Raw strava, vitariánstvo, vegetariánstvo v pôrodnici

sensen12
20. júl 2016

Dobrý deň, chcem sa spýtať výlučne mamičiek, ktoré sa stravujú naozaj čo najzdravšie, čiže nula maso, smoothie, ovocné zeleninové šťavy, ako ste to riešili v pôrodnici, kto vám nosil jedlo a smoothie alebo ste konzumovali to čo tam bolo? Ďakujem za rady. A ešte raz opakujem, výlučne sa pýtam takýchto raw mamičiek, čo vedia, že cviklová šťava je viac ako dáky ryžový nákyp 😀

lucinka511
20. júl 2016

@sensen12 , kludne si dopraj v tej nemocnici tyzden hresenia zdravym maskom, ked budes doma,zasa sa budes trapit dietami a raw stravou,,želam ti same dobre chute🙂

sensen12
autor
20. júl 2016

@lucinka511 joj,nechcem to praveze,lebo jedenie masa a inych veci mi robi len zle,to radsej len vodu,ale krupicne kase mlieko,zemiakova kasa,to si mozem zavolat zachranku rovno 😂😂😂

simik14
20. júl 2016

Naozaj co najzdravsie a BEZ MASA ano ? Fuu ved v mase je tolko vitaminov napr aj zelezo ktore zenam tolko chyba a tebe ako mamicke po porode celkom ... Nie je vsetko len o zelenine napr v lete si dopestujes a v zime jes co ? Kupovanu umelu zeleninu ?

sensen12
autor
20. júl 2016

ja som dala otazku pre matky zeny co sa stravuju tak,nie pre klasiku,ja mam vsetkeho praveze dostatok,toto su otazky od nie raw ludi,co tym ziju,neriesim

obsadenemeno
20. júl 2016

ja milujem cviklovu stavu, ale ta cvikla je tiez uvarena.... tak neviem.... ale ved si zabal nutribullet, (alebo iny mixer), je maly a si umixujes v porodnici co chces.... pocitam ze tam maju chladnicku tak snad nebude problem....

dominikav123
20. júl 2016

@sensen12 ked neješ normálne jedlo tak nech ti ho nosí manžel ci? Sak snáď zvládne rozmixovať nejakú tu zeleninu. Nemyslím ze po pôrode sa ti bude chcieť robiť si jesť, teda ja som bola rada ze mi daco doniesli.

marylinmary
20. júl 2016

@sensen12 ty beries tu stravu az prilis vazne. Aspon teraz by si mohla polavit. Co ti maso moze sposobit?

sensen12
autor
20. júl 2016

@obsadenemeno asi to tak urobim,cviklovu stavu robim zo surovej,mrkva cvikla,jablko,zeler,citron,tsk kombinujem,velmi mi to zlepsilo imunitu a krv,tak preto chcem aj o porode

sensen12
autor
20. júl 2016

@marylinmary mne zapchu a smrad a bolesti criev robi strasne daco

sisaka
20. júl 2016

@sensen12 a kde je problem? Kedze jes raw- tepelna uprava odpada, vytiahnes mrkvu, jablko nejake semiacka, orechy kde je problem, zelenina ani ovocie sa ti za tie 2-3 dni, ci kolko su zeny na Slovensku po porode v porodnici nepokazi, alebo ti niekto moze priniest kazdy den cerstvu. Hadam Nemas problemy s chrupom, ze musis mat vsetko rozmixovane. Ak ano, tak si zober nutribullet ako tu uz niekto radil, fakt nechapem, kde je problem

sensen12
autor
20. júl 2016

@sisaka vsak to som nevedela,ze sa da zobrat mixer,ved zoberem

marylinmary
20. júl 2016

@sensen12 ach jaj...

sono2
20. júl 2016

@sensen12 ty žiješ len z mixovanej zeleniny ? Ja by som po dni omdlela. Nič v zlom.

danieladorota
20. júl 2016

@simik14 maso obsahuje vitaminy??? 😁 najviac zeleza obsahuje tmavozelena zelenina.A bielkovin je oooovela viac v rastlinnej strave a v soji. Maso sposobuje viac problemov ako pomoci.
A myslim, ze mamicka, ktora tu otazku polozila, nepotrebuje "mudre" rady od "masozravcov"...

