Recepty pre dojčiace mamičky

sisinka29
6. jan 2013

Aj ja som sa stala čerstvou mamičkou a rada by som ocenila rady ohľadom receptov pri dojčení... Čo sa nemôže jesť, piť atd.

Ďakujem

xlucia
6. jan 2013

@sisinka29 je tu toho milion, daj si to do vyhladavaca.

hamca
6. jan 2013

@sisinka29 ahoj, ja som jedla vsetko, akurat v prvych tyzdnoch sa mi mala vyhadzala, ked som jedla jahody a paradajky. Takze taketo veci si musis odsledovat na svojom babatku. Ako pise xlucia, na nete je toho milion a je uz na tebe, ci to budes dodrziavat alebo nie. Moja mala nemala nikdy problemy s kolikou ani nicim podobnym, tak ja som sa fakt s nicim neobmedzovala 🙂

daduska8111
6. jan 2013

@sisinka29 ahoj sisinka, ja dojcim uz 5 mesiacov, a ako prvorodicka som tiez nevedela co papat. Moja dcerka mala aj tak koliky, hoci som dodrziavala vsetko , aby ju netrapilo brusko, najcastejsie som papala kuracie prsia na prirodne spravene, na masielku poprazis masko potom ho zalejes vodickou, trosicka soli, a mletu razcu, mozes troska aj smotany dat, alebo len solamylom zahustis a k tomu cestovinky alebo uvarene zemiacky. papat mozes po pravde vsetko, na co si bola zvyknuta okrem strukovin a kapusty.. ja uz teraz pomaly skusam aj smazene jedla, ale vacsinou som si vsetko robila na masielku, varenym vajickam som sa vyhybala, takze aj francuzke zemiacky boli bez nich. Papala som po 3 mesiacoch aj dukatove buchticky a hlavne chlebik sunka a syr... jogurty, mlieko, neskor som skusila aj paradajky, a nic sa nestalo malej, nevyhadzala sa. Pila som vodu nebublinkovu, a fenyklovy cajik a caj pre dojciace mamicky.Keby si mala nejake otazky kludne mi napis )

estterka
6. jan 2013

dojciaca matka moze jest uplne vsetko.

marcelatje
6. jan 2013

Iba ty sama prídeš na to čo môžeš a čo robí tvojmu bábätku problémy. Jedine skúšať a sledovať, nikto ti univerzálny návod nedá a čo niekomu nerobí problémy inému zasa áno, každé dieťatko je iné 😉

ivinka77
6. jan 2013

Presne ako pise estterka... v zahranici uz davno fici trend, ze jest by sa malo uplne vsetko....

sisaka
6. jan 2013

tak ako pisu baby, jest normalne vsetko, ak nejake potraviny zacnu sposobovat problemy s travenim u babatka potom obmedzit. Pozor na privela kofeinu, male deti nedokazu tak rychlo odburavat ako dospeli a moze dojst k jeho nahromadeniu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre