Ricínový koktail na vyvolanie pôrodu

katulikle
20. máj 2015

ahojte kočky,
mam otazocku hlavne na baby co s tym maju nejaku skusenost.Som v 38tt,v nedelu ho koncim,mala ma podla sona 3100g a som na prst otvorena.Lekarka mi napisala do spravy hrdlo nezrele,placenta typ 2-3.Ide o to,ze by som chcela v nedelu porodit,ako pomocku by som rada pouzila ricinovy koktail,viem ako by mal fungovat,len sa chcem opytat ci bude fungovat ak je hrdlo este nezrele..lebo vraj to funguje len ak je telo na porod uz pripravene..vopred dakujem za vase rady a skusenosti 🙂

kengurica
20. máj 2015

A preco chces porodit prave v nedelu, a nepockas, kym bude tvoje a aj babetkove telo na to pripravene?
Pokial mas krcok nezrely a neotvaras sa, tak podla mna to ucinkovat nebude.
Citala som o tom koktejli, a hned by ma odradil ten alkohoil. Pisu tam: ric.olejk, dzus a palenka....
Dost ma to zarazilo, ze sa o tom pise na roznych "alternativnych" strankach o prirodzenych porodosch.... Ved prirodzene porodis vtedy, ...ked prirodzene porodis.
Alkohol prechadza cez placentarnu barieru. Tak ak si chces pripit so svojim este nenarodenym dietatkom.......no ja by som do toho rozhodne nesla.

xevulax
20. máj 2015

Velmi ale naozaj velmi sa cudujem, te chces pit nejake sajrajty v tehotenstve! To uz je taky problem pockat tych par dni kym sa babo prihlasi same? (Pripadne kym nevude indikacia na vyvolanie porodu?). Fakt zasnem nad niektorymi zenami, ako by chceli nacasovat porod (horsie akymi prostriedkami). Mozes skusat x inych veci a bie pit nieco co ti nakoniec moze aj uskodit.

ukulela
20. máj 2015

co sa ponahlas na ples v opere, ci co?
vsak skus, uvidis ... rozbehnes nieco, na co telo este nemusi byt pripravene a ak to zle skonci, budes si vycitat ... a co ked to pojde pomaly a neporodis v nedelu, ale v pondelok? zruti sa svet?

katulikle
autor
20. máj 2015

dakujem baby chcela som nazory zien co to skusili,neskusena z nazorom som v tomto pripade aj ja...dovod mam urcite,ked sa na to pytam..

sue
20. máj 2015

@katulikle kedze je pre teba nieco tajne dolezitejsie ako zdravy start dietata do zivota - ktorym nepochybne porod vtedy,ked ma byt,nie ked ho bezdovodne vyvolame je, tak sa kludne nalej tonicom...to tiez zabera................

katulikle
autor
20. máj 2015

@sue ked som cakala prve dieta neriesila som to,cakala a prislo prirodzene,fajn,ked som cakala druhe dieta,porod mi vyvolali,manzel bol doma s mladsou dcerou,bol v tom case nezamestnany a nemocnica tot za rohom..teraz mame doma dve kocky,ktore este nie su vo veku aby ostali doma same,nemam nikoho kto k nim pribehne trebars rano o 3tej,nemocnica az v riti 30km od domu terenom ktory by som neriskla asi,manzel pracuje 12km od domu a nie vzdy chodi do prace autom(necikam si do nadrze) a spojenie v noci je takmer nemozne..keby nebol na to fakt dovod tak toto vobec neriesim..mna skor zaujima nazor zien co to skusili lebo to skusili a pomohlo alebo nepomohlo,podla toho sa teda potom aj zariadim..si nemysli ze ja mam zivot ze tralala trenky a v ktorukolvek hodinu hodim vsetko a pojdem rodit..

lucyzet
20. máj 2015

vraj to nefunguje na všetky. a ak ti to zaberie inak? že začneš rodiť príklad neskôr alebo skôr? neriskovala by som.

jkadankova
20. máj 2015

@katulikle skúsila som, keď som prenášala. Spustili sa kontrakcie po pár hodinách, ale po ďalších hodinách prešli a to som už bola v nemocnici, keďže ja som ju mala cca 60km vzdialenú, a kontrakcie intenzivne. Potom som sa niekde dočítala, že to môže prehnať nielen teba, ale hlavne to bábo a bude kakať do plodovej vody. Z toho hrozia infekty. Viac by som to nerobila. Každopádne držím palce.

