Rodičky do 155cm a väčšie bábo. Aký pôrod ste mali?

chavierka
22. júl 2011

Aký pôrod ste mali? klasický či cisársky? Ja mám 152 cm a bábo zatial 3250g, doktor sa vyjadril, že to budem mať ťažký pôrod..

latvia
22. júl 2011

zalezi aj od rozmerov panvy, celkovo je to tak akurat , ale ultrazvuk je len odhad, plus minus pol kila, takze ak by sme ratali ten plus, tak ak spontanne tak s epiduralom, inac tvoj porodnik musi na teba kuki a zhodnotit co je pre teba lepsie....a ked sa uz teraz vyjadruje ,ze bude porod tazky, tak mal konat skor, pripadne zvazit sekciu..

mispulinka
22. júl 2011

Ahoj chavierka, ja mam 156 a porodila som 3550 g synceka. Este den pred porodom sa rozhodovali ci to bude sekcia alebo nie,.Myslim ale, ze viac pozerali na rozmer panvy(posledny rozmer som mala 16cm). Som rada, ze to bol nakoniec prirodzeny porod.

carmen86
22. júl 2011

no ja meriam 155cm, mala sa narodila s vahou 3130g 48 cm a porod som mala velmi tazky,mala sa zacala zle rotovat a kvoli tomu to skoncilo kliestovym porodom,ale moja mamina meria iba 148 cm a porodila 4 zdrave deti ale s vahou od 2700 po 2940g takze je to individualne a aj nizke zeny mozu rodit normalne 🙂

ju11i
22. júl 2011

no ja mám 159 cm a do konca som mala mať prirodzený pôrod. Po 9 hodinách na sále som mala akútnu sekciu. Malý mal 3490g a nezostupoval do pôrodných ciest:( Pravdepodobne úzka panva...

kamilecka
22. júl 2011

To vobec nieje pravda,ze nizka zena,vacsie babo je problem...ja mam 155cm a doktori od zaciatku hovorili ze to bude len na cisarsky....ani jedno babo ( syn ma 49cm a 3020g, a dcerka mala 49cm a 3130g) nebolo na cisarsky,dokonca sa po porodoch smiali ze rodim ako s prepacenim ciganecka...obidve porody trvali 4 hodiny,aj so sitim...nakoniec som mala este lepsie porody ako vysoke zeny co sa mordovali s detmi 8 hodin....

michelleuk
22. júl 2011

ahoj no moja mama mna rodila ma 160cm a ja som mala 3600 a mala to za 3 hodky za sebou ja mam teraz 175 som od nej o hlavu vyssia 😉

syslica
22. júl 2011

@chavierka Trochu nešťastné vyjadrenie od tvojho gynekológa 😔 nenechaj sa zneistiť... v skutočnosti ozaj viac záleží od rozmerov panvy a samotného priebehu pôrodu, či to napokon bude cisárskym či prirodzene. My sme mali v rodine prípad: otec dvojmetrový robustný dlháň, jeho manželka útle, drobné, priam priesvitné žieňatko. Na tomto prípade sa jasne demonštrovalo to, čo aj im povedal pôrodník pred pôrodom: dieťa sa rozmermi prispôsobí matke a jej "možnostiam". Tiež to podľa UTZ vyzeralo na ťažký pôrod a napokon sa im dcérka narodila skôr drobnejšia po mame než po otcovi - úplne prirodzene, bez nutnosti sekcie.

marianca
22. júl 2011

No ja mám 159 cm a obidvaja synovia mali 4 kg a doktori to riešili sekciou, hovorili, že pri normálnom pôrode by mohol byť ohrozený plod aj ja, takže som aj bola rada...Inak tehotenstvá som mala bezproblémové....

fomarik
22. júl 2011

Moja švagriná má 150cm a malý mal 3300. rodila "ľavou zadnou" 😉 ...polhodku sa trápila a bolo to. Hovorí, že tak by išla rodiť aj každý týžden 😉

macik27
22. júl 2011

moja sestra má 155cm a jej dcérka sa narodila s mierami 3980g a 51cm...nebolo to vraj med lízať ale porodila jediný jej problém bol že tlačila do tváre a tak mala taký malý monokel...dcérka sa jej narodila krásna a zdravá a to bolo pre ňu prvoradé 😉

ewisam
22. júl 2011

No ja som tiez drobna 151 cm a caka ma CR koli neurologickej diagnoze... 🙂 Drzim palce a verim, ze vsetko dobre dopadne a sup-sup

