ahojte žienky po akej dobe ste boli ok po cisarskom reze?? a mali ste nejake komplikacie? ako sa vyspriadat s tym strachom pred?
katy2 a tie zrasty ti nerobili problem?? tak to si celkom v pohodičke zvladala :_) takže sa spinalu nemam bat?? 🙂
ja som mala tiez sekciu a 24 hodin po som behala ako srnka 😀 domou na 5 den som maleho niesla v autosedacke a susueda sa cudovala ze co to robim .nic ma nebolelo
Asi mesiac po sekcii. Jazvu som cítila aj dlhšie, ale nebolo to nič strašné. Strach pred sekciou? Strach je aj pred klasickým pôrodom. Báť sa nemusíš, ide to rýchlo. Bolesť necítiš, ak budeš mať spinálku, tak si detičky uvidíš ešte na sále. Mysli na ne a na to, že to budeš mať za chvíľu za sebou.
Ja som mala tiež spinál a nemala som žiadne problémy. Po 24 hodinách som vstala a potom to už bolo stále lepšie. Je pravda, že človek si musí zvyknúť že to vstávanie a otáčanie v posteli je prvý týždeň troška namáhavé,ale stačí prísť na nejaký systém a je to v pohode. Inak som žiadne bolesti nemala. A po týždni som už fungovala normálne. Moja najhoršia bolesť po cisárskom bola keď som sa chcela z chuti zasmiať. Tak všetkých naokolo upozorni že žiadne vtipy. 🙂
Ahoj, tiez mam po 2 sekciach so spinalom. Do 24 hodin musis (ci chces, alebo nie) na nohy, do sprchy a pod. Ja som pri oboch SC zacala plne fungovat a prijimat navstevy az na 3 den. No dcerky som mala pri sebe od 2 dna na 24 hod a v pohode som sa dokazala postarat. Nic sa neboj, pri babatku aj zabudnes na bolesti, drzim palce 🙂
ahoj, som po dvoch sekciách, jedna akutna, druhá plánovaná, pri prvej som bola viac unavená, lebo pred tym som mala dlho kontrakcie. samotná sekcia je v pohode, samozrejme stres bol, ale to je normálne. postavila som sa na druhy den rano, to prvé postavenie je dost kritické, ale na to tam je sestrička, ktorá ti pomáha, hlavne treba pomaly a najst si svoj systém, potom sa to rýchlo zlepšuje, tak na tretí den už sa to dá, až na ten smiech, ako pisala drobcek26 🙂 a vyrazne sa mi polepšilo po príchode domov - sprcha, normálne oblečenie a domáce jedlo 🙂
@lenka22115 ahoj. aj ja som v podstate absolvovala dva cisarske a este predtym mi vyberali cystu - z tej operacie som mala jazvu ako po cisarskom, ale kratsiu. a vdaka babatkam (nemas cas mysliet na to ako sa ty citis 🙂 ), som po cisarskych bola ovela rychlejsie fit ako po tej cyste (aj ked to bola asi lahsia operacia a mala som o skoro 10 rokov menej).
a ako som prekonala strach? ja aj moj brat aj moj muz aj svagrina sme sa narodili cisarskym. tak som si povedala, ze ked to zvladli pred 25-35 rokmi, tak teraz je to uz malina.... jasne, ze nie je, ale treba si to takto nejak do hlavy zapisat a mysliet pozitivne. vsetko dobre prajem.
Ahoj, ja som tiez po dvoch sekciach, po prvej to bolo uplne v pohode az na ten spinal, mala som postpunkcne bolesti hlavy ale to rychlo preslo. Aktualne som po druhej, rodila som v celkovej anesteze, vsetko vyzeralo fajn, avsak pred 4 dnami som zacala teplotovat a diagnoza je zapal maternice:( tak uvidime ako sa zotavim, kazdopadne, druha sekcia bola pre mna namahavejsia a ako sa zda, aj rekonvalescencia bude dlhsia..
@lenka22115 zrasty mi problem nerobili, teda ja som o nich nevedela.... ale pri ich cisteni a odstranovani sa porodnik natrapil (mimochodom ten isty, teda opravoval sam po sebe) Cistil a sil ma hodinu.... Ale pre mna to strasne nebolo, co sa tyka bolesti - necitila som nic, akurat som pocula, co sa rozpravali....
a co sa tyka spinalu, ja som jednoznacne za spinal.... deticky som hned pocula, aj mi ich hned ukazali a aj rekonvalescencia bola rychla.... hlava ma vobec nebolela a ani velke bolesti rany a rezu som nemala, davali mi hned oblbovaky do infuzky... a pre babo je to tiez menej zatazujuce ako celkova anesteza....
Ja som po štvrtej sekcii a prvé tri som mala v celkovej anestézii a štvrtú spinálkou. Po prvých troch som sa zotavovala ťažšie ako s poslednej. Teraz pri štvrtej som už po 20 hodinách mala umožnené aby som sa sama starala o malú a nerobilo mi to žiadne problémy, nemala som žiadne veľké bolesti v pohode som to všetko zvládla a dokonca nás na štvrtý deň pustili domov ako ukážkový prípad bezproblémovej sekcie. Aj mliečko sa mi spustilo už na druhý deň a malá nemusela byť dokrmovaná 🙂 Neboj sa, a mysli pozitívne.....všetko dobre dopadne 🙂
Ja suhlasim s Miriam. Ja padavka nie som a ani ty Miriam, jednoducho kazde telo sa so zasahom vyrovna inak. Ja som maka planovanu SC,no vecer predtym ma chytili kontrakcie,odisla hlienova zatka,tak ma posunuli ako prvu-mala som ist posledna. Tak isto nemozem povedat,ze nie je pravda, zena nic neciti pri spinalke. Pri vyberani maleho som az zastonala,ze to manzel pocul na chodbu. Aj mi presla skor ako 2 hodiny spinalka. Lekari ze preto,lebo mam rychly metabokizmus a takym zenam skor zacnu a prestanu ucinkovat akekolvek lieky- co sa odzrkadlilo aj na liekoch proti bolesti,co potom podavaju. Ja som mala presne 2x viac ako kolegyna vedla mna 😀. Aj nohy som si zacala citit po hodine a pol,tristvrte a ona aj po 4 hodinach. Je to velmi individualne. Vstavanie na druhy den-hroza, des,ale presne ako pisu mamicky, to male je silna motivacia a inak vsetko vnimas. Na 3 den som dostala ukrutne bokesti hlavy a chrbta zo spinalky. Ta bublina z chrbtice mi nevedela odist 10 dni,prosim pekne,aj to vdaka biolampe mi presla -toto bohuzial s rychlym metabolizmom nic nema. Je to ako zapaleny nerv,take podobne. Ani lahnut,ani chodit,zalahnute v usiach,ani sa do strany otocit a pri noseni maleho a kojeni som videla vsetkych svatych. Som 4 tyzden po SC,stale trochu krvacam,aj ma rana zvnutra pobolieva a vcera som upratovala a zase ma to rozbolelo. Ale da sa to prezit vsetko 🙂. Kazdopadne neviem co je to "super" ist sekciou. zazila som si aj kontrakcie predporodne,aj "bolest" pri sekcii alebo skor hrozne neprijemne tlaky akoby ma kombajn presiel alebo take tlaky,zo mna vytrhavali kusy organov pri sekcii,aj nenormalne bolesti hlavy a chrbta zo spinalky(inak to bolo najhorsie,horsie ako vsetko ostatne),aj krvacam stale,aj rana boli. Zavidim vam baby ktore ste mali super sekciu 🙂 kazde telo je ine,ovplyvnit sa to neda ani psychikou ani nicim uplne. Treba len cas 🙂 ale to male stoji za to. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lenka22115 ja som mala dvakrat sc..... bolo to so spinalom, uplne v pohode, po 24 hod som vstala a potom som uz zacala fungovat... tyzden po sekcii som doma umyvala kupelnu na kolenach 😉 pri 2.sc zistili, ze mam zrasty (casta komplikacia) Vycistili mi ich pocas 2.sc... ine komplikacie som nemala a nemam....