Ahojte maminky, rada by som sa poradila co robit. Pri minulom porode mi doky spravil Hamiltona na poradni v nemocke bez mojho vdomia - doslo mi to az po tom co sa vo mne 'prehrabol.' a taktiez pri porode mi pichol vodu bez toho aby sa ma spytal... jednoducho akoby som tam ani nebola, robil si svoje... Kedze budem teraz rodit pri tom istom doktorovi (nebudem vysvetlovat preco ho nemenim), rada by som pocula vas nazor na to, ako tomu predist. Ja osobne neviem moc riesit konfliktne situacie, a dost sa toho obavam - napr. keby som mu narovinu povedala ze minuly porod nebol nic moc koli tomuto, tomuto a tomuto... obavam sa ze by som skor zdupkala nez to povedala... co s tym?
si si ista, ze ty vies lepsie, kedy je cas prepichnut vodu? Podla mna taketo veci su v kompetencii lekara a nie rodicky. Samozrejme by o tom mal rodicku informovat, ze take nieco ide urobit..ale napriklad ja hoci som lekarka, tak nemala by som odvahu mu povedat, ze si myslim, ze este nie je cas. Ved ja sa do porodnictva nerozumiem :P
to @ magimi..............nemal by sa skor miesto informovania, co ide urobit spytat rodicky, ci si vobec zela to, co ide urobit?............
pravdepodobne tvoj lekar chcel, aby porod postupoval. Preco to s tebou neprebral, nevieme, ale kedze ho mas aj pri druhom porode, tak mu zrejme dôverujes. Ale vies ako sa hovori: nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie, takze to, ako nieco zmenit, je pytat sa, pytat sa a hovorit o tom ako sa citis...
Mne ho robili pri druhom pôrode niekoľkokrát (vyvolávačky nepomáhali). Neupozornili ma na nič, nevysvetľovali, ale ja som na tom ani netrvala. Pri prepichovaní vody len oznámili že ju proste idú prepichnúť, nepýtali sa ma či to chcem aj ja. Dôverovala som svojmu pôrodníkovi a vedela som že pôrod dovedie až do zdarného konca. Presne tak aj bolo. Takže pokiaľ lekárovi dôveruješ, nevidím dôvod aby si odmietala postup ktorý on ako lekár volí za najprijateľnejší.
kedze si si vybrala zas toho isteho lekara, tak mu asi veris..a ked mu veris, nevidim dôvod preco mu nepovedat , ze toto a toto by si si zelala pri svojom pôrode..nemusis spominat to, ze prvy pôrod bol nic moc..staci, ked mu povies, ze teraz by si to chcela takto...teda pokial sa to dako neskomlikuje a bude to musiet riesit inak..a uz je len potom na tebe, ako sa rozhodnes, ci pri nom ostanes rodit, ci si najdes ineho lekara..ked si to vedela napisat tu, tak naber odvahu a rovno mu povedz co chces..mozno budes sama prekvapena jeho reakciou
Ja si myslim ze zena ma narok vediet co sa s nou udeje alebo deje. A lekar ma vsetko konzultovat s rodickou. Ja to teda vyzadovat od lekara budem a toto je aj dovod preco zazmluvnujem. Na tvojom mieste by som sa s nim porozpravala o priebehu porodu, jeho nazoroch a tvojich predstavach. Ked mu povies ze chces vediet vsetko co sa s tebou deje a chces to konzultovat, nema preco povedat nie.
mne ho urobili bez mojho vedomia lebo vyvolavacka nejak pomaly zaberala resp. pomaly som sa otvarala od rana od 7 do 21 ked sa maly narodil-bola to ukrutna bolest ale do par minut sa maly narodil cize pre mna vykupenie nech by urobil cokolvek bez upozornenia len nech to dieta konecne vyliezlo 😀 😀 😀
mne ho Dr. spravila 2krat. Absolutne som to neriesila, kedze ona je porodnicka a sama vie najlepsie co robi. Mne hodinu po klystire prepichovala plodovu vodu, len mi povedala podte na kozu, musime prepichnut plodovovy obal. Prisla som, vysla na kozu, prepichla, a povedala, ze teraz mi zosilneju kontrakcie. Nerozumiem preco by sa Ta mal nato pytat. Je to standartny postup. Je ine, ze Ti povie, mamicka teraz ideme robit toto a toto..Ale on sa Ta nema preco pytat, mamicka mozem????
Ved on je porodnik, hadam vie co robi 🙂
To preco ho nechces zmenit, vies len ty, ale urcite by som sa nim porozpravala,,Aspon otom, aby Ti dopredu hovoril co bude robit.
povedala by som,že si želám byť upozornená na to,čo budú somnou robiť.ale rozhodovať toto nie toto áno,na to nemám titul ani skúsenosti.oni áno...
Ahoj mne robili Hamiltona pri porode asi 7x,nakolko som sa neotvarala.Bola to ukrutna bolest.Moj porodnik mi povedal co urobi a aj preco to robi.Aj ked mi isiel prasknut plodovku povedal.
Ale inak suhlasim s magimi-pytat sa ci ti to a to moze urobit je blbe,on vie co robi a ty niesi kompetentna hovorit,kedy co a ako sa bude robit.Len by som povedala,ze by si bola rada,ak by ta do predu informoval o tom co urobi.drzim pasticky aby porod bol ok.
@cucuriedka tak asi mal pocit ze keby ti povedal co ide robit, tak skolabujes skor ako to stihne spravit 🙂
mne robil a som spokojna.
hamiltona robia bezne, aj prepichnutie plodovej vody, oni sa uz ani nepytaju ,,,musis povedat pred porodom 2-3tyzdne svojmu porodnikovi ak mas dohodnuteho ze chces co najprirodzenejsi porod, teda bez zasahov ako je hamilton, vyvolavaciek , ...ked to takto nepovies dopredu pride termin porodu a porod ti vyvolaju ako aj v prvom pripade tvojom 🙂 ..inac vecsinou toto zvyknu robit bez upozornenia zajednaní doktori...lebo oni tak sami naplanuju porod kedy to im vyhovuje, napriklad ked maju sluzbu v nemocnici ..dve muchy jednou ranou. Sluzi co ma zaplatene a este si odrodi pacientku svoju od ktorej ma zaplatene a vyhne sa tomu ze mu o polnoci zavolas ze ides robit a zrovna nebude mat sluzbu, a bude musiet docupitat kvoli tebe do nemocnice, a co ak ani v ten den neporodis....no hrozna predstava pre takeho doktora. Preto ti radsej urobi hamiltona , prepichne vodu a ma istotu ze este v ten den porodis, a mozno aj do 2 hodin, aka parada nie?
Článok o Hamiltonovom hmate nájdeš aj vo Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/hamiltonov-hmat/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prekonať svoje zábrany a vykomunikovať si to!!!
Inak ta budu brat ako ustrachanu puťku čo ani len otvoriť ústa nevie...ide o tvoje dieťa..tvoj pôrod...tak sa vzchop a bud levica!🙂