ukulela
20. máj 2015

@katulikle ved ale ked sa ti rozbehne porod, mozes si volat sanitku. manzel ma inac podla zakona narok na volno, aby ta odviezol do nemocnice. neskor moze podla tejto diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ako-je-to-s-poskytnutim-volna-pre-manzela-pri-narodeni-dietata/
cerpat aj OCR. ten koktail ti moze/nemusi zabrat.
manzel ma takeho neustretoveho zamestnavatela, ze sa neda dohodnut na operativnej dovolenke?

katulikle
autor
20. máj 2015

no ja neviem baby je to moje tretie dieta porodu sa nebojim ale mam obavy z toho ostatneho co pisem(deti manzel a tak..a aby sme to stihli) fakticky ak by ostala nasa porodnica tak neni co riesit je to 5 minut a som tam..ale takto???ku koktailu ma neprivadza rozmar ale zufalstvo aby ste vedeli...
na nete je tolko ohlasov na neho ako dobrych tak i zlych,tak je tazke jednoznacne povedat co sa stane alebo nie..a to ma kazdym dnom zoziera viac a viac.. 😢 😢 😢

monicm
20. máj 2015

@katulikle viem,že to nie je k tvojej otázke,ale nedá mi to.ja len toľko k tomu,prečo to chceš.fakt tam nemáš jednu jedinú kamarátku,susedu,alebo kohokoľvek,kto by ti mohol na pár hodín postrážiť deti,kým sa vráti manžel z práce?lebo jediné,čo mi napadá je,že si niekde na lazoch a v okolí ani živej duše.predpokladám,že žiadny normálny človek by ti neodmietol pomoc,keby si potrebovala postrážiť deti.ak by to na teba prišlo a si sama doma s deťmi?zavoláš sanitku,deti necháš niekomu postrážiť,zavoláš manželovi,ktorá sa už domov nejako dotrepe (auto,autobus,taxi) a všetko bude vyriešené.

a prečo sa robím "múdra"? pretože som bola doma sama s dvoma deťmi celé týždne (manžel chodil len na víkendy) a on pracoval 200 km od nás.od rodiny som pomoc čakať nemohla,ale vieš čo,poprosila som o pomoc žienky z ihriska,poznáme sa,rozprávame sa a tak sme sa dohodli,že keby bolo zle a manžel nestíha prísť,tak mi deti povarujú.

ukulela
20. máj 2015

@katulikle pozri. ten koktail - ak by ti aj zabral -co ti vyriesi? len to, ze ta bude mat kto v nedelu odviezt do porodnice, nie? jednoducho si musis prirpavit plan aj na to, ze koktail nezaberie a ze to na teba pride v case, ked bude manzel v praci. jedina alternativa je, ze ty si zavolas sanitku, manzelmusi natankovat plnu a teda chodit od terazdo roboty autom, alebo ked nie, tak pocitat s tym, ze naskoci na taxik a bude utekat k detom a hotovo. ked nema kto prist, tak to jednoducho musi urobit on, hoci to bude stat plnu nadrz, alebo 20 za taxik.

katulikle
autor
20. máj 2015

@ukulela to viem ze ma narok na volno len on ked ide do nocnej a odchadza o 16:00z domu a domov pride asi okolo 6:00 (autobusove spojenie nepusti) tak to je kusok zlozitejsie...to vsetko okolo toho je super aj ocr bude cerpat len to cakanie kedy a hlavne o kolkej je deprimuuce..prva dcera sa rozhodla dat to 4:40 rano,druhu vyvolali lekari na termin a na svet prisla 17:30..takze daj boh stastia nech ide von cez den..

zahia01
20. máj 2015

@katulikle Som 4 dni PO TP, včera som ho vyskúšala, (recept overený od kamošky, ktorá porodila do 12 hodín) kvalitne som sa z toho pototo.... v noci kontrakcie, pravidelné asi hodinku aby sa nepovedalo, a zrazu NIČ. Ráno sa zobudím u seba doma v posteli a nadávam prečo to moje dieťa nechce stále ísť von. Tie detičky jednoducho keď nechcú tak nič nespravíš. A to u mňa už dva týždne som otvorená na 2 prsty, hrdlo zrelé, všetko ready aaaa NIČ. Držím palce aby ti to zabralo ak si sa už takto rozhodla....3 zo 4 žien to zaberie ževraj 🙂

ukulela
20. máj 2015

@katulikle no jedine, co mi vychadza, je len to, ze musi chodit autom - asi to mate s peniazmi na tesno. no ja by som to tak riesila aj za cenu, ze by som si musela od niekoho na ten benzin pozicat. ja som dochadzala do roboty autom tam-spat 60 km denne, tankovala som plnu dva krat do mesiaca, vyse 50 € jedno tankovanie. takze za 50 by mu malo vyjst dochadzanie az do terminu (ja viem, na sporeba ... atd. ) za tvoj klud tie prachy stoja ..

katulikle
autor
20. máj 2015

@monicm hehe tiez dobre,nerada otravujem ked nemusim,vies mam taku divnu povahu,ono to je normalne ze si pomahaju ludia len ja akosi fakt nechcem tahat niekoho v noci z postele a tak...
no ale babenky mala sa mi v bruchu taak mrvi,asi vie ze riesim nieco o nej,tak aby sa na ten svet nevypytala skor predsa len aj bez toho koktailiku a bude po mindrakoch..
aj tak nerozumiem ze do spravy mi lekarka napisala hrdlo nezrele a povedala mi nakolko je to moje tretie ze porodit kludne do dalsej poradne o tyzden mozem...

monicm
21. máj 2015

@katulikle ved ja som tiež taká,že nerada otravujem ale povedala som si,že za pokoj mojej duše môžem raz požiadať o pomoc.

zabka1987
21. máj 2015

nooo tak ja som skusila . do 12hod som odrodila maleho . len uz by som toot nikdy neskusila a nikomu neodporucila . Skor si pocvic aby si sa otvorila prirodzene . Ja som sa s druhym malym otvorila na 3 prsty za 2 dni , no nic take hrozne som nerobila. Zacvicila si a bolo a slo to rychlo ti poviem .

sardinka333
21. máj 2015

podla mna si už vystresovaná, máš toho ,,dosť,, a už by si najradšej prodila aj v tuto minutu...ja ta aj chapem. Skus všetky možné ,,babské rady,,
- lanové semiačko si zalej teplou vodou, vypiť ráno...
- čaj z listu maliníku, vraj pripravuje porodné cesty
- vela sexu - spermie obsahuju prostaglandíny, ktoré zmäkčuju krčok maternice a ty sa začneš otvárať
- velké upratovanie - urob doma ,,grunt,, kludne aj odťahuj ,,komody,,
Inak to ako si otvorená a aký je krčok je len orienatačné....kolké boli v poradnni že na porod to nevyzerá ani omylom a do týždna už mali bábänko ....Na druhej strane vieš ako to je....ked sa na niečo velmi upínaš taksa to nemusí splniť - porod v nedelu. A ked to príde tak proste nič neurobíš a budeš musieť frčať do nemocky aj ked sa ti to nebude ,,hodiť,,. A uplne ťa chaepm, že nechceš otravovať ludí, ani ja ked naozaj nepotrebujem niečo tak od nikoho nič nechcem, neprosím. Luida su všelijaký.

malaikasana
21. máj 2015

Ked su porodne cesty nevyzrete nepomoze ani prostin...kks su jednoduchsie alternativy na vyvolanie hnacky ako ricin

ikaa76
21. máj 2015

K otazke a hlavne k tym argumentom sa neda rozumne vyjadrit, nehnevaj sa

ambrra
21. máj 2015

@katulikle k prekotnému pôrodu si normálne v noci zavoláš záchranku a nie je čo riešiť ricínovým koktailom. tú chvíľu by deti postrážili aj nejakí susedia. či nie?

xevulax
21. máj 2015

@katulikle tak urcite skus porozmyslat ako by sa strazenie pri deti zabezpecit dalo a nie ako nedalo. 12 km neni az tak daleko. Moze bud autom a keby nahodou cam to fakt nevychadzalo existuju aj taxiky (ten jeden krat zaplatit 12 km cesstu nie je az taka palka) a ty si mozes zavolat zachranku. Ja by som svoje zdravie a zdravie dietata nikdy neohrozila. Nikdy nevies ako ti to zaberie a hlavne co to sposobi.

katulikle
autor
21. máj 2015

dakujem za vase postrehy,uz nepotrebujem riesit tu dilemu,mala vie ze nieco riesim tak sa zariadila 🙂 🙂 este raz dik za nazory 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre