Ahojte,som skoro 2roky po porode a pravdu povediac,po tom zazitku som si povedala,ze uz nikdy viac.Nejdem to cele rozpisovat bolo by to na dlho,ale k veci:moj porod bol strasny,zly,komplikovany,rodila som 12/2016 vaginalna vyvolavacka,oxytocin,problem bol v tom,ze moje kontrakcie boli neskutocne silne,ale iba do oblasti chrbta a krizov,samizrejme tieto kontrakcie monitor nezachytil,takze som bola ako ta co si vymysla,porod ttrval skoro 3dni v ukrutnych bolestiach,nemala som xiadbe stahy maternice,rodila som prirodzene,pocas porodu mi dueta vytlacali neuspesne,neskor bol pouxity VEX neuspesne,nasledovalo par sekundove odpadnutie a na chvilu zastaveny porod a az potom po chvili som porodila,teraz som sa odhodlala ist na druhe dieta,ale desi ma pocit,ze druhy porod bude rovnaky bez stahov maternice a komplikovany,zazil to niekto?ma niekto skusenost,ze prvy bol takyto tazky s kontrakciami do chrbta a ten druhy bol uplne iny?dakujem za odpovede som to dost natiahla a temozno smaternice?ci uz sa s tym neda ani ratat a bude to to iste?dakujem za ra
@deginko ahoj. Opisuješ presne moje pôrody, žiaľ obidva boli rovnaké, všetko v krížoch, sestrička do mňa stále rypala že kontrakcie nemám, neotvárala som sa, skončila som sekciou pre nepostupujuci pôrod. Druhý pôrod som mala dva roky na to, chcela som prirodzený, ale dopadlo to tak isto,.len to trvalo tri dni namiesto dvoch, a nakoniec sekcia, deti obidve nedostatok kyslíka, samozrejme že to neznamená že to bude aj u teba tak. Držím palec, ja som tretíkrát tehotná, ale teda už jediné sekcia☹️
@deginko každe tehotenstvo aj porod je iny. Ja som mala prvy, trval dlho hroza katastrofa len chrbat ma bolel nič ine.Ukrutne 10hodinove bolesti chrbta čo som ani chodiť pomaly nemohla. Druhy trval 24hodin. Pristroj nezaznamenal nič hadam ani hodinu pred porodom. Lebo ma boleli len križe. Pri druhom však mi pomahal manžel a dala som si epidural. Tak to bolo znešitelnešie. Ale prvy aj druhy som mala len bolesti ukrutne v križoch. Uvidiš ako ti to dopadne ale držim palce.
ja som mala kontrakcie iba do chrbta ale porod vcelku vpohode ziadne komplikacie mimo toho ze pasy nic neukazovali az tesne pred porodom aj to skreslene takze som si odpocitavala sama ako casto kontrakcie mam a lekar sa prisposobil podla toho ako som otvorena...vodu mi prepichol on a hned ma poslal na salu stym ze do 15 minut samotny porod na 3 zatlacenia ...
@cailana presne toto som zazila od zaciatku ukrutne bolesti,ale ved ja sim si vymyslala lebo monitor nic neukazoval,vraj mam take kontrakcie ako slabe kramy,ze mam pockat,jed pridu tie ozajstne..pi vyvolavacke prvej,ziadne otvaranie iba kazdych 5minut kontrajcie az kym som sa nevyprosila nech ma uz daju rodit,ze to nevydrzim a stale ziadne otvaranie,ked ma napichli na oxytocin tak to uz boli kobtrakcie nonstop,aj itvorena som bola,ale proste dieta neslo von ani po vytlacani dvomi doktormi,ani vakuuom ju nevytiahli,do toho chvilka bezvedomia a zastaveny porod,po prebrati,som uz ani ne edela,jdr som co som no aj tak mi Cisarsky neurobila a po par minutach uz som to dako vytlacila,cele to trvali necele 3dni,prvy rok som o druhom necgcela ani pocut,no teraz chce m,ale taky strach mam,stale som dufala,ze ten druhy hadam bude iny,ale myslim si,ze to bude tiez to iste,len som dufala,ze sa najde niekto kto mi povie,ze to bude ine,aj ked v kutiku duse viem,ze to bude horor zasa
@deginko ja som mala šťastie že pri prvom som mala svojho gynekológa, prišiel po 4 hodinách od odtecenia vody, zdrbal sestričky že ho mali zavolať že to nepostupuje a okamžite nariadil sekciu, pri druhom mal môj doktor dovolenku tak som takto bola tri dni až som im sama povedala nech mi urobia sekciu, keby som ťa tak vedela nejako povzbudiť ☹️ asi jediné dúfať že to bude jednoduchšie
@luciola takze,ale je asi takmer iste,ze,ked prvy bol s kontrakciami iba do chrbta tak bude aj druhy,proste sme asi take zeny co to maju len do chrbta,tiez som premyslala,ci dat pri druhom epidural,ci to vobec pomoze,u mna bol problem,ze som sa zacala otvarat az po oxytocine a to uz som aj tak bola druhy den v bolestiach
@deginko Ahoj, to mi je luto, ze si si zazila taky tazky prvy porod... Na tvoju otazku ti tu asi nikto neda odpoved, ak to bude, aj ked by sme ta vsetky radi uistili. Vacsina zien, ktore poznam vsak maju skusenost druheho porodu lahsieho a bezproblemovejsieho ako prveho. Ja som mala pri oboch porodoch krizove kontrakcie. Ale tvrdlo mi aj brucho, aj monitor cosi pisal, bolest som vsak mala len v krizoch. Pri prvom porode som tym padom ani velmi nevedela ako tlacit, stale len krize boleli. Dost mi pomohlo pred druhym porodom cvicit s Aniballom. Islo to potom ovela lahsie. Tiez mi na krizove kontrakcie pomahala fit - lopta. Skackala som si na nej celu prvu dobu porodnu. Sestricka manzelovi ukazala ako mi pocas kontrakcii masirovat krize.
@cailana je to hrozne,ja som tiez dr prosila,ked uz som bola na pokraji sil,ze nech mi urobia sekciy,ze uz nevladzem,no mali to uplne na haku,ale som stastna,ze aj ked pouzili VEX,ze to bolo neuspesne a dala som to nakoniec sama,lebo ked si predstavim,zecsa takto vytrapis,a nakoniec by sa nedajboze tym VEX piskodil mozog dietatka,tak hotova tragedia,a takisto..ty vytrpis si vsetky zle casri prirodzeneho porodu,bolest kontrakcie,nespus,a aj tak nakoniec urobia cisarsky a este si vytrpis aj tie bolesti po..co zasa byvaju horsie pri cisarskom ako ori prirodzenom,ale viac menej ak sa teda podari druhe budem tlacit doktora na sekciu,uz to nechcem zazit
@jaghvali mne brucho vobec netvrdlo,ano vacsina hovori,ze druhy je lahsi,ale zasa raz,ked ta maternica nema ziafne stahy,nema co pomoct tej zene vytlacit to dieta,he to o to tazsie si myslim,ale kazda co tu pisete zatial,tak vsetky ste mali tie pirody rovnake aj prvy aj druhy len s tymi kobtrakciami do krizov,takze asi len snivat mozem,zeby pri druhom u mna to bolo ine
@deginko a nakoniec uznali, ze teda mohli tie kontrakcie takto nabiehat? Co si mala napisane v prepustacej sprave? Lebo ak by tam bola nejaka diagnoza, sla by som 2x na cisarsky, hadam sa nebudes stresovat, ze co ak... mna tiez presviedcali, ze ma to nemoze tak boliet, ako sa tvarim, bohuzial, niektori ludia by mali radsej skladat palubne dosky do aut, ako robit s ludmi. Drz sa!