jiggster
22. júl 2011

prihlasena manzelka- ahoj, ja som rodila sekciou, nakolko som mala tiez vacsie babo. maly mal 53 cm a 4000g. ja sama mam 155 cm. ale rozhodlo to, ze mi dali 3 vyvolavacky, nedostavili sa ziadne kontrakcie, prenasali sme 8 dni a to uz som mala z polovice odtecenu plodovu vodu... takze to naozaj zalezi na tvojom stave. radsej by som spontannne, ale priroda to zariadila inak.... drzime palceky

mojmacik
22. júl 2011

dovolim si pridat prispevok. Moja mama 153 cm a ja som mala 6500gramov a 60 cm DOBRE VIDITE ,podotykam spontannym porodom...ked videli co sa to vali von na sekciu bolo neskoro ale to bolo pre 42 rokmi... potom sa lekari smiali,ze to mali byt trojicky a vidite ja ich mam 🙂

zuzikkaa
22. júl 2011

ja mam 158 a rodila som CR-maly mal 4kg...ale mala som aj nedozrete cesty a uz som prenasala.primar rozhodol ze sekcia aj preto ze mam uzku panvu a maly ma velku hlavu 😀 a kedze som mala tak by som ho mala problem vytlacit

nice202
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana581
22. júl 2011

Ahoj. Obidvoch som rodila prirodzene. Mám 158 cm a dcéra mala 3800g a 52 cm. Bola naozaj velká a pôrod bol velmi ťažký. Syn mal 3790 g a 52 cm, ale on má asi ťažké kosti, lebo nebol tak velký a mala som aj epi (neviem, či to bolo tým) ale pôrod bol perfektný. Rýchly a lahký.

martinkatinka
22. júl 2011

Ja mám 156 cm a pred porodom 60 kg.... predtým normálna váha 45 kg.A malý mal 3600g a 52 cm... hraničné rozmery panvy, ale skúsilo sa prirodzene... no nešlo, nezostupoval do porodných ciest, takže sa išlo na akútnu sekciu...

valeri1
22. júl 2011

Ja mám 155cm a malá sa narodila s váhou 3050g a 51cm.Tiež zvažovali spôsob pôrodu nakoľko som mala rizykové tehotenstvo a množstvo problémou.Na moju postavu mi povedala lekárka v pôrodnici pri ultrazvuku bolo dieťa veľké že tak 2500g by mi bolo akurát.Raz mi povedali cisársky inokedy normálny pôrod.Ale tak ako sa tu už spomínalo záleží od rozmerov panvy.Ja mám asymetriu panvy,čiže mám od detstva posunutú panvu viac na pravú stranu.Ale keďže som sa otvárala a bola som otvorená na 4,pôrod prišiel sám a porodila som spontánne,bez epidurálu za dve hodiny.Bola som prvorodička,takže som porodila za veľmi krátky čas a všetko bolo v poriadku.Pôrod nebnol ťažký akurát na druhý deň ma veľmi bolela panva tak som dostala nejaké lieky.Tak treba rátať aj s takouto alternatývou,že situácia sa niekedy vyvynie sama.Ale určite ťa budú merať a podľa toho zvolia pôrod.

vinyan
23. júl 2011

Ja mam 156cm a syncek mal 4480g, 54cm. Uz som bola prijata do nemocnice, kde sa malo cakat abo rozhodovat, ze ako budem rodit a moja lekarka riesila CR u primarky. V noci som dostala aj nejake kontrakcie (v mojom prezivani pravidelne menstruacne bolesti), rano ma vysetril prednosta a zistil, ze branka je spotrebovana a ze som otvorena na 1-2 cm, ale ze babo je vysoko, tak ze sa ide na cisarsky.
Neviem, ci sa malo este cakat. Neviem, ci CR bol naozaj pre cefalopelvicky nepomer alebo to bola prevencia komplikacii z pripadneho cefalo-pelvickeho nepomeru...
Teraz cakam druhe, chcem ist do porodnice, kde preferuju prirodzene porody (predytm som rodila na Kramaroch, kde je 40%CR zo vsetkych porodov) a chcem ist rodit s dulou. Este neviem, ake bude velke babo a ci zo zdravotneho hladiska budem moct ist rodit vaginalne (primar nemocnice v Trencine bude zvazovat kontraindikacie vaginalneho porodu po cisarskom a rozhodne sa).
Dost vela je aj o psychike, co sa tyka zastavenia porodu, nezostupovania dietata do porodnych ciest a pod.
Kamaratka (podobne vysoka, ale o polovicu chudsia) chcela prvy porod uplne prirodzene bez vsetkeho a potom to vzdala, lebo uz nevladala, tak jej urobili CR (babo 4300g), druhe babo ze pojde prirodzene. Napriek kontraindikaciam (babo nad 4kg, neotvaranie sa, prenasanie, podanie cipku aj infuzky na vyvolanie) nakoniec porodila prirodzene (babo 4200g) a teraz prirodzene porodila tretie (4O80g). A to neviem, ci nenosi velkosti 34-36 oblecenie... taka je utla.
Kamaratkina babka mala tazsi porod, vacsie dieta, tak jej babica kazala rodit po sediacky a tak porodila. Vraj je dobre nechat uvolnene krizove kosticky, ze panva sa moze potom zvacsit aj o 30%...
ALe zavisi asi aj od inych veci. Niekedy aj vyssie zeny nemozu porodit... asi zavisi aj od tvaru panvy, ako sa tam dieta narotuje, ci mu psychicky dovolime zostupovat, ci nie sme v strese...

monika15
23. júl 2011

nic neriskuj .....
ked sa ti nieco nezda tak to prediskutuj s lekarom ........
kazda baba co ti tu pisala mala rozlisny porod... ani jeden neni rovnaky.........

montinka
24. júl 2011

ahoj ja mam 154 a obe deti som mala CR. Tamarku preto ze vazila 4250g ale hlavne preto ze sa neposuvala dole nezmestila sa mi medzi panvove kosti ale tiez sa do poslednej chvile rozhodovali ci normalne ci cisarsky za 5 minut mi urobili dve sone kde ju merali no a Filipko bol koncom panvovym ale aj preto ze by mi nevydrzala jazva aj tak vydrzala len tak - tak.ale urcite ta tam budu merat aj mna merali a aj to zavazilo na rozhodnuti.😉

anjelicek26
24. júl 2011

@chavierka - malej tiez tipovali, ze bude mat 3,5 kg a nakoniec mala 2920g na ten ultrazvukovy odhad sa neda spoliehat, tiez by ju tahali von cisarskym, keby to boli byvali stihli, narodila sa na operacke, ked mi davali na ten cisarsky narkozu, uz som proste musela tlacit 😉 Ja mam 153cm obe deti prirodzene, rychlovky - 4 hodky a 2,5 hodky, oni neboli velke deti, ale ani nebolo treba nastrih pri syncekovi, co je parada.... urcite sa nemas coho bat.

radka333
7. aug 2011

Ja mám 156 cm a porodila som dve deti pririodzene. syn mal 3440g a 49 cm, pôrod trval dlho, bola som zašitá až po zadok, ale dcérka mala "len" 3060g a 47 cm, bez nástrihu, bez šitia. Pôrod ako na želanie, hodinu po pôrode som necítila, že by som rodila. Rozdiel bol totiž v prístupe lekára a pôrodnej asistentky. pri druhom pôrode mi neustále rozmasírovali hrádzu a keď išla hlavička von, nechali ma vydýchnuť, nechali ju na pol ceste, vtedy sa hrádza postupne povolila a ja som ju vytlačila úplne ľahko a bez rezu. jediný problém pri mojej výške bolo vyskakovanie na ten pôrodný stôl( nepomohol ani schodík a stále som sa prechádzala a často ma prezerali ) a to že som nedočiahla pri tlačení na madla- na tie držiaky na ruky. ale myslím, že určite závisí aj od veľkosti, šírky panvy a to je veľmi individuálne. 🙂

pyzma
8. aug 2011

Ahoj, ja mám síce niečo nad 160, ale úzku panvu. Samozrejme som mala ísť na cis, ale môj gynek. bol na dovolenke, tak múdre sestričky a dokt., ktorá vtedy robila, ma nechali trápiť sa 20hodín (kontrakcie som mala už 20hod.pred tým). Neviem načo čakali, našťastie v poslednej chvíli prišla doktorka, ktorá ich spucovala rad radom, že dokiaľ sa mám asi tak otvoriť. Zavelila a ja som tlačila, nič príšernejšie som v živote nezažila, malý išiel von aj s ručičkou, lieky na bolesť ako keby som ani nemala. Všetko síce odznelo, keď som zbadala svoje dieťa, ale rodiť ma už nikto nedostane..🙂..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre