda. Viem, že napríklad v Česku sa vracajú k prirodzeným pôrodom KP, dokonca aj u prvorodičiek. U nás sa vždy dočítaš samé horory. Zájdi radšej na české fóra, aj ja som tak nabrala odvahu a skutočne, u mňa to bol najrýchlejší pôrod. Nastrihli ma dosť, ale keďže už štvrté bábätko, tak ma to potom bolelo najmenej. Malú som si vypýtala už po dvoch hodinách na izbe ke sebe a starala som sa o ňu úplne bez problémov, žiadne preberanie na jiske a podobne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Poznam osobne, co rodili KP. Jedna chlapca, druha dievca. Oba porody v poriadku. Ale na Slovensku to asi velmi lekari nebudu chciet robit.