@senta_sofia do prepustacej spravy napisali iba,ze porod bol komplikovany,vykonany VEX pre nepostupujuci porod..ale,ze nakoniec som odtodipa normalne atd..vobec do spravy neuviedli,ze som bola chvilku odpadnuta,moje kontrakcie ani potom nik neriesil..predtym to bolo iba o tom,ze skoro ziadne nemam lebo to mpnitor neukazuje,a ze este len uvifim co to je mat kontrakcie...ved prave,ze druhy som na 90per rozhodnuta ist na cisarsky,lenze ten mi tiez len tak neurobia ,aku daju diagnozu?komplikovany prvy porod?jedine to budrm musiet riesit zaplatenim,ale teda takyto porod neprajem nikomu,ved keby som sa neprebrala,bolo by po mbe aj po malej..a nechcem si predstavit,kebyze idrm rodit prirodzene ako by to dopaflo,bojim sa,zeby som taky psychicky blok tesne predtym chytila,ze by to asi nepostupovalo..ale o tom je este skoro hovorit,este som neni ani tehotna,len sa odhodlavam k tomu a premyslam co a ako
@deginko trochu Ťa upokojím. Môj prvý pôrod - bolesť len do krížov, tiež sa tvárili že nerodím tak čo vzdychám. Skakali mi po bruchu, keď malú chceli dostať von. Druhý pôrod za dva roky- ráno na kontrole otvorená na 6 CM bez kontrakcií, nechali si ma rovno na pôrodnici, prvá kontrakcia prišla pekne do bruška slabá o pol štvrtej, prvá ukrutná o štvrť na päť. Do pol hodiny bol malý na svete. Každý pôrod je iný. Vôbec na to nemysli a ver tomu, že druhý krát to bude lepšie.
@deginko ja som mala presne taky prvy porod, dlhy, tazky, bolestivy. Skakali mi po bruchu. Nieco strasne, velmi som sa bala opat otehotniet. Nakoniec sme sa s manzelom dohodli, ze to skusime 3 mesiace a ak to nevyjde, druhe dieta nebude. Otehotnela som okamzite a porodu som sa velmi bala. Avsak tento porod bol rychly, porodila som za 2 hodiny, kontrakcie do brucha, sice s epiduralom, ale bolest na jednej strane bola. Hned po porode som manzelovi povedala, ze po takomto porode hadam mozem rodit kazdy rok 😂
@deginko este ma napadlo, ze pri prvom porode mi pichali oxytocin. Myslim, ze ten robi ukrutne bolesti.
@anazuz75
@simsalabim wau tak uz som ani nedufala,ze sa niekto ozve,ze teda ten druhy bol uplne iny,teraz uz naozaj nvm co bude teda,strasne dufam keby to aj u mna bolo tak,ale keby sa teda rozhodnem prirodzene,tak as I by som tiez sla do epiduralky,samozrejme iba v pripade kontrakcii do bruska lebo nvm si predstavit na zaklade coho by som tlacila,kebyze mam do chrbta kontrakcie,ktore sa bezaznamenavaju a do toho epidural..to by bolo hadam este horsie,ale dakujem za podporu!!!potesilo aspon trosku,ze to moze byt ibe
@deginko mozno aj na ten VEX a nepostupujuci porod by to slo uhrat, ak mas normalneho gynekologa, spytaj sa, ked to bude aktualne... Porodnicu mas na vyber aj inu, ci len tu, kde si bola? Myslim v normalnej vzdialenosti.
@senta_sofia jasne som zo Ziliny,takze da sa aj inde,no uvidime co bude,v novembri chcem uz zacat pracovat..tak kedy sa podari..uvidimw,kazdopadne dakujem za vsetky komenty aspon viem co to ma zasa caka
@deginko ahoj, ja som mala take kontrakcie, po vyvolavacke, tiez vraj to nemoze tak boliet, mala som pocit, ze mi maly chce vyjst cez krize. Nakoniec sekcia, vraj mal okolo ruky pupocnu snuru, tak mozno to ho brzdilo, brucho mi vobec nekleslo. Druheho som tiez prenasala, tak na prijme som rovno povedala, ze sekciu, lebo proste u mna ani naznak kontrakcii, ani poslickovia, nic, ja zavreta dole ako pri prvom. Naco sa trapit hodiny pri kontrakciach, ked aj tak urobia sekciu. Bolest pri zavinovani bola ovela horsia, vraj pri druhom babatku to boli viac, inac som to znasala dobre, lebo mi bolo jasne, ze bude dobre o 2-3 dni.
ahoj ja som tak rodila prveho syna, kontrakcie iba v chrbte v krioch silne take ze som padala z noh, ale zrejme tu s takym porodom uz mali skusenost(teda porodna asistentka, porodnik bol vydeseny), lebo porod prebehol lahko a bez komplikacii, ale ja som sa aj rychlo otvarala, o 16:00 som bola na jeden palec (prvy prichod do nemocnice, kde mi povedal ze to niesu kontrakcie ani odtecena plodova voda a ze skor ako za tyzden neporodim) a o 23.00 som bola ot orena na 9 palcov, cely ten cas iba neskutoce bolesti chrbta strielajuce az do noh, ale nastastie ako som pisala porodna sestra s tym zrejme mala skusenost a zacala riadit porod, pichli mi oxytocin a ztahy maternice podporovali niecim co vyzeralo ako mikrofon...
druhy porod som zacala podobne ale velmi rychlo sa pridruzil aj druhy typ kontrakcii
drzim ti veeelmi palce
@deginko ale zas poznam 2 baby, co po sekcii pre nepostupujuci porod porodili normalne a vraj druhykrat to slo rychlejsie...
1. prvý pôrod bol najťažší a hlavne najdlhší - aj to tak väčšinou býva....
2. každý ďalší pôrod bol o polovicu kratší ako ten predchádzajúci....takže ak som prvé dieťa rodila cca 7 hod. druhý trval 3 hod. a ďalšie zas o polovicu menej....
@deti95060810 tak to závidím, prvé dva boli do 6 hodín a tretia celý den. Teraz cakam stvrté a sama som zvedavá.
ja tiež od začiatku bolesti v krížoch, kontrakcie na monitore žiadne a ja by som už steny driapala....2t pred tym hospitalizovana za preeklampsiu, 2x som odpadla a aj tak nepomohli, že co panikarim dieta nebude mat viac ako 3 kila podla ich sona, mala mala 4340g a 56 cm, nastrihli ma ale mala ma aj dotrhala, sili ma hodinu a to bol ako druhy porod...nechcela som druhe a ked to prislo revala som ako mala...az do porodu strasny strach.....bolesti sice boli rovnako hnusne, ani teraz nechapali ze nevidia kontrakcie, ale aspon som sa zacala otvarat (pri prvom vobec) , a trvalo to ,,len" 6 hodin....
@deginko ahoj ja som mala presne takyto porod.Bol to druhy ale po 12r.takze v podstate zasa ako prvy..Dostala som tabletky dokrcka a na sale mi dali oxytocin aby sa to urychlilo lenze ja som mala presne take bolesti ako ty .kazda kontrakcia,neskutocna bolest do krizov a zacali bolesti a ked som uz mala tlacit tak tlaky prestali.Bolo to hrozne 3x som odpadla ,len ma ovlazovali,este aj doktor po mne hucal ze nech sa tolko nevrtim ale ta bolest bola ako by ma lamali v pase.Pripravovali uz vakum no nastastie som maleho nejako vytlacila.Druhy(treti) porod 2r na to a tiez mi vyvolavali ale bol to porod ako z knizky,uzasny konecne mozem povedat ze mam na ten den krasnu spomienku.Hrozne som sa bala po predoslom porode,modlila sa aby sa babo neotocilo a sla na cisarak ale nakoniec bol uplne iny porod ktory trval 2hodky a mala bola aj o 500g vacsia ako syn a bez nastrihu,hned som po porode aj sedela atd.Odmietala som oxytocin na ktory som pristupila ale ten mi urychlil porod a naozaj pomohol.
@deginko podľa mna si mala taký zlý pôrod kvôli vyvolavacke. Mna pri prvom tiež bolel len chrbát, lekár mi neveril, lebo na pasoch neukazovalo skoro žiadne kontrakcie, ale potom sa pozrel predá len a ja na 6cm otvorená. Tak prepichol plodovu vodu a do 2 hodín bolo dieťa na svete. Bez bolesti do brucha sa ale dosť zle tlačilo, ale zvládli sme.
Druhý pôrod som mala extrémne rýchly, od prvej bolesti do 2 hodín a zo ti nepoviem, kde má bolelo, lebo to bolo tak rýchlo, ze som sa sotva spamätala.
Dakujem baby za vase skusenosti,uvidime co bude..sama neviem,ked clovek nemoze vediet aje to asi bude,moze si len mysliet..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@deginko prepacte za chyby,posledne riadky mi prehodilo slova