danieladorota
20. júl 2016

@sensen12 ahoj. Ja som sice nevedela o veganstve a raw nic, ked som bola v porodnici. Ale urcite si zober cerstve ovocie a zeleninu. A kto ta pride navstivit, nech prinesie cerstvu stavu 😉

obsadenemeno
20. júl 2016

@danieladorota suhlasim s vacsinou, az na tu soju.... ta je tiez pekne kontroverzna..... 😖

warholette
20. júl 2016

Ak by som mala na vyber medzi nemocnicnou stravou a cerstvou zeleninou a ovocim, ktore by som si mixovala, tak jednoznacne beriem zeleninu a ovocie. Nemocnicna strava je na Slovensku humus, nesplna to ziadne pravidla vyzivy, minimum vitaminov a najviac odpadu.
BTW vegetarianka som uz 20 rokov. maso mi nechyba, vysledky krvi mam vzdy ukazkove, takze sa da zit aj bez toho "uzasneho zdraveho" maska plneho vitaminov 😝 😝 😝

madhu
20. júl 2016

ahoj sensen,v porodnici takuto stravu necakaj .aj ked si mozes nahlasit vegetariansku stravu,tak ako ja,nebudes spokojna.nicoho cerstveho sa nedockas.ak ti smiem poradit vzala by som si mixer a zeleninu,ovocie a veci ktore jes.alebo to uplne nechaj na svoju rodinu ,nech ti kazdy den prinesu cersve.tak bz som to riesila ja.stravu v nemocnici by som vobec neriesila.

sensen12
autor
20. júl 2016

@danieladorota jasne,viem co robi masko,ale taka spargla brokolica,to je daco,ci surovy spenatik,mnam

sensen12
autor
20. júl 2016

@warholette tak tak,masiiicko,vieme ake ma atb vitaminky

lucinka511
20. júl 2016

@sensen12 ale naco ti tam je mixer,zober jablko,mrkvu a mozes chrumkat cely den ako zajac,aspon ti cas prejde:P
PS: nezabudni aj surove zemiaky maju svoje caro hmm a taky surovy petrzlen, s tym ovocim to moc neprehanaj,lebo prijmes vela cukru a to by sa v RAW nemalo

sensen12
autor
20. júl 2016

@madhu dakujem,berem a snad nebude nikomu vadit par sekund vrndzania v kuchynke

sensen12
autor
20. júl 2016

@lucinka511 mas pravdu,budem chrumkat,super typ,aspon prejde cas,dufsm,ze chrumkanie nebude vadit mamickam na izbe

sensen12
autor
20. júl 2016

budu potom spominat,ze jedna tu bola a pat dni tu len chrumala jak zajav

moni244
20. júl 2016

@sensen12 pokial nebudes mixovat na izbe, nemalo to nikomu vadit 😉 len ci budes po porode vladat, mixovat si stravu

lucinka511
20. júl 2016

@danieladorota co ma take dobre masko napr vela vit B12, kt ako tehotna potrebuje telo kt sa inde neda zohnat, len v tbl a na co je taka soja dobra? no na nic akurat ma tak vela hormonov kt nie su vzdy idealne anpr ked taku soju je muz ,tlaci do seba zenske hormony, btw uz sa od soje upusta,pretoze viacej skodi ako polepsi ak nieje fermentovana ale na sk fermentovanu tak nezozenies vsade...no asi tak, zelenina ok ale povedzme si v zime moc kvalitnu nezozenieme,

lucinka511
20. júl 2016

@sensen12 možem sa ta opytat kolko si pribrala v tehotenstve pri takejto strave?ale napis pravdu ,diky

sensen12
autor
20. júl 2016

@lucinka511 12 kg,a uplne ze super,drsat rokov dozadu som ladovala vsetko,hrozne mi bolo v tom tehu a 20 kg,inac mam kamosku,co je tiez raw a ta zas pribrala 20 kg,tak odla mna je to o tom tele,ja robim aj detox kury drsne a destil vodu atd nemozem si vynachvalit

sensen12
autor
20. júl 2016

@moni244 vsak to,ale s tym chrumkanim to vyzera dobry napad

sensen12
autor
20. júl 2016

@lucinka511 inac mna to teda nesmierne zasyti,ako fskt,ale ze na kila jem, stavy,smoothie,a samozrejme prirodne zelezo z jednej firmy,ktore nezapeka,ako zazrak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre