Rada by som sa opýtala mamičiek ako vnímajú reťazovy pôrod a rodinný život?
Prečo ste sa rozhodli takto( nemyslím náhodne tehotenstvo ale plánované). Stále premyslame doma, či skúsiť reťazovy pôrod alebo ist do práce niečo odrobiť ,našetriť,užiť si viac to prvý dieťatko. Ďakujem
Ja si myslím že to závisí od pohlavia čo sa ovplyvniť nedá. My sme chceli reťazovy aby sme nemuseli riešiť choroby a škôlky dvakrát, takto to poriešiť s obomi naraz. Máme šťastie že máme dve dievky, staršia ju veľmi opatruje a tešila sa na sestričku. Okolo 2.5 r som videla na nej že jej chyba detská spoločnost aj napriek každodenným kamarátom.
Ale není zle mat rozdiel aj 6-8rokov podľa mňa, viac sa deťom povenujete jednotlivo. A ak nebudú parťáci v detstve, môžu byť v dospelosti
@diamond007 inak tie skolky ma nenapadli a hej to je super, a my mame zase 2 chlapcov co je tiez fajn (aj ked jasne aj chlapec a dievca mozu mat rovnake zaujmy)
My momentálne čakáme druhe a vychádza mi to tak, že keď porodim, tak mesiac na to bude mať malý 3 roky. Takže som to stihla len tak tak. Ale chceli sme druhé už skôr, aby nebol medzi nimi taky veľký vekový rozdiel a tým pádom si viac rozumeli. No nezadarilo sa hneď, plus bola som pl cisárskom, čiže asi by to nebolo ani dobre kvôli jazve mat hneď druhé. A samozrejme takto budeme mať čím skôr za sebou to obdobie, kedy sú deti také malé a nesamostatne ešte a my skoro nikam nemôžeme ísť. Neskôr si budeme už môcť zasa trocha užívať
Tiez som to chcela mat co najskor za sebou… pracovala som celu matersku z domu a citila som ze keby sa vrátim plnohodnotne do prace tak uz druhé nechcem
@amelia89 jasné, tie skolkarske plače sa mi riešiť nechceli dvojmo tak mám doma dve deti a keď budú mať viac a budú pripravené, pôjdu do škôlky 🙂
Podľa mňa je lepšie mať 1 pohlavie, ja som sa veľmi tešila rovnakému 🙂
@lenuska9999 neboj, na materskú môžeš ísť aj po 3rokov veku dieťaťa takže ešte si to stihla s dosť predstihom 🙂
@mauduska to bude veľmi individuálne, moja mama sú 4sestry a vychádzajú spolu skvelo všetky a medzi 1 a 4 je 16rokov.
Kamoš pomohol staršiemu brachovi s bývaním a je medzi nimi 13-14rokov a to si začali byť bližší keď mladší mal 20rokov.
Určite sa nájdu aj výnimky, dosť závisí aj podľa daného človeka.
@mauduska to puto nemusí byť rovnako veľké, tam závisí podľa mňa častokrát aj pohlavie. Málokto má brat-sestra v dospelosti (30r) také puto. Chlapi to berú trošku inak.
všetko má aj výhody aj nevýhody...výhodou reťazového pôrodu je, že si všetko odbiješ do prvých 5-6rokov....staršie začne chodiť do škôlky a domov bude nosiť všetky detské choroby, takže ti to chytí mladšie a to si takto získa imunitu a v škôlke už nebude tak často choré, lebo tými detskými vírusmi si prejde cez staršieho....deti sa ti spolu prehrajú....nevýhodou - ostaneš 6rokov sama doma s deťmi, takže na všetko sama, sterotyp a po 6rokoch keď pôjdeš do práce, ťažšie sa začleníš, vypadneš z toho pracovného prostredia, do toho občas OČR, po 6rokoch sa budeš všetko učiť odznova, lebo pozabúdaš, vo firme sa pomenia pomery, kopec nový kolegov ktorých nebudeš poznať....výhoda ak je dlhší rozostup medzi deťmi, staršie bude už samostatné, bude sa vedieť samo prehrať, bude vedieť trochu dať pozor na mladšieho súrodenca.....na staršie už nemusíš dávať toľko pozor, vie sa ti zabaviť aj samo, máš čas venovať sa mladšiemu....
Keď sa malá narodila, chlapec mal až za tri mesiace dva roky. Začiatky boli veľmi ťažké, zvládla som to. Ale už nikdy v živote. Veľa veľa plaču, nestíhanie, uspávanie, nervy, plienkový boli obaja, zima - neustále obliekanie. Hrôza. Teraz má bába 7 mesiacov a druhé v auguste 2,5 roka. Tak už je lepšie.
Máme plánovaný reťazový pôrod, rozdiel medzi dcérkami je 13 mesiacov. Prvé mesiace boli veľmi náročné, nakoľko sme sa museli všetky tri zosúladiť. Staršia ešte nechodila, mladšia sa narodila v novembri a bola zima. Prvé mesiace som chodila von s nosičom pre mladšiu a s kočíkom pre staršiu, neskôr staršiu na ruky a mladšiu do kočíka. Teraz im pobyt v nosiči a kočíku striedam. Staršia už aj prejde ale stale si ešte občas potrebuje oddýchnuť. Nevedela by som si predstaviť, byť doma iba s jednou, ísť napr. len na rok so práce a znovu byť doma. Chcela som si to odbyť hneď. Chcela som, aby mala blízku osobu už v takomto mladšom veku. Mladšia má rovno čerstvé veci po staršej. Už sa dokážu spolu aj hrať. Trošku sme pozerali aj na výšku mojej materskej, ktorú by som možno po skončení rodičovskej už mať nemusela. Občas mám pocit, že mladšiu zanedbávam a staršej sa viac venujem, predsa len začína akurát rozprávať. Avšak aj mladšia už vyžaduje pozornosť a keď je sama v miestnosti, začne plakať. Ale, nemenila by som, ľúbia sa, smejú sa na sebe. Tá čistá súrodenecké láska 🙂 niekedy sa cítim, akoby som mala dvojicku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Kazdy bude mat asi skusenost inu- u nas to bola tuzba po “odbiti” si babatkovskeho obdobia cim skor,nas vek, a tiez snaha o to aby mali spolocne zaujmy, lebo to napr 5 a 10 alebo 10 a 15 rocne deti uz moc nemaju… ale kazdy to ma inak,ma to samozrejme nevyhody ako pises- neuzijes si tak prve babo,je to VELMI vela prace,vela stresu atd atd. vsetko ma pre a proti😊