Reťazový pôrod a prenášanie

arexka
20. máj 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať termin druhého pôrodu som mala stanovený ako pri prvej dcerke teraz na 17.5 . zatiaľ to na pôrod nevyzerá dcérku som prenašala tiež narodila sa 24.5 čo teraz vychadza na tento piatok moja otazka je že ak by sa maly nenarodil do tohto datumu čo mi hrozí? Na maleho budem poberát len rodičovský príspevok z úradu prace ale pokiaľ by sa narodil po 24 tom musela by som sa na tie dni do pôrodu zaevidovať na urade prace ako nezamestnana? Aby som mala platene odvody? Už ledva chodim som pred pôrodom opuchnuta nevidim budúcnosť či to pride do piatka ale nechcem mať potom nedoplatok na odvodoch keby nie nevyznam sa v tom preto sa pýtam či ma niekto skúsenosť vďaka za odpoveďe🍀🙂

anjelicek26
20. máj 2024

Ale ved si už na materskej, prečo evidovať ako nezamestnaná? Pracovať by si aj tak už nemohla...

anavixy
20. máj 2024

Ved ale to je retazova materska, nie porod.. staci, ze si na MD s druhym dietatom nastupila pocas RD s prvym dietatom, nejde o to ci porodis pred koncom RD, ci mylim sa?

angeli121212
20. máj 2024

@anavixy ja som to pochopila tak, že nemá nárok na materské len na rodičovské a preto je neistá.

zuzanaete
20. máj 2024

Urad prace pre teba nema vyznam. Teda predpokladam, ze nemas narok na podporu. Skor asi preklenut tych par dni prihlasenim sa do zdravotnej poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.

anavixy
20. máj 2024

@angeli121212 ahaa jasne 🙃

arexka
autor
20. máj 2024

Neni som na materskej som na rodičovskej ešte s prvou dcerkou teraz 24.5 mi končí dňom jej narodenín...na matersku pri tomto druhom nemam na ňu narok pracovný pomer mi skončil mesiac po narodení prvej dcérky na ňu som mala matersku aj všetko ale tym že už niesom ani v ochrannej lehote nemam narok pri tomto druhom budem mat len rodičovský z úradu práce ale toto som si neni istá že keby sa maly narodi po tom 24 .5 či mi tam nevznikne niečo kde by som nemala hradene tie odvody ja už som s toho jeleň zajtra skusim zavolat na urad prace